Avem rețeta fericirii

Social | 2022-08-29 16:56:32

Avem rețeta fericirii

100 de nopți consecutive de amor + serviciu stabil X minim 4 prieteni²=fericire eternă

Am spus că avem rețeta, însă nu susținem că este și corectă. De fapt, ar fi de-a dreptul imposibil ca într-o viață să reușim să rezolvăm această "ecuație" la care se lucrează de mii de ani fără a se găsi un rezultat concret. În plus, matematica și ecuațiile nu au nicio legătură cu fericirea. Nu poți să fii "mai" fericit când câștigi 10 milioane de euro spre deosebire de momentul în care ai câștigat 1 milion de euro. Pur și simplu nu poți face asta și orice calcul este exclus din această discuție.

Asta înseamnă că nu trebuie să căutăm întotdeauna soluții rapide. Cât de simplu ar fi să luăm o combinație de pastile și să fim mulțumiți deplin de viața noastră sau să avem o aplicație pe telefon (asta ar fi și mai grozav).

Fericirea nu poate avea o rețetă pentru că trebuie să înțelegem, în primul rând, că fiecare dintre noi este diferit, astfel că fiecare are nevoi diferite pentru a ajunge în "Nirvana" zi de zi.

Ce putem, însă să facem pentru o viață mai bună în anul de grație 2022?
 

Să lăsăm trecutul la locul lui


Cu siguranță că nu putem să ne ștergem din conștiința persoane și întâmplări negative, dar putem încerca și persevera în a lasă deoparte poveștile urâte ce ne-au marcat în anii trecuți. Dacă reușim să ne împăcăm cu trecutul cu siguranță putem avea un prezent mai ok, am fi ancorați mai mult în ceea ce se întâmplă ACUM, nu în ceva ce oricum nu mai poate fi schimbat.

 

 

Îmbunătățește-ți calitatea somnului


În calitatea mea de insomniac cu acte în regulă, pot să va spun că somnul este de departe cel mai de preț fenomen ce este zilnic prezent în viața noastră. Sănătatea noastră mintală și fizică depinde de somn și recuperare, așa că trebuie să faci orice pentru a-ți îmbunătăți calitatea somnului. Cel mai recent studiu al profesorului Andrew Huberman de la Universitatea Stanford ne arată câteva elemente esențiale ce pot fi folosite pentru a avea un somn excelent:

  • dimineața, ieși afară în primele 30 de minute după ce te-ai trezit și privește spre soare măcar 10 minute, chiar dacă e înnorat.
  • evită cofeina cu 8 - 10 ore înainte de a te pune în pat
  • nu folosi lumina puternică între 22:00 și 04:00
  • meditează și folosește această practică (NSDR) pentru a recupera o parte din somnul pierdut
  • ia în considerare suplimente precumși Magneziu sau Apigenina.
  • Mai multe detalii la: https://hubermanlab.com/toolkit-for-sleep/
     

Care este hobby-ul tău?


Fie că ești colecționar de timbre sau pasionat de bicicletă sau fotografie fii perseverent în această activitate. Alocă zilnic un minim de 30 de minute pentru activitatea ta favorită și în weekend un timp dublu.

Sport, natură, sănătate


Dacă locul tău de muncă înseamnă să și faci mulți pași/zi asta nu înseamnă că ai făcut mișcare, ci că ți-ai făcut treaba ok. În fiecare zi, ar trebui să aloci un minim de 45 de minute activităților sportive: fitness, crossfit sau cardio, de preferat activități colective, nu individuale. Când faci sport alături de mai mulți oameni, spiritul competitiv te va ajuta să îți îndeplinești obiectivele, iar infuzia de adrenalină și serotonină te va face aproape instantaneu să te simți mai bine.

Voluntariat/Adopție de animale de companie


Dacă îți mai rămâne timp liber încearcă să te înscrii într-o asociație de voluntari și alege o activitate pe care poți să o desfășori fără prea mare efort. Dacă voluntariatul nu este pentru tine adoptă un cățel sau pisică și ai grijă de aceasta. Recunoștința și iubirea necondiționată îți va cădea foarte bine.

Iar, zi de zi, nu uita să privești adânc în inima ta. Cu siguranță, dacă există o rețeta a fericirii o să o descoperi singur, în interiorul tău.

 

 

 

Vremea

Azi

Ashburn

0°C
sunny
80
2.24
1026

Curs Valutar

EUR EUR
4.92 RON
USD USD
4.11 RON
GBP GBP
5.66 RON
CHF CHF
4.47 RON
XAU XAU
233.83 RON
AED AED
1.12 RON
AUD AUD
3.19 RON
BGN BGN
2.52 RON
BRL BRL
0.73 RON
CAD CAD
3.29 RON
CNY CNY
0.63 RON
CZK CZK
0.19 RON
comentarii facebook