Sofer sau Marketing Manager?

Social | 2021-07-21 15:03:52

Șofer sau Marketing manager?

Pare deplasată această întrebare însă are un fundament solid.
Odată cu dezvoltarea afacerilor în mediul online (mai ales pe segmentul social), în firmele mici și nu numai, s-a găsit câte un Gigel (hai să zicem că e șofer de meserie) sau chiar și mai rău propietarul afacerii să se ocupe de marketing.

Este extrem de dăunător acest comportament. Un exemplu elocvent este acesta:

Firme cu cont de oameni pe FaceBook

Acum, dacă nu îți dai seama ce înseamnă această poză probabil ești unul dintre cele două personaje descrise mai sus. Conform regulamentului FaceBook NU ai voie să ai un cont de persoană decât dacă ești (ai ghicit): o persoană. Dacă ești firma, SRL, PFA, ONG sau altă formă de organizare trebuie musai să ai PAGINĂ.
De ce?
Pentru că nu este permis și mai mult pentru că dăunează foarte grav imaginii tale.
Lăsând la o parte că la prima vedere o firma care are un cont personal în defavoarea unei pagini pare din start o firma care nu își permite un om sau agenție responsabilă de marketing (ceea ce denotă că NU își dorește să se dezvolte), mai apare și aspectul SPAM-ului. Când văd o firma care are cont personal care vrea să se “împrietenească” cu mine virtual, 100% urmează invitațîi la evenimente, introducerea mea în grupuri sau invitarea mea să dau like unor pagini. E GREȘIT!!! NU O MAI FACE!!!

Există oameni pregătiți să gestioneze aceste rețele sociale, și mai mult….chiar știu ce fac.
Dacă ai un cont de FaceBook cu mulți prieteni asta NU TE FACE UN EXPERT ÎN FACEBOOK.

Vrei mai mulți clienți pentru afacerea ta și ești convins că FaceBook este un loc bun în care să te promovezi? Ai parțial dreptate. FaceBook este un loc bun…..în care să INTERACȚIONEZI. Dacă nu ai sesizat diferența între ultimele două afirmațîi probabil ar fi bine că nici măcar să nu ai o firma pentru că sunt convins că nu faci profit, te chinui, ai datorii și de multe ori te-ai gândit să o închizi.

FaceBook este un canal social pentru comunicare. Dacă ai impresia că oamenii de pe FaceBook abia așteaptă să vadă ce “oferta” nouă mai ai, atunci te înșeli amarnic.

Îmi pare rău dacă te-am jignit (și știu că am făcut-o) însă trebuie să înțelegi că atâta timp cât nu vei învață să folosești FaceBook-ul pentru ce a fost proiectat să fie folosit afacerea ta va stagna și acest canal de comunicare nu îi va aduce nici măcar un beneficiu suplimentar.

Dacă totuși vrei să ai mai mulți clienți, să faci lucrurile mai “bine”, stai cu ochii pe acest blog pentru că ai ce învață.

Vremea

Azi

Ashburn

18°C
sunny
40
0.45
1014
Mâine
10°C
13°C
Joi
11°C
15°C
Vineri
13°C
19°C
Sâmbătă
10°C
15°C

Curs Valutar

EUR EUR
4.92 RON
USD USD
4.11 RON
GBP GBP
5.66 RON
CHF CHF
4.47 RON
XAU XAU
233.83 RON
AED AED
1.12 RON
AUD AUD
3.19 RON
BGN BGN
2.52 RON
BRL BRL
0.73 RON
CAD CAD
3.29 RON
CNY CNY
0.63 RON
CZK CZK
0.19 RON
comentarii facebook