TikTok-ul și afacerea ta în 2022

Social | 2021-12-06 13:30:47

Ce este TikTok-ul și cum poate fi folosit ca instrument de marketing?

TikTok-ul este o aplicație de social media, a cărei popularitate a crescut semnificativ în ultimii ani, datorită videoclipurilor scurte și captivante pe care utilizatorii acestei platforme le postează. Pe lângă videoclipuri, aplicația oferă multe alte funcții, inclusiv producția de muzică, emoji-uri, filtre și autocolante, care îi pot ajuta pe utilizatori să-și exprime cu acuratețe ideile și sentimentele.

Mai mult, TikTok poate fi folosit ca instrument de marketing pentru companii, cu scopul de a ajunge la potențialii clienți sau adepți, deoarece este o platformă foarte populară. Bineînțeles, persoane care pot influența opinia publică pe TikTok. Acestea, de cele mai multe ori, sunt contactate de diverse companii pentru a le promova serviciile sau produsele oferite.

De ce preferă oamenii TikTok-ul?

Trăim într-un secol al vitezei, ne plictisim repede și, de multe ori, suntem atât de presați de timp încât vrem să acumulăm informație într-un timp relativ scurt. Cu alte cuvinte, în cazul în care nu dorim decât să ne facem o idee despre anumite produse sau servicii, informația scurtă și la subiect de pe TikTok este ideală.

Cei care au lansat aplicația TikTok au fost conștienți de acest lucru. Prin urmare, au venit cu o idee inovatoare: au construit o platformă care să fie dinamică, interactivă, accesibilă oricui și care conține clipuri video scurte, de sub un minut, foarte sugestive.

Este TikTok-ul benefic afacerii tale?

Răspunsul simplu este: DA, este benefic. Agențiile și cei care se ocupă de tot ce înseamnă publicitate online au observat foarte bine felul în care oamenii sunt atrași de mediul pe care l-a creat această aplicație. În consecință, cei care au avut un simț aparte au investit de la început timp în promovarea pe TikTok, iar rezultatele au fost pe măsură.

Moduri în care îți poți promova afacerea pe TikTok

Trebuie să menționez că aplicația are peste 500 de milioane de utilizatori activi lunar și aproape 200 de milioane de utilizatori activi zilnic.

Durata video pe TikTok poate fi de până la 15 secunde, iar durata maximă a unei postări video poate fi de 60 de secunde. Este dominată de conținutul generat de utilizatori și a fost numită „aplicația social media cu cea mai rapidă creștere din lume”.

Există două moduri de a-ți promova afacerea pe TikTok: publicitatea plătită și promovarea organică.

Publicitatea plătită include cumpărarea de reclame de la TikTok, cum ar fi reclame sponsorizate (alias postări sponsorizate).

Promovarea organică include interacțiunea cu alți utilizatori, postarea unui conținut de înaltă calitate, comentarea strategică la alte videoclipuri astfel încât să atragi utilizatorii pe pagina ta și altele. Oricum, concentrează-te pe calitatea conținutului dacă vrei să ai succes garantat pe viitor.

Concluzie

Noutatea ne fascinează de fiecare dată. Abordarea unică pe care TikTok-ul a adus-o poate fi folosită ca model pentru viitoarele tehnici de promovare. Oamenii vor să își eficientizeze timpul, iar această aplicație îi ajută să treacă printr-o mulțime de subiecte într-un timp relativ scurt.

Dacă vrei să schimbi relația ta cu actualii sau viitorii clienți, începerea unei promovări pe TikTok este o alegere potrivită. Fii întotdeauna atent la comportamentul consumatorilor și încearcă să transformi orice schimbare ce are loc în mediul online, și nu numai, într-o oportunitate.

Cei de la Magic 5 au înteles destul de bine potențialul pe care îl poate oferi platforma TikTok și l-au inclus în serviciile de Social Media pe care aceștia le prestează. Dacă ești interesat să afli cum anume îți poți genera mai multe vânzări prin intermediul platformelor de socializare, poți pune mai multe întrebări pe pagina de marketing Magic 5.

Vremea

Azi

Ashburn

0°C
sunny
60
6.26
1027

Curs Valutar

EUR EUR
4.92 RON
USD USD
4.11 RON
GBP GBP
5.66 RON
CHF CHF
4.47 RON
XAU XAU
233.83 RON
AED AED
1.12 RON
AUD AUD
3.19 RON
BGN BGN
2.52 RON
BRL BRL
0.73 RON
CAD CAD
3.29 RON
CNY CNY
0.63 RON
CZK CZK
0.19 RON
comentarii facebook