Ce este HoReCa?

Afaceri | 2021-08-03 11:45:27

Cuprins

  1. Ce este HoReCa?
  2. HoReCa în era COVID-19

Ce este HoReCa?

Termenul HoReCa se referă la un sector din industria hotelieră și a serviciilor alimentare, în special a unităților care pregătesc și servesc alimente și băuturi

Termenul HoReCa este o abreviere a cuvintelor hotel, restaurant, cafenea. .

Alte surse informează că termenul vine de la cuvintele hotel, restaurant, catering.

 

Segmentul HoReCa cuprinde ansamblul echipamentelor, produselor, accesoriilor și serviciilor care sunt folosite în această industrie, de alimente, echipamente, mobilier, articole textile la utilaje și software.

 

Pentru toți consumatorii, domeniul HoReCa ar trebui să reprezinte un domeniu al plăcerii, legat fie de vizite și vacanțe (Hoteluri, pensiuni, etc.), de plăcerea de a savura anumite preparate și vauturi în spații special amenajate (Restaurante, baruri, cafenele, etc.), precum și plăcerea de a comandă și de a savura cele mai bune mâncăruri (Catering).

 

În ultimul timp, expansiunea globală a serviciilor din domeniul turismului, globalizarea și înclinația noii generații spre călătorii, dezvoltarea cu precădere a transporturilor aeriene, dar nu numai, dar și posibilitățile financiare tot mai mari ale consumatorilor, au făcut că industria HoReCa să crească, iar prestatorii de servicii din domeniu să își îmbunătățească activitatea.

 

Beneficiile nu au întârziat să apară. O piață cu o valoare adăugată tot mai mare, o clientela care poate fi fidelizata și o foarte bună posibilitate de promovare.

 

Încă din anii 90, în componentă economiei, turismul a fost responsabil pentru 10% din PIB-ul mondial, iar numărul angajaților din industrie a reprezentat peste 8% din piață muncii.

 

La nivel mondial, turismul a depășit domeniul petrolier și al automobilelor, devenind cea mai mare industrie a economiei mondiale și este cel mai important simbol al economiei moderne și al dezvoltării sociale. Conform unui raport al World Tourism Organisation, până în 2020, 1,6 miliarde de turiști internaționali vor călători în întreagă lume, iar cheltuielile efectuate de aceștia vor ajunge la 2.000 miliarde de dolari.

Rată anuală de creștere a numărului de turiști va fi de 4,35%, iar cea a cheltuielilor turistice va fi de 6,7%, ceea ce înseamnă o dublare a consumului din industria turismului, care în prezent este de 3% din veniturile globale.

 

Segmentul HoReCa este unul dintre cele mai dinamice industrii din întreagă lume, care de-a lungul timpului a suferit diverse modificări datorate în mare parte consumatorilor care devin din ce în ce mai pretențioși și acordă mai mult timp căutării unui restaurant sau hotel care să le satisfacă toate dorințele.

 

Desigur, segmentul HoReCa nu se adresează numai industriei legate de turism și călătorii, ci se regăsește și în economia fiecare țări în parte, prin activități economice legate de tot ceea ce ține de petrecerea timpului liber, socializare și evenimente deosebite din viață.

 

În ultimul timp, segmentul HoReCa a devenit unul foarte competitiv, unde calitatea și profesionalismul serviciilor oferite este pe primul loc.

HoReCa în era COVID-19

 

Segmentul HoReCa a avut de suferit drastic datorită pandemiei COVID-19.

De la hoteluri, restaurante, cafenele închise și până la pierderea locurilor de muncă a milioane de angajați în acest domeniu de activitate.

 

Pe de altă parte, au existat însă câteva cale de scăpare pentru restaurante și cafenele.

Prima șansă de supraviețuire a restaurantelor a fost transpunerea afacerii în mediul online. Mai pe scurt, crearea unui website sau afilierea cu software-uri de Food Delivery.

 

A două cale de scăpare a fost serviciul de catering. Majoritatea restaurantelor s-au reprofilat și au început să își ofere serviciile prin intermediul livrărilor la domiciliu. Pentru a reuși să facă acest lucru, au avut nevoie de o investiție minoră în comparație cu consecințele la care aveau să fie supuși cei care nu au fot de acord cu sistemul de catering. Cu ajutorul mașinilor de sigilat caserole restaurantele au reușit să supraviețuiască și să își continue în mod relativ normal activitatea.

Vremea

Azi

Ashburn

0°C
sunny
80
2.24
1026

Curs Valutar

EUR EUR
4.92 RON
USD USD
4.11 RON
GBP GBP
5.66 RON
CHF CHF
4.47 RON
XAU XAU
233.83 RON
AED AED
1.12 RON
AUD AUD
3.19 RON
BGN BGN
2.52 RON
BRL BRL
0.73 RON
CAD CAD
3.29 RON
CNY CNY
0.63 RON
CZK CZK
0.19 RON
comentarii facebook