Actori celebrii ce au început ca muzicieni

Cultură | 2022-12-07 16:33:57

Acum câteva săptămâni, am văzut la "Vocea României" un concurent ce nu auzise de Robbie Williams. După câteva minute în aceeași ediție altă concurentă nu auzise de Bjork și asta m-a surprins foarte tare. În unele cazuri, ignoranța poate să te facă mai fericit, însă dacă vrei să fii cântăreț și nu ai auzit de asemenea artiști ca în exemplele anterioare lipsa de cunoștințe se sancționează drastic.

Muzica nu mai e ca acum 20, 30 sau 40 de ani. Într-un fel e firesc, nimic nu mai e ca pe vremuri însă la capitolul muzică și film diferenţele faţă de secolul 20 sunt enorme. Practic muzica actuală este dominată de remixuri nereușite ale pieselor din secolul trecut, iar industria filmului de remake-uri ale unor filme celebre din trecut. S-a scris muzica și scenariile ce erau de scris? Vom răspunde la această întrebare în alt articol, astăzi însă o să vă vorbesc despre câţiva actori celebrii, ce dacă v-aţi născut după anul 2000 e posibil să nu știți că iniţial au fost muzicieni.

Mark Wahlberg sau Marky Mark and the Funky Bunch

În 1991 cea mai tare piesă de discotecă se numea "Good Vibrations". Toată planeta a dansat pe această piesă ce a ajuns nr 1 în Billboard USA. Tot atunci a debutat Mark Wahlberg în rolul de leader al trupei și a scris istorie cu două albume lansate în '91 și '92. Dacă primul a făcut ravagii în toată lumea, al doilea a fost primit foarte modest, motiv probabil pentru care artistul a trecut de la muzică la film. Acum, însă Mark Wahlberg este o somitate în industria filmului.

Ca producător a realizat mai bine de 25 de filme și seriale, dintre ele vă amintesc "doar" de "Entourage", "Boardwalk Empire", "In Treatment" și "How to Make It în America". Ca actor a jucat în 60 de filme și a fost nominalizat la Oscar, Golden Globe sau Emmy Awards. Fostul rapper este de-asemenea om de afaceri deţinând diverse procente în afaceri legate de media, sport, alcool (tequila) și vânzări de mașini.

ICE T

Celebrul muzician Ice T este considerat o legendă a rapului și acest succes l-a determinat să facă parte din mai multe seriale și filme poliţiste, unde a avut un succes enorm datorită feţei sale dure și a prestaţilor excelente. Dacă în partea muzicală se poate laudă cu 15 albume, în cazul filmelor și serialelor Ice T are mai bine de 100 de apariții. Mai mult, el și-a împrumutat vocea și în câteva jocuri video.

Frank Sinatra, Elvis Prelsley, Bing Crosby, Bette Midler, Kris Kristofferson, Barbra Streisand, Cher

Deși aparţin altei generaţii, acești artiști gigantici au avut altă motivaţie când au trecut de la muzică la film. În acele vremuri veniturile din vânzările de albume și mai ales din concerte erau foarte mici. În plus nu erai considerat un super star până când nu jucai în câteva filme produse la Hollywood. Partea bună pentru publicul larg este că ne-am bucurat sau ne mai bucurăm de aceste mari personalităţi artistice și pe ecranul televizorului sau la cinema, dar și ascultăndu- le cele mai bune albume muzicale.

Idris Elba

Înainte de a fi o vedetă de mare succes în televiziune și film, Idris Elba a fost „Big Driis”, un DJ care punea muzică în cluburile de noapte din Londra. Cu toate acestea, chiar dacă cariera sa de actor a început, Elba a păstrat un picior în lumea muzicii, lansând primul său EP, High Class Problems Vol. 1, în 2010 și făcând un set de două ore la Coachella 2019.

Poate cel mai surprinzător actor ce a fost și este muzician e Mandy Patinkin, cunoscut pentru rolurile excelente din Homeland sau Criminal Minds. În afară de o filmografie grandioasă acesta deţine până în acest moment 20 albume primite foarte bine de public și criticii muzicali.

Evident, pe această listă ar mai intra Will Smith, Beyonce, Rihanna, Lady Gaga sau Madonna, însă aceștia sunt prea celebri ca să NU știm că "joacă" în ambele tabere.

Vremea

Azi

Ashburn

0°C
sunny
56
6.26
1028

Curs Valutar

EUR EUR
4.92 RON
USD USD
4.11 RON
GBP GBP
5.66 RON
CHF CHF
4.47 RON
XAU XAU
233.83 RON
AED AED
1.12 RON
AUD AUD
3.19 RON
BGN BGN
2.52 RON
BRL BRL
0.73 RON
CAD CAD
3.29 RON
CNY CNY
0.63 RON
CZK CZK
0.19 RON
comentarii facebook