De ce este importantă educația?

Cultură | 2021-11-16 17:52:22

Ce este educația?

Conform dexonline, educația este un ”fenomen social fundamental de transmitere a experienței de viață a generațiilor adulte și a culturii către generațiile de copii și tineri, abilitării pentru integrarea lor în societate.”

Prin urmare, după cum a afirmat și Kant, nu ne naștem oameni, ci devenim oameni, tocmai prin intermediul educației. Când spun „oameni”, mă refer la om din punct de vedere intelectual, nu biologic.  De ce este importanta educatia

Importanța educației

Educația este unul dintre cele mai importante aspecte ale societății noastre. Acest proces este strâns legat de cel al învățării și are influențe majore de-a lungul vieții.

În primul rând, cu ajutorul acestui fenomen, deprindem valori morale fără de care conviețuirea ar avea de suferit. De exemplu, o societate sănătoasă se construiește pe valori precum: respectul, integritatea, generozitatea și altele.

Pe de altă parte, învățăm mai multe despre noi și despre semenii noștri. Deci, educația ne mai ajută să evoluăm și să îi înțelegem pe cei din jur.

Mai mult, aceasta face posibilă integrarea individului într-o societate, nu numai prin prisma valorilor comune, ci și prin faptul că persoana respectivă se specializează într-un domeniu necesar societății.

Factori care influențează educația

Un factor important este nivelul de trai. Într-o societate săracă, nevoia primordială va fi generarea bunurilor și serviciilor necesare supraviețuirii. În acest caz, interesul pentru educație scade considerabil.

Un alt factor îl constituie, bineînțeles, sistemul educațional. Acest element este influențat direct de aspectul pe care l-am discutat mai sus. Astfel, cu cât o societate este mai dezvoltată, cu atât ea va acorda mai multă atenție sistemului educațional,  ceea ce înseamnă o investiție pe termen lung în viitorul ei.

Concluzie

Așadar, educația este importantă pentru că joacă un rol crucial în formarea și dezvoltarea indivizilor. Mai mult, aceasta este singura cale prin care umanitatea își duce mai departe normele, valorile și învățăturile acumulate de-a lungul timpului.

Vezi și acest articol

 

Bibliografie:

https://dexonline.ro/definitie/educa%C8%9Bie

https://www.folina.ro/sticker-motivational-educatie/Folina/pd/EDU32

Vremea

Azi

Ashburn

0°C
sunny
83
2.24
1026

Curs Valutar

EUR EUR
4.92 RON
USD USD
4.11 RON
GBP GBP
5.66 RON
CHF CHF
4.47 RON
XAU XAU
233.83 RON
AED AED
1.12 RON
AUD AUD
3.19 RON
BGN BGN
2.52 RON
BRL BRL
0.73 RON
CAD CAD
3.29 RON
CNY CNY
0.63 RON
CZK CZK
0.19 RON
comentarii facebook