Muzica este viață

Social | 2022-08-29 22:58:01

Imaginează-ți dimineața primei zile pe pământ. Totul e la locul lui iar perfecțiunea are nevoie doar de ochii primilor oameni pentru a privi și a se îndrăgosti iremediabil. Însă totul se desfășoară într-o liniște deplină, nimeni nu poate auzi nimic. Nu mai sună a paradis deloc, nu e așa?

Însă, spre bucuria noastră, suntem dotați cu auz, iar prima "muzică" auzită a fost simfonia insectelor, a păsărilor de toate dimensiunile sau urletul lupilor. În lipsa unor fenomene mai complexe da, sunetul naturii a fost inspirația primelor "compoziții" umane. Apoi omul a încercat să imite natura și, evident, la început s-a făcut puțin de râs. Un șir de onomatopee nu poate concura niciodată cu natura, o tentativă de tobă de acum 10 000 de ani nu poate suna foarte bine dacă o comparăm cu un instrument modern. Însă, pas cu pas, an de an, ne-am îndreptat spre ce înseamnă muzică acum. Cel mai probabil, alături de pietre folosite pe post de ciocan, muzica -în formă ei evolutivă- a fost singurul aliat de nădejde al umanității.

Peste zeci de mii de ani muzica este prezentă în viața ta peste tot. Dimineața, cel puțin pentru mine, nu este una bună dacă nu dau drumul postului de radio favorit. Știu oameni ce încep fiecare zi cu aceeași și aceeași piesă: "Don't worry, be happy" și e clar, din punct de vedere psihologic e o alegere foarte bună. Când pleci de acasă în taxi, mașina proprie sau autobuz undeva în surdină sau la maxim se aude muzică. În birouri, stații de metrou, magazine se aude muzică. La plajă auzim valurile sau dacă avem ghinion cineva aduce o boxa cu el și pune muzica sa favorită. Pe terase și în cluburi există muzică pentru că această este liantul dintre public, consum și distracție. Până și în baie există oameni ce ascultă muzică.

Gusturile muzicale sunt la fel ca alte gusturi, nu le discutăm aici, însă putem, fără îndoială, să găsim și o utilizare concretă în a ne bucura de muzică, de a ne face mai fericiți ascultând muzică.

Dimineața începe distracția

Pregătește-ți din timp un playlist cu piesele favorite și începeți diminețile cu ceva dinamic dar pe sufletul tău. Nu e cel mai bun moment să asculți balade pentru că ai nevoie de energie așa că rezumă-te la piesele ce îți pun sângele în mișcare.

Spor la muncă

Când pleci la muncă dă drumul postului tău de radio favorit. În programele matinale se inserează intenționat piese vesele și dinamice ce îți vor face ziua mai bună.

Sport + muzică = love

La sala de sport nu fi sfios, dacă pe boxe se aude reaggeton și tu preferi heavy metal roagă un angajat să schimbe muzica. Și dacă ești timid din fire, dă drumul la playlistul tău cu Metallica în căști. După aceea, Sky is the limit. :)

Terapie, meditație

Există o mulțime de terapii acum însă poate nu ai încercat să faci terapie cu muzică. Nu ai nimic de pierdut, fă asta consecvent pentru câteva luni și cu siguranță o să fi încântat de rezultate. În plus, meditațiile ghidate sunt însoțite aproape mereu de un fond muzical relaxant.

Live is LIFE nu este o doar o piesă, este adevărul adevărat

Ia-o cum vrei, poți să participi la concerte și să te bucuri de atmosferă, de prieteni și de muzică, deci ai o experiență completă dar de la care nu ai așteptări sau ține cont că energia ce o primești când îți asculți artistul tău favorit și îl vezi la câțiva metri îți va ridică nivelul de adrenalină și serotonină ceea ce te va face literalmente mai bun, mai sănătos.

Deși acum este extrem de facil să asculți artiștii tăi favoriți încearcă să îți aduci aminte că muzica nu este o chestiune banală, ci aproape mereu o opera de artă la care muncesc de obicei mai mulți oameni pe o durata respectabilă de timp. Astfel, muzica trebuie tratată cu respect și admirație, iar când vei lua în considerare aceste aspecte fii sigur că experiența ta auditivă va fi mult îmbunătățită.

Iar dată viitoare când vei da drumul piesei tale favorite, deschideți urechile, dar mai ales sufletul.

Vremea

Azi

Ashburn

0°C
sunny
78
2.06
1025

Curs Valutar

EUR EUR
4.92 RON
USD USD
4.11 RON
GBP GBP
5.66 RON
CHF CHF
4.47 RON
XAU XAU
233.83 RON
AED AED
1.12 RON
AUD AUD
3.19 RON
BGN BGN
2.52 RON
BRL BRL
0.73 RON
CAD CAD
3.29 RON
CNY CNY
0.63 RON
CZK CZK
0.19 RON
comentarii facebook