Șapte idei de afaceri pentru succesul tău din 2023

Cultură | 2022-11-04 10:14:09

Să nu ne păcălim, fiecare generație a avut un moment sau mai multe în care a spus: "ceea ce trăim este un dezastru, viața cum o știm se va termina în curând, nimic nu mai merge". A crede altceva ar însemna să fim cea mai specială generație din istoria omenirii, ceea ce e foarte puțin probabil.

În perioadele de criză economică, afacerile ce sunt bazate pe vicii sunt întotdeauna în creștere: alcool, tutun, pariuri sunt doar câteva dintre ele însoţite de clasicele domenii ce funcţionează indiferent de timpuri: alimente și medicamente. Însă, nu toată lumea poate să activeze în acest domeniu. Totuși, în occident, prosperă domenii de nișă ce astăzi pot să ni se pară ciudate, dar în 2023 au șanse mari să funcţioneze excelent și în România.

Un oficiu poștal privat

Pandemia și faptul că suntem din ce în ce mai ocupaţi ne-au făcut să comandăm aproape orice de pe net, însă nu suntem mereu disponibili acasă sau la birou. În alte țări, curierii întârzie sau nu găsesc adresa, iar acest fapt cauzează adevărate neplăceri consumatorilor.

Un oficiu poștal privat înseamnă un spaţiu în care clienţii pot primii corespondenţa și pachetele în schimbul unei taxe lunare și în care aceste obiecte sunt păstrate până când clientul poate sau are chef să le ridice. Poţi oferi servicii lunare, trimestriale sau anuale ce pot oscila ca preţ în funcţie de volum și durata aleasă pentru a le păstra.

Automate cu mâncare bio

Veat este o companie suedeză ce a creat o reţea de automate axate pe consumatorii vegani și vegetarieni. În ele vei găși salate, wrap-uri, sucuri și gustări delicioase care variază între 4 și 10 dolari. În cazul în care consideri că piaţă românească nu e pregătită pentru așa ceva înlocuiește vegan cu bio și dintr- o dată piaţă de consum devine imensă. Alege să amplasezi aceste automate în clădirile de birouri din marile orașe ale ţării.

Un magazin de închiriat (aproape)... orice

Sunt la modă inchirierile de trotinete, însă acestea doar au deschis cutia Pandorei. Oamenii sunt grăbiţi și au nevoie de o mulţime de lucruri pe care nu doresc să le cumpere: bormașină, aspiratoare de mare capacitate, echipamente pentru cocktail, valize, jocuri video, mașini de tuns iarba, console de jocuri, mountaibike, videoproiectoare, aeroterme, copiatoare ș.a.m.d. La acest capitol, doar imaginaţia ta poate să completeze oferta.

Barista de închiriat

Aici investiţia este chiar mică. Nu ai nevoie de sediu, nu ai cheltuieli lunare, investiţia este în tine și în cunoștinţele tale. Fă cursuri de barista cu cei mai buni din branșă, cumpără-ţi echipament și pune-te la dispoziţia companiilor pentru diferite evenimente: petreceri de final de an, de lansare de produs sau teambuilding-uri. Încearcă să inventezi oferte noi cum ar fi Black Coffee Friday și în fiecare vineri poţi să faci cafele speciale la sediul unei alte firme. La faţa locului poţi să vinzi cafea și la kg ca să îţi completezi serviciile.

Spălătorie de rufe în zonele căminelor de studenți

Viața de student nu e simplă și nici ușoară și de obicei funcţionează 24 din 24. Așa trebuie să fie și spălătoria ta: non stop, amplasată strategic în mijlocul centrelor studenţeșţi și care să ofere în afară de clasicele servicii de spălare și uscare, wifi, prize pentru încărcarea telefoanelor și instrucţiuni pas cu pas pentru spălarea și uscarea hainelor. În plus, adaugă o masă la care își pot plia hainele și niște cârlige de care se pot agăţa obiectele uitate care își caută stăpânul.

O piață... mobilă

Cumpără un autobuz la mâna a două și amenajează-l cu 20 de standuri pentru producători de fructe și legume bio. Alege agricultorii cu care lucrezi după principii de sustenabilitate și calitate maximă și anunţă-ţi fanii de pe social media unde vor găși auto-piața ta în zilele de weekend ce urmează.

Spălătorie mobilă pentru animale de companie

Clienţii nu vor mai fi nevoiţi să-și ducă animalul de companie la salonul de infrumutesare unde câinele sau pisica devin anxioși și speriaţi. Poţi tu să te deplasezi la domiciliu cu toate instrumentele necesare, în ziua și la ora la care e nevoie. Adaptează-te nevoilor și orarului clienţilor și vei fi de neînlocuit.

Idei mai sunt o mulţime, important este să ai încredere în ideea ta și să o duci  până la capăt. Succesul este mai aproape decât crezi.

Vremea

Azi

Ashburn

0°C
sunny
80
2.24
1026

Curs Valutar

EUR EUR
4.92 RON
USD USD
4.11 RON
GBP GBP
5.66 RON
CHF CHF
4.47 RON
XAU XAU
233.83 RON
AED AED
1.12 RON
AUD AUD
3.19 RON
BGN BGN
2.52 RON
BRL BRL
0.73 RON
CAD CAD
3.29 RON
CNY CNY
0.63 RON
CZK CZK
0.19 RON
comentarii facebook