Te-Ajut.ro | Articole de ajutor în afaceri
  • Acasă
  • Afaceri
  • Social
  • Educație
  • Cultură
  • Home & Deco
  • Lifestyle & Travel
  • Contact
  • Publică conținutul tău
Despre Inventatorii de boli
Înapoi

Despre Inventatorii de boli

17.02.2023

Autor: LAURA ONOFREI

Timp de citire: 7 minute

Distribuie

Link-ul a fost copiat!

Despre un articol care demasca inventatorii de boli, sau cum reușesc ei prin metode “oculte” să “transforme” oameni absolut sănătoși în niște pacienți loiali doctorilor și farmaciștilor.

Am citit un articol “extraordinar” pe mirobolantul ziar online: evz.ro.
În acest articol postat pe acest Otv al ziarelor online am citit rând cu rând cum prin marketing, alianțe și pacturi între cei care produc medicamente și cei care le recomandă, oameni absolut normali și sănătoși ajung să fie pacienți muritori de boli pe care nici măcar ei nu le înțeleg. Deși salut acuratețea cu care este documentat articolul, nu pot să nu remarc “incredibilul” plasat foarte convenabil în el.

Șoc și Groază! Inventatorii de boli ne omoară!

Asta e tot ceea ce rezultă din acest articol.

Realitatea însă ne arată altceva. Cine sunt Inventatorii de boli de la noi din țară?

Dacă tot ne-am pornit să arătăm cu degetul și deja mai toată lumea farmaceutică s-a excitat în social media ca o virgină dusă la un spectacol Chippendales, eu zic să începem chiar cu ei: cei din industria farmaceutică.

Producători, importatori, colegiul farmaciștilor, lanțuri de farmacii și farmacișitii au toți un singur scop suprem:

SĂ VÂNDĂ MEDICAMENTE!

Dincolo de latura umană a meseriilor pe care le practică acești oameni și dincolo de juramântul lui Hippocrate, ei toți sunt oameni, au nevoi iar vânzarea de medicamente este o afacere.
Acum, că primează partea financiară în locul părții morale, asta e o altă poveste.
Farmaciștii de rând au ajuns vânzători, și sunt efectiv obligați de cei care i-au angajat să vândă. Li se setează targhete pentru anumite medicamente și sunt penalizați dacă nu reușesc să livreze volumele de vânzări agreate. Există și farmaciști care nu se supun și care recomandă acele medicamente care corespund fiecărui pacient și nu acele medicamente care “trebuie” recomandate, însă acești farmaciști sunt din ce în ce mai puțini deoarece sunt asupriți de cei care i-au angajat.
Concluzie: înainte să aruncăm vina pe farmaciști și pe cei din această breaslă, să vedem întâi în ce condiții sunt obligați să devină “inventatori de boli”.

Guvernul României, Ministerul Sănătății.
Ei sunt de departe cei mai importanți inventatori de boli. De ce? Deoarece nu creează cadrul legislativ în care să se desfășoare actul medical, iar acesta din urmă să fie orientat înspre vindecarea pacientului și nu înspre absorbția tuturor fondurilor pe care acesta din urmă le deține. Am mai scris despre această lipsă de responsabilizare a țării noastre și în acest articol.
Tot ei sunt vinovați și pentru legislația cu privire la marketingul care se face acestor substanțe și entități comerciale.
NU AVEM LEGISLAȚIE CARE SĂ REGLEMENTEZE RECLAMA LA MEDICAMENTE!!!!
…în timp ce în toate țările civilizate acest lucru este extrem de bine reglementat.
De ce suntem în această situație? Deoarece marile firme producătoare de medicamente au nevoie de o piață ca și piața din România.

Doctorii și în special Medicii de familie.
Ei ha! Ei sunt de departe cei mai importanți inventatori de boli.
Efectul migrației forței de muncă calificată din domeniu a făcut în așa fel încât în țară (în cele mai multe dintre cazuri) au rămas doar şpăgarii sau cei care habar nu au cu ce se mănâncă medicina. Este un lucru știut că șansele tale de viață scad drastic în momentul în care ai ajuns să te internezi într-un spital. Mai mult, cei mai mari promotori ai medicamentelor sunt medicii. Știu din surse extrem de sigure cât de bine sunt motivați medicii să recomande anumite medicamente. Unii dintre ei au ajuns să primească până și mașini sau apartamente pentru numărul impresionant de recomandări pe care le-au făcut.
Deși nu este o regulă general valabilă, medicii ar trebui sancționați pentru că partinizează cu acel producător de medicamente care le oferă mai multe beneficii materiale. Nu toți medicii sunt așa, însă o mare parte dintre ei sunt.

Cine este cel mai prolific inventator din lista Inventatorilor de boli? Ei bine, eşti chiar tu!

Da da, ai citit bine. Nu există în România familie care să nu aibe un “Sertar de medicamente”. Facem cozi peste cozi la medici și în farmacii pentru orice banală durere de cap. Discutăm despre medicamente la toate întâlnirile pe care le avem, ne plângem de tot ce ne doare (sport național) și refuzăm categoric să ne schimbăm maniera în care ne ducem viața (alimenatie, sport, etc).
Cu toții avem cel puțin un medic sau un farmacist în lista de contacte telefonice, și de regulă la primul strănut îl bombardam cu sms-uri sau telefoane.
De ce suntem așa? Pentru că fac ăia reclamă la TV și radio? Pentru că ne recomandă medicul sau farmacistul nu știu ce tratament minune?
Nu! Suntem așa pentru că așa am fost educați și încă suntem.
Cei mai mari consumatori de medicamenete de la noi din țară sunt oamenii în etate, cei trecuți de 50 de ani. Ei cumpără multe medicamente (“Să fie Maică!”) pentru că pe vremea lui Ceașcă medicamentele erau greu de găsit. Cumva pot să rezonez cu acest tip de comportament, însă nu pot rezona cu tipul de comportament al unei oi care merge în prima farmacie și cumpără pentru că așa a văzut la TV.
Nu pot rezona cu un om care face coadă la doctor deși nu e “pe bune” bolnav, sau care își face corpul praf cu medicamente și după aceea strigă că farmaciștii, medicii și reclamele sunt de vină.
Nu te pune NIMENI să te uiți la reclame, la fel cum nu te pune nimeni să iei de bună tot ceea ce ți se recomandă.
Cere tot timpul mai multe păreri dacă ai o problemă medicală, și internetul nu este o sursă pentru o “altă părere”.
Schimbă-ți viața și încearcă să trăiești mai sănătos și nu vei mai avea nevoie de medicamente.
Pune la îndoială orice auzi și vei vedea cum acești Inventatori de boli nu vor avea nici un efect asupra ta.

Am să închei aici spunând doar atât: Firma care a inventat aspirina deținea și câteva lagăre de concentrare în Al doilea Război Mondial, și sunt suspectați că incinerau oameni pentru a produce săpun din rămășițele lor. Ne-am lămurit?

Vezi articolul anteriorVezi următorul articol

Mai multe articole

1 lună Citește articolul Ajută-l pe Octavian Niță!

Ajută-l pe Octavian Niță!

Îl cunoști pe Octavian Nita? Nici el pe tine, însă el are nevoie de ajutorul tău.

Autor:LAURA ONOFREI

1 lună Citește articolul 15 melodii care te vor înveseli

15 melodii care te vor înveseli

Garantat vei avea un zâmbet pe buze după ce vei parcurge toate melodiile de mai jos (asta dacă timpul ți-o permite să le asculți pe toate)

Autor:LAURA ONOFREI

20 zile Citește articolul Soția mea este o supereroină!

Soția mea este o supereroină!

De ce spun asta? Pentru că asta simt. Înainte să se nască minunăția noastră de copil consideram că ea este (doar) femeia care îmi umple viața

Autor:Marius

1 lună Citește articolul Sofer sau Marketing Manager?

Sofer sau Marketing Manager?

Pare deplasată această întrebare însă are un fundament solid.

Autor:LAURA ONOFREI

Urmărește-ne și pe

Cele mai citite articole

21 zile Citește articolul Cum să vinzi servicii de web design

Cum să vinzi servicii de web design

Pentru a vinde serviciile de web design, este important să îți construiești o reputație puternică și să faci o oferta clară și atractivă pentru potențialii clienți.

Autor:Vasile Marza

21 zile Citește articolul Realități inspirăționale - Episodul 1

Realități inspirăționale - Episodul 1

''Pe vreme mea'' exista o expresie: povești de adormit copiii. Acest clișeu venea ca replică mereu când cineva încerca să îți povestească ceva aiuristic, ceva ce nu putea fi crezut sau de ce nu, vândut.

Autor:LAURA ONOFREI

21 zile Citește articolul Procrastinarea în business e în regulă

Procrastinarea în business e în regulă

Când conduci un business participi la un maraton, nu la o probă de viteză. Ai nevoie de rezistență, de tactică și de dozarea efortului într-un mod inteligent. Atât timp cât îți conduci afacerile haotic, pierzând energie 24 din 24, vei ajunge la un punct în care vei eșua.

Autor:LAURA ONOFREI

21 zile Citește articolul În 2023 fă o revoluție în relația cu angajații

În 2023 fă o revoluție în relația cu angajații

Care variantă de manager este mai bună? Cel dur și strict ce nu ascultă de nimeni din jurul lui și face totul după cum îl taie capul sau unul care are ușa deschisă mereu angajaților și colaboratorilor?

Autor:LAURA ONOFREI

22 zile Citește articolul Actori celebrii ce au început ca muzicieni

Actori celebrii ce au început ca muzicieni

Acum câteva săptămâni, am văzut la ''Vocea României'' un concurent ce nu auzise de Robbie Williams. După câteva minute în aceeași ediție altă concurentă nu auzise de Bjork și asta m-a surprins foarte tare.

Autor:LAURA ONOFREI

1 lună Citește articolul Șapte idei de afaceri pentru succesul tău din 2023

Șapte idei de afaceri pentru succesul tău din 2023

Să nu ne păcălim, fiecare generație a avut un moment sau mai multe în care a spus:

Autor:LAURA ONOFREI

22 zile Citește articolul Este influențată fericirea de rețelele sociale?

Este influențată fericirea de rețelele sociale?

''Rețelele de socializare oferă legiunilor de idioți dreptul de a vorbi oricând, când înainte vorbeau doar o dată la un bar după un pahar de vin, fără a dăuna comunității. Apoi erau rapid reduși la tăcere, dar acum au același drept de a vorbi ca un laureat al Premiului Nobel.

Autor:LAURA ONOFREI

22 zile Citește articolul Rolul unui Web Designer și poziția lui într-o companie de Web Design

Rolul unui Web Designer și poziția lui într-o companie de Web Design

Cel mai probabil, din cauză că industria IT este foarte ramificată, apar anumite neînțelegeri când ne raportăm la diferitele ramuri ale acesteia. De exemplu, se face destul de des confuzia între Web Designer și Frontend Developer.

Autor:LAURA ONOFREI

22 zile Citește articolul OAMENI și ne-oameni (sau the Final Countdown)

OAMENI și ne-oameni (sau the Final Countdown)

Cum ți-a fost dimineața? În trafic, ca și mine? Ți s-a arătat degetul mijlociu de câteva ori? Sau ai scăpat ca printre urechile acului de malacul ce se îndrepta cu bâta de baseball către tine?

Autor:LAURA ONOFREI

22 zile Citește articolul Muzica este viață

Muzica este viață

Imaginează-ți dimineața primei zile pe pământ. Totul e la locul lui iar perfecțiunea are nevoie doar de ochii primilor oameni pentru a privi și a se îndrăgosti iremediabil. Însă totul se desfășoară într-o liniște deplină, nimeni nu poate auzi nimic. Nu mai sună a paradis deloc, nu e așa?

Autor:LAURA ONOFREI

Logo-te-ajut.svg
i-icon.svg
t-icon.svg
f-icon.svg

Categorii

  • Afaceri
  • Social
  • Educație
  • Cultură
  • Home & Deco
  • Lifestyle & Travel

Parteneri

  • Kity.ro
  • Gagagugu.ro
  • Magic5.ro
  • Imobflux.ro
  • Eduedu.ro
  • Hidrostore.ro

Informații legale

  • Termeni și condiții
  • Politică de confidențialitate
  • Politică cookie
  • SOL
  • ANPC

Utile

  • Acasă
  • Contact
  • office[at]te-ajut.ro
  • 0734 014 327
  • Hartă website
SAL.webp
SOL.webp

Te-ajut.ro este un portal web plin de informații utile și interesante pentru mai multe domenii, inclusiv afaceri, educație, cultură, social și Lifestyle&Travel. Găsește inspirație și sfaturi dintr-o varietate de surse și descoperă cele mai noi tendințe din diferite domenii. De la idei de afaceri până la destinații de călătorie exotice, te-ajut.ro este aici pentru a te îndruma să-ți dezvolți cunoștințele și să-ți îmbunătățești viața.

© 2023 Te-ajut.ro. Toate drepturile rezervate. Website dezvoltat de Magic 5 si gazduit de HOSTICO

Acest site folosește "cookies". Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora. Vezi politica cookie.