Cum să faci bani

Social | 2022-08-29 22:45:09

Dacă ești născut după anul 2000, e posibil să fii unul dintre cei ce caută pe Google această propoziție și cu siguranță vei găsi și o grămadă de "răspunsuri". Online-ul românesc este plin de "mentori" ce te asigura că poți să faci bani începând de astăzi.


A face bani rapid și simplu este un miraj și o dorință ce nu o ai doar tu. E posibil să fi auzit la părinții sau bunicii tăi că la începutul anilor '90 a existat o soluție de îmbogățire rapidă la Cluj-Napoca, pe numele ei CARITAS. Dacă depuneai la una dintre casele deschide la Sala Polivalentă 2000 de lei primeai în câteva luni de 8 ori suma depusă, respectiv 16 000 de lei. Aveam 20 de ani când am trecut pe acolo și credeți-mă că această schemă a avut un succes teribil, existau cozi de km, fără nici o glumă.


Astăzi și ieri, coada s-a făcut la bitcoin și alte monede digitale și evident, precum în cazul Caritas, au fost oameni norocoși și "norocoși" ce au făcut o căruță de bani, însă la final de Caritas lucrurile au stat la fel că în ultimele 8-9 luni de Bitcoin, cu milioane de oameni ce au rămas fără niciun venit. Dacă ești un economist licențiat și ai experiență pe bursă și în domenii adiacente e ok, poți și acum să câștigi din tranzacționare de acțiuni și monede virtuale, altfel recomandarea mea este să te redirecționezi spre alte variante de a face bani.

Fii atent, observă în amănunt ce se întâmplă în zona ta

Piața de hoteluri și restaurante (Horeca) a explodat în ultimii ani, oamenii sunt obișnuiți să mănânce în oraș sau să comande și în plus au apărut o mulțime de pretențioși ce doresc să mănânce bio, vegan gourmet sau să primească preparate ce arată senzațional în farfurie, deci și pe Instagram. O cunoștință de-a mea din sudul Spaniei furniza la astfel de restaurante legume de calitate superioară, dar în același timp și vecinii lor făceau același lucru, astfel că afacerea mergea mediocru. Această familie a hotărât să renunțe total la cultivarea legumelor și au început să crească flori comestibile. Într-un an, de la ZERO angajați, lucrând doar familia, au ajuns la 8, iar după 5 ani la 18 angajați și o piață de desfacere de 10 țări europene. Acest tip de nișă trebuie descoperită dacă vrei să fii producător și să ai succes.

Pe timp de criză, viciile sunt și mai mari

Ce funcționează într-o lume deprimată și frustrată? Afacerile cu alcool, tutun, jocuri de noroc și farmaciile. Caută un spațiu mic într-o zona centrală și înființează ce se numea înainte o "Tutungerie", un spațiu cu o oferta completă și complexă de produse pe baza de tutun și accesorii. În occident, aceste afaceri sunt foarte rentabile pentru că nu oferă doar 10 tipuri de țigări, mai degrabă zeci sau sute de varietăți și accesoriile aferente.

Orice pentru copilul meu

Mai există un "moment în care spunem banii nu contează: copiii. Orice domeniu ce gravitează în jurul copiilor va avea succes 100% garantat: spații de joacă pentru copii, locuri special amenajate pentru sărbătorirea zilelor de naștere, haine pentru copii, hrană pentru copii ș.a.m.d. Imaginează-ți că trece un copil ce trece cu părinții pe lângă spațiul tău de joacă amplasat într-un centru comercial popular. Îți garantez că părinții, în calitate de clienți, nu au nicio șansă în fața ta, vor veni la insistențele celor mici de a-i lăsa să se joace. Până la urmă, o ora de joacă pentru cei mici înseamnă o oră de pauză pentru cei mari.


Nici una dintre aceste idei nu poate fi, însă, realizată fără dedicare 100%. O afacere proprie înseamnă și să fii dedicat în totalitate ei. Un patron care nu este la afacere zi de zi este doar un naiv ce va încasa în fiecare luna mai puțin, mai puțin, până când va începe să fie pe minus.
Spor, încredere și multă baftă!

Vremea

Azi

Ashburn

0°C
sunny
80
2.06
1026

Curs Valutar

EUR EUR
4.92 RON
USD USD
4.11 RON
GBP GBP
5.66 RON
CHF CHF
4.47 RON
XAU XAU
233.83 RON
AED AED
1.12 RON
AUD AUD
3.19 RON
BGN BGN
2.52 RON
BRL BRL
0.73 RON
CAD CAD
3.29 RON
CNY CNY
0.63 RON
CZK CZK
0.19 RON
comentarii facebook