Crearea unui site web de calitate

Top Articole | 2022-03-18 20:09:37

Ce este un website?

Un site web este o reprezentare digitală a afacerii tale. Este o vitrină digitală în care îți poți expune produsele și serviciile, astfel încât utilizatorii să le poată vedea și beneficia de ele.

Internetul a oferit oportunitatea ca o afacere, în mediul online, să poată fi accesată din orice colț al lumii, doar prin intermediul unui click. Poți avea un magazin online de unde să vinzi produse în toată lumea. Poți avea, de asemenea, un blog online în care să îți împărtășești gândurile cu persoane care sunt interesate de ceea ce ai de spus.

Care sunt pașii spre un web de calitate?

Sunt mai multe aspecte de care trebuie să se țină cont la conceperea unui website de calitate superioară. De obicei, acestea sunt aspecte importante pentru ca website-ul să fie unul cu adevărat reușit:

Stabilirea obiectivelor

În primul rând, trebuie stabilit publicul țintă. Privește etapa construirii unui website precum un drum ce trebuie parcurs. Ei bine, de fiecare dată când pornești la un drum, trebuie să ai o destinație clară și obiective bine-stabilite, astfel încât să nu deviezi de la traseu.

Așadar, înțelegerea publicului țintă și a obiectivelor unui website vor face posibilă o înțelegere mai amplă despre cum va arăta website-ul la final.

Schița inițială a website-ului

Bun, primul pas este gata, știi încotro te îndrepți. Acum este timpul să schițezi câte ceva, să vezi, la nivel de schiță, cum va arăta proiectul final. Prin urmare, schițează un wireframe, un mic ghid vizual, ce va funcționa ca o hartă în procesul implementării design-ului.

Stabilirea meniului

În funcție de obiectivele pe care le ai, stabilește un meniu care să ducă utilizatorul către toate paginile website-ului.

Meniul trebuie să fie unul simplu și intuitiv, pentru a nu complica viața utilizatorului, care preferă să aibă toate resursele la îndemână.

Alegerea imaginilor

De cele mai multe ori, imaginile exprimă mult mai mult decât restul conținutului. Ai grijă să alegi doar imagini sugestive, care să fie în temă cu întreg website-ul.

Din punct de vedere SEO, acestea trebuie convertite în formate moderne de tip .webp și redimensionate, astfel încât utilizatorul să beneficieze de cea mai bună experiență.

Textul

Stabilește un stil care să fie ușor de citit, compatibil cu majoritatea browsere-lor și în concordanță cu elementele paginii web. Acesta trebuie să respecte principiul contrastului și să nu aibă o culoare asemănătoare cu cea a fundalului.

De altfel, prin intermediul textului poți realiza mesaje convingătoare care vor genera conversii.

Arta de a scrie este un element cheie în succesul oricărui website. De fiecare dată, amintește-ți că textul de pe un site stabilește tonul unei brand și poate însemna succesul sau eșecul unei companii.

Accesibilitatea unui website

Un site web de succes trebuie să poată fi accesat de un număr cât mai mare de oameni. În acest sens, un dezvoltator web ar trebui să realizeze proiectul ținând cont și de persoanele cu dizabilități.

Spre exemplu, folosirea textului alternativ la imagini ajută persoanele cu probleme de vedere să înțeleagă ceea ce afișează imaginile atunci când folosesc cititorul de ecrane. Tot în sprijinul acestor persoane, poți folosi diverse strategii care să îmbunătățească vizibilitatea, oferind posibilitatea schimbării dimensiunii, fontului și culorii.

Dacă produsele oferite sunt de calitate, chiar mai contează calitatea website-ului?

Îl știi pe tipul ala care te abordează prin parcări cu diferite parfumuri? Ce zici? De unde ai cumpăra exact același parfum? De la el sau dintr-un magazin de lux care inspiră încredere? Răspunsul cred că îl știm bine amândoi.

În 2022, nu este totul despre a-ți cumpăra un produs. Nu. Asta poate se aplică unei categorii restrânse de oameni. Astăzi, produsele vin la pachet cu opulența, luxul și satisfacerea nevoii de a fi important.

În contemporaneitate, nevoia de a fi important și de a te simți important ghidează comportamentul multor oameni. Ține minte asta: oamenii nu au nevoie doar de produsele și serviciile în sine. Cumpărându-le, aceștia vor să-și satisfacă și nevoia de a fi importanți și de a se integra în clasa celor extravaganți.

 

Echipa de Web Design Magic 5 a înțeles destul de bine aceste principii și construiesc site-uri web de calitate superioară, optimizate și gata să aducă profit. Dacă ești curios să vezi cum trebuie să arate un website, le poți vizita pagina de portofoliu, printr-un simplu click.

Vremea

Azi

Ashburn

0°C
sunny
60
6.26
1027

Curs Valutar

EUR EUR
4.92 RON
USD USD
4.11 RON
GBP GBP
5.66 RON
CHF CHF
4.47 RON
XAU XAU
233.83 RON
AED AED
1.12 RON
AUD AUD
3.19 RON
BGN BGN
2.52 RON
BRL BRL
0.73 RON
CAD CAD
3.29 RON
CNY CNY
0.63 RON
CZK CZK
0.19 RON
comentarii facebook