Educație

Mituri și Prejudecăți despre Sănătatea Mintală: Despre Stigmatizare și Realitate

Pentru că miturile și prejudecățile persistă în gândirea socială colectivă, sunt create bariere în calea accesului la ajutor și consolidând o mentalitate dăunătoare.  În cadrul acestui articol vom demonta cele mai des auzite mituri și vom prezenta realitatea despre problemele de sănătate mintală. Așadar, te invităm să citești în continuare acest articol pentru a descoperi mai multe despre acest subiect. 

Autor:Diana-Irina Mureșan

Jurnalismul și Inteligența Artificială: Cum va arăta viitorul acestui domeniu?

Jurnalismul, ca și multe alte domenii, se află la o răscruce de drumuri. Inteligența artificială (AI) are un impact semnificativ asupra modului în care se realizează și se consumă știrile, determinând o schimbare de paradigmă care redefinește rolurile jurnaliștilor și ale publicului.

Autor:Marina Andrei

Creativitatea în Publicitate: Tendințe, Storytelling și Exemple de Campanii

De-a lungul timpului, publicitatea a luat diverse forme, de afișele de la panourile stradale simple la campaniile multi-platformă sofisticate care ne urmăresc pe telefon, ne apar în jocurile video preferate și ne influențează deciziile zilnice. Pentru că lumea este saturată de mesaje, creativitatea a devenit arma secretă a marilor branduri.

Autor:Diana-Irina Mureșan

Magia copywriting-ului: Cum să scrii texte captivante și care să vândă?

Ai scrollat vreodată pe net și brusc o reclamă te-a oprit în loc? Sau poate ai dat peste un articol de blog care te-a captivat total? Asta e puterea pe care o au tehnicile de copywriting! Acestea dețin abilități ce pot transforma cuvintele în acțiuni concrete, de a te face să citești, să cumperi, să te abonezi, cu doar câteva fraze bine gândite.

Autor:Marina Cristescu

Ce este autocompasiunea și cum să o practici?

Viața este plină de suișuri și coborâșuri. Uneori, ne aflăm pe culmi înalte, adunând lauri și bucurându-ne de realizările și momentele frumoase din filmul vieții noastre. Iar în alte momente, suntem loviți de eșecuri, pierderi și dezamăgiri care ne pot face să ne simțim copleșiți și vulnerabili. Atunci când ne confruntăm cu astfel de momente, instinctul ne poate determina să fim și mai duri cu noi înșine, ceea ce amplifică și mai tare sentimentul de neputință. Dar ce-ar fi dacă, în loc să ne îngreunăm situația cu vorbe nu tocmai frumoase, am alege să ne tratăm cu aceeași blândețe și înțelegere pe care o oferim unui prieten aflat la necaz?

Autor:Diana-Ileana Popescu

Educația Financiară pentru Adulți: Cum să îți gestionezi bugetul și investițiile?

Dincolo de cifre și calcule complicate, educația financiară ne oferă instrumentele necesare pentru a lua controlul asupra banilor noștri. În acest fel, nu mai suntem la cheremul facturilor sau tentațiilor din vitrine, ci ne transformăm în niște manageri responsabili ai propriului portofel. De ce avem nevoie de educație financiară la vârsta adultă?

Autor:Marina Cristescu

Recomandări

Cum să-ți construiești un canal de YouTube de succes

Dacă ai visat vreodată să devii un YouTuber de succes și să-ți construiești un canal care să atragă sute de oameni interesați de ceea ce faci, ai ajuns în locul potrivit.

Autor:Ana Ema

Cum să-ți protejezi datele personale în mediul online

Alege o combinație complexă de litere majuscule și minuscule, cifre și simboluri. Evită parolele ușor de ghicit, cum ar fi data de naștere sau numele de familie.

Autor:Ahum Dranoel

RECLAMĂ

magic5sidebar.jpeg