Despre Inventatorii de boli

Social | 2021-07-21 14:21:46

Despre un articol care demasca inventatorii de boli, sau cum reușesc ei prin metode “oculte” să “transforme” oameni absolut sănătoși în niște pacienți loiali doctorilor și farmaciștilor.

Am citit un articol “extraordinar” pe mirobolantul ziar online: evz.ro.
În acest articol postat pe acest Otv al ziarelor online am citit rând cu rând cum prin marketing, alianțe și pacturi între cei care produc medicamente și cei care le recomandă, oameni absolut normali și sănătoși ajung să fie pacienți muritori de boli pe care nici măcar ei nu le înțeleg. Deși salut acuratețea cu care este documentat articolul, nu pot să nu remarc “incredibilul” plasat foarte convenabil în el.

Șoc și Groază! Inventatorii de boli ne omoară!

Asta e tot ceea ce rezultă din acest articol.

Realitatea însă ne arată altceva. Cine sunt Inventatorii de boli de la noi din țară?

Dacă tot ne-am pornit să arătăm cu degetul și deja mai toată lumea farmaceutică s-a excitat în social media ca o virgină dusă la un spectacol Chippendales, eu zic să începem chiar cu ei: cei din industria farmaceutică.

Producători, importatori, colegiul farmaciștilor, lanțuri de farmacii și farmacișitii au toți un singur scop suprem:

SĂ VÂNDĂ MEDICAMENTE!

Dincolo de latura umană a meseriilor pe care le practică acești oameni și dincolo de juramântul lui Hippocrate, ei toți sunt oameni, au nevoi iar vânzarea de medicamente este o afacere.
Acum, că primează partea financiară în locul părții morale, asta e o altă poveste.
Farmaciștii de rând au ajuns vânzători, și sunt efectiv obligați de cei care i-au angajat să vândă. Li se setează targhete pentru anumite medicamente și sunt penalizați dacă nu reușesc să livreze volumele de vânzări agreate. Există și farmaciști care nu se supun și care recomandă acele medicamente care corespund fiecărui pacient și nu acele medicamente care “trebuie” recomandate, însă acești farmaciști sunt din ce în ce mai puțini deoarece sunt asupriți de cei care i-au angajat.
Concluzie: înainte să aruncăm vina pe farmaciști și pe cei din această breaslă, să vedem întâi în ce condiții sunt obligați să devină “inventatori de boli”.

Guvernul României, Ministerul Sănătății.
Ei sunt de departe cei mai importanți inventatori de boli. De ce? Deoarece nu creează cadrul legislativ în care să se desfășoare actul medical, iar acesta din urmă să fie orientat înspre vindecarea pacientului și nu înspre absorbția tuturor fondurilor pe care acesta din urmă le deține. Am mai scris despre această lipsă de responsabilizare a țării noastre și în acest articol.
Tot ei sunt vinovați și pentru legislația cu privire la marketingul care se face acestor substanțe și entități comerciale.
NU AVEM LEGISLAȚIE CARE SĂ REGLEMENTEZE RECLAMA LA MEDICAMENTE!!!!
…în timp ce în toate țările civilizate acest lucru este extrem de bine reglementat.
De ce suntem în această situație? Deoarece marile firme producătoare de medicamente au nevoie de o piață ca și piața din România.

Doctorii și în special Medicii de familie.
Ei ha! Ei sunt de departe cei mai importanți inventatori de boli.
Efectul migrației forței de muncă calificată din domeniu a făcut în așa fel încât în țară (în cele mai multe dintre cazuri) au rămas doar şpăgarii sau cei care habar nu au cu ce se mănâncă medicina. Este un lucru știut că șansele tale de viață scad drastic în momentul în care ai ajuns să te internezi într-un spital. Mai mult, cei mai mari promotori ai medicamentelor sunt medicii. Știu din surse extrem de sigure cât de bine sunt motivați medicii să recomande anumite medicamente. Unii dintre ei au ajuns să primească până și mașini sau apartamente pentru numărul impresionant de recomandări pe care le-au făcut.
Deși nu este o regulă general valabilă, medicii ar trebui sancționați pentru că partinizează cu acel producător de medicamente care le oferă mai multe beneficii materiale. Nu toți medicii sunt așa, însă o mare parte dintre ei sunt.

Cine este cel mai prolific inventator din lista Inventatorilor de boli? Ei bine, eşti chiar tu!

Da da, ai citit bine. Nu există în România familie care să nu aibe un “Sertar de medicamente”. Facem cozi peste cozi la medici și în farmacii pentru orice banală durere de cap. Discutăm despre medicamente la toate întâlnirile pe care le avem, ne plângem de tot ce ne doare (sport național) și refuzăm categoric să ne schimbăm maniera în care ne ducem viața (alimenatie, sport, etc).
Cu toții avem cel puțin un medic sau un farmacist în lista de contacte telefonice, și de regulă la primul strănut îl bombardam cu sms-uri sau telefoane.
De ce suntem așa? Pentru că fac ăia reclamă la TV și radio? Pentru că ne recomandă medicul sau farmacistul nu știu ce tratament minune?
Nu! Suntem așa pentru că așa am fost educați și încă suntem.
Cei mai mari consumatori de medicamenete de la noi din țară sunt oamenii în etate, cei trecuți de 50 de ani. Ei cumpără multe medicamente (“Să fie Maică!”) pentru că pe vremea lui Ceașcă medicamentele erau greu de găsit. Cumva pot să rezonez cu acest tip de comportament, însă nu pot rezona cu tipul de comportament al unei oi care merge în prima farmacie și cumpără pentru că așa a văzut la TV.
Nu pot rezona cu un om care face coadă la doctor deși nu e “pe bune” bolnav, sau care își face corpul praf cu medicamente și după aceea strigă că farmaciștii, medicii și reclamele sunt de vină.
Nu te pune NIMENI să te uiți la reclame, la fel cum nu te pune nimeni să iei de bună tot ceea ce ți se recomandă.
Cere tot timpul mai multe păreri dacă ai o problemă medicală, și internetul nu este o sursă pentru o “altă părere”.
Schimbă-ți viața și încearcă să trăiești mai sănătos și nu vei mai avea nevoie de medicamente.
Pune la îndoială orice auzi și vei vedea cum acești Inventatori de boli nu vor avea nici un efect asupra ta.

Am să închei aici spunând doar atât: Firma care a inventat aspirina deținea și câteva lagăre de concentrare în Al doilea Război Mondial, și sunt suspectați că incinerau oameni pentru a produce săpun din rămășițele lor. Ne-am lămurit?

Vremea

Azi

Ashburn

0°C
sunny
79
2.06
1026

Curs Valutar

EUR EUR
4.92 RON
USD USD
4.11 RON
GBP GBP
5.66 RON
CHF CHF
4.47 RON
XAU XAU
233.83 RON
AED AED
1.12 RON
AUD AUD
3.19 RON
BGN BGN
2.52 RON
BRL BRL
0.73 RON
CAD CAD
3.29 RON
CNY CNY
0.63 RON
CZK CZK
0.19 RON
comentarii facebook