Niciodată nu e târziu să înveți lucruri noi

Social | 2022-10-04 17:26:53

În cazul în care ai fost un elev eminent îți este foarte simplu să înveți și la 40, 50 sau 70 de ani. Pentru restul oamenilor însă, a învață o limbă nouă sau chiar a avea o pasiune nouă, de la zero, pare o misiune imposibilă.

Trebuie să înțelegem de la început că fiecare dintre noi are o zonă de confort ce este incredibil de limitată. Dacă vei nota pe o bucată de hârtie ce faci în fiecare zi, timp de 7 zile vei vedea că 95% din lucrurile pe care le faci se repetă mereu și mereu. E clar, este timpul să înveți lucruri noi ce s-ar putea să te ajute într-o nouă carieră sau cel puțin te vor face mai activ, mai fericit.

Camping

Când ai stat ultima dată în natură, cu cortul pentru câteva zile? Ești pregătit pentru o vacanță de genul această? Campingul alături de călătoriile cu autocaravanele au devenit super populare în ultimii ani.

Unul dintre lucrurile pe care le vei învăța în timpul șederii în natură este că trebuie să fii mereu pregătit. Să purtați echipamentul potrivit și cum să supraviețuiți cu resurse minime. Puteți învăța cum să montați un cort, să aprindeți un foc, să identificați plante sau animale, primul ajutor și multe altele.

A cânta la un instrument

Niciodată nu este prea târziu să înveți să cânți la un instrument. Poate fi dificil, dar beneficiile sale sunt de neegalat. Nu numai că vei putea să-ți arăți muzica prietenilor și familiei, dar vei învăța și să citești note muzicale. În plus, cântatul la un instrument te poate ajuta să scapi de stres și să te mențină creativ.

Design grafic

În această nouă eră, în care social media și marketingul digital preiau controlul, a ști cum să creezi grafică este incredibil de valoros. Companiile angajează din ce în ce mai mulți designeri grafici pe măsură ce trec anii, așa că ar fi grozav să începi acum. Poți descoperi că eșți extrem de talentat și cu siguranță că asta va conta când vei aplica pentru un job nou.

Înot

A fi un bun înotător sau doar a ști să înoți, îți poate salva viața într-o zi. Nu știi niciodată în ce situație te vei afla, așa că este mai bine să fii pregătit. Dacă știi deja să înoți, găsește o piscină locală și învață să înoți corect, crește-ți rezistența, și viteza. Înotul este recomandat de asemenea în majoritatea recuperărilor medicale.

Primul ajutor

Viața poate fi imprevizibilă, dar cunoașterea unor abilități simple de prim ajutor poate salva pe cineva. De la cunoașterea PCR până la capacitatea de a face manevra Heimlich, poți fi un erou. Cu puțină cercetare pe Internet, poți găsi cursuri care să te  ajute.

Vinde un produs

Fie că este vorba de deschiderea unui stand de limonadă împreună cu copiii tăi sau de vânzarea obiectelor de artizanat, este esențial să știi cum să promovezi un produs. În viitor, dacă te trezești vreodată într-o situație în care trebuie să vinzi ceva, experiența ta anterioară va fi cheia.

Programare pe calculator

Nu, nu este târziu pentru nimeni să învețe programare. Industria programării este în plină expansiune și este viitorul. Milioane de noi locuri de muncă se vor baza pe programarea computerelor, așa că ar fi grozav să ai un avans. Alege un curs de informatică de pe o platformă respectată și credibilă ca și Udemy, iar apoi înscrie-te la o școală postliceală sau la o facultate fără frecvență.

Iar dacă nici una din ideile prezentate mai sus nu sunt pe placul tău învață o limba străină ce 100% îți va fi de folos în anii ce urmează. Chineză mandarină, germană, arabă, spaniolă sau chiar hindi sunt fără discuție limbile care îți vor oferi cele mai bune perspective.  

Vremea

Azi

Ashburn

0°C
sunny
80
2.06
1026

Curs Valutar

EUR EUR
4.92 RON
USD USD
4.11 RON
GBP GBP
5.66 RON
CHF CHF
4.47 RON
XAU XAU
233.83 RON
AED AED
1.12 RON
AUD AUD
3.19 RON
BGN BGN
2.52 RON
BRL BRL
0.73 RON
CAD CAD
3.29 RON
CNY CNY
0.63 RON
CZK CZK
0.19 RON
comentarii facebook