Te-Ajut.ro | Articole de ajutor în afaceri
  • Acasă
  • Afaceri
  • Social
  • Educație
  • Cultură
  • Home & Deco
  • Lifestyle & Travel
  • Contact
  • Publică conținutul tău
Cum să ajungi pe prima pagină pe Google
Înapoi

Cum să ajungi pe prima pagină pe Google

17.02.2023

Autor: LAURA ONOFREI

Timp de citire: 5 minute

Distribuie

Link-ul a fost copiat!

Dacă ai ajuns pe acest articol, cel mai probabil ești un posesor al unui domeniu online, fie că este vorba de un site de prezentare pentru afacerea ta sau un magazin online cu activitate bazată cel mai mult pe mediul online, interesul tău este acela de a fi cât mai vizibil pentru potențialii clienți din online.

Așadar, ești curios cum anume poți dobândi aceasta vizibilitate în căutările Google. În urmatoarele rânduri voi scrie, pe scurt, ce anume trebuie să faci pentru atingerea acestui obiectiv.

Cu ce mă afișez în mediul online?

Pornind de la premisa că dețin un website, îl am de ceva timp și parcă nu se întâmplă lucrurile pe care mă așteptam să le îndeplineasă afacerea mea de când dețin și un site web pentru aceasta. Se simte cum nu și-a atins potențialul maxim toată această poveste, așa că sunt decis să investesc în aducerea plusului de valoare afacerii mele, prin intermediul online, respectiv website-ul dedicat afacerii mele. O primă greșeală este subestimarea website-urilor și a mediului online, așa că nu am făcut o căutare amplă când m-am decis sa construiesc website-ul. Când apărut această idee, nu m-am interesat să știu ce înseamnă un website bun vs un website mediocru, am crezut că toate sunt la fel și nu sunt diferite între ele, înafara de cateva poze și doua, trei culori. Acum regret acest “confort” pe care mi l-am însușit la momentul respectiv, deoarece, acum, după ceva timp, am făcut căutări și am văzut de ce este foarte important să oferi foarte multă atenție și resurse afacerii tale online.

Întâi de toate, la primul impact cu utilizatorul care accesează un website, este designul, care, la fel ca în realitate, îți atrage atenția un design frumos și bine pus la punct. Dacă cineva mi-ar propune să îmi aleg să fac o tură cu o rablă de mașină și un Rolls Royce, aș allege sa ma urc in Rolls, așa și cu website-urile, un utilizator va alege să cumpere sau sa colaboreze cu afacerea care arată mai frumos, deoarece investiția din online, iși spune cuvântul, iar antreprenorul care a făcut această investiție și efort, oferă o încredere potențialului client, încă de la prima interacțiune. Ca idee, poți vizita un portofoliu online și să îți faci o idee cum arată un design de website bun pe Awwwards.

Alegând să ai un website arătos, Google funcționează ca un om care navighează pe web și face aceeași alegere pe care un om ar face-o, s-ar urca în Rolls Royce, la fel ca mine, la fel ca tine. Dar Google este cel care face cărțile, așa că website-ul care i-a plăcut, acum are un scor ridicat de SEO (Search Engine Optimization) și va fi poziționat mai sus în căutările Google.

Desigur, un website mai arătos presupune o investiție mai mare, dar din toate punctele de vedere, această investiție își merită efortul financiar, care mai târziu devine un profit pentru afacerea ta. Așa că trebuie să alegem cu mare atenție firma de web design cu care lucrăm pentru website-ul nostru. O alegere pe care o pot recomanda este Magic 5, pentru servicii complete de web design.

Pași de urmat pentru a ajunge pe prima pagină Google

Acum că avem un website plăcut potențialui client și plăcut de Google, urmează să ne asigurăm că website-ul nu arată bine doar din punct de vedere vizual, urmează să urmăm o campanie de optimizare SEO (Search Engine Optimization, este optimizarea unui website pentru interpretarea acestora de către motoarele de căutare: Google, Bing, Yandex etc.)

Ce înseamnă optimizarea SEO

Un website este realizat cu ajutorul unui cod, un limbaj de programare. Acest cod trebuie și el la rândul lui pentru momentul când roboțelul Google vine și este citit pentru a-l poziționa în paginile acestuia. Așadar, un website trebuie să treacă prin câteva servicii de optimizare, acestea fiind SEO On page, SEO Off page și Technical SEO. Prin aceste optimizări ale website-ului, Google va înțelege mai bine cuvintele cheie pe care le folosim în afacerea noastră online și ne va poziționa cât mai bine în paginile de căutări pentru cuvintele cheie folosite de către noi în conținutul website-ului.

Scopul acestui proces de optimizare este pentru a oferi conținut cât mai relevant pentru potențialii utilizatori, iar Google apreciază acest lucru.

Rezultatele apar treptat, nu peste noapte, așa că trebuie sa avem răbdare. Timpul în care Google se decide ce poziție să ofere unui website în căutările lui este de aproximativ 6 luni, acest proces se numeste Google Dance, timp în care concurența ta este comparată cu website-ul tău, astfel unul dintre voi va fi poziționat mai bine.

Copywriting

Textul bine pus la punct, structurat corect și unic, ne place și nouă și lui Google!

Conținutul pe care îl scriem trebuie să fie cât mai bine elaborat și relevant pentru “mesajul” pe care vrem să îl transmitem.

Prin unicitate, ne referim atât la text, cât și la pozele pe care le încorporăm în website. Imaginile au nevoie de atenție maximă și optimizate pentru motoarele de căutare.

Am nevoie de Marketing?

Majoritatea persoanelor folosesc termenul de "marketing" ca fiind un sinonim pentru "vânzare". Da, vânzarea face parte din procesul de marketing, însă marketingul este mult mai complex de atât. Marketingul este un termen folosit pentru toate tipurile de promovare și publicitate.

O bună prezență pe rețelele de socializare este un plus pentru un site web, așa că este recomandată investiția în aceste servicii, Google vede acest lucru și punctează aceste eforturi.

Vezi articolul anteriorVezi următorul articol

Mai multe articole

2 ani Citește articolul Crearea unui site web de calitate

Crearea unui site web de calitate

Pentru un website de calitate, firma de Web Design trebuie sa urmeze cativa pași cheie.

Autor:Cristi Daniel

2 ani Citește articolul Care sunt cele mai frecvente greșeli în antreprenoriat și cum să le eviți?

Care sunt cele mai frecvente greșeli în antreprenoriat și cum să le eviți?

Antreprenoriatul poate fi o călătorie plină de provocări, iar greșelile sunt inevitabile. Cu toate acestea, ceea ce contează cu adevărat este modul în care le abordezi și le depășești. În acest articol, vom explora cele mai frecvente greșeli în antreprenoriat și cum să eviți cu succes.

Autor:Marina Cristescu

4 luni Citește articolul Șapte idei de afaceri pentru succesul tău din 2023

Șapte idei de afaceri pentru succesul tău din 2023

Să nu ne păcălim, fiecare generație a avut un moment sau mai multe în care a spus:

Autor:LAURA ONOFREI

2 ani Citește articolul Cum să te diferențiezi de competiție și să-ți creezi un brand puternic?

Cum să te diferențiezi de competiție și să-ți creezi un brand puternic?

Ești pregătit să ieși din anonimat și să-ți faci auzită vocea pe piața ta? Descoperă cum poți să-ți diferențiezi afacerea de concurența ta și să construiești un brand puternic și memorabil.

Autor:Elena Mina

Urmărește-ne și pe

Cele mai citite articole

4 luni Citește articolul Cum să vinzi servicii de web design

Cum să vinzi servicii de web design

Pentru a vinde serviciile de web design, este important să îți construiești o reputație puternică și să faci o oferta clară și atractivă pentru potențialii clienți.

Autor:Vasile Marza

4 luni Citește articolul Realități inspirăționale - Episodul 1

Realități inspirăționale - Episodul 1

''Pe vreme mea'' exista o expresie: povești de adormit copiii. Acest clișeu venea ca replică mereu când cineva încerca să îți povestească ceva aiuristic, ceva ce nu putea fi crezut sau de ce nu, vândut.

Autor:LAURA ONOFREI

4 luni Citește articolul Procrastinarea în business e în regulă

Procrastinarea în business e în regulă

Când conduci un business participi la un maraton, nu la o probă de viteză. Ai nevoie de rezistență, de tactică și de dozarea efortului într-un mod inteligent. Atât timp cât îți conduci afacerile haotic, pierzând energie 24 din 24, vei ajunge la un punct în care vei eșua.

Autor:LAURA ONOFREI

4 luni Citește articolul În 2023 fă o revoluție în relația cu angajații

În 2023 fă o revoluție în relația cu angajații

Care variantă de manager este mai bună? Cel dur și strict ce nu ascultă de nimeni din jurul lui și face totul după cum îl taie capul sau unul care are ușa deschisă mereu angajaților și colaboratorilor?

Autor:LAURA ONOFREI

2 ani Citește articolul Actori celebrii ce au început ca muzicieni

Actori celebrii ce au început ca muzicieni

Acum câteva săptămâni, am văzut la ''Vocea României'' un concurent ce nu auzise de Robbie Williams. După câteva minute în aceeași ediție altă concurentă nu auzise de Bjork și asta m-a surprins foarte tare.

Autor:LAURA ONOFREI

4 luni Citește articolul Șapte idei de afaceri pentru succesul tău din 2023

Șapte idei de afaceri pentru succesul tău din 2023

Să nu ne păcălim, fiecare generație a avut un moment sau mai multe în care a spus:

Autor:LAURA ONOFREI

2 ani Citește articolul Este influențată fericirea de rețelele sociale?

Este influențată fericirea de rețelele sociale?

''Rețelele de socializare oferă legiunilor de idioți dreptul de a vorbi oricând, când înainte vorbeau doar o dată la un bar după un pahar de vin, fără a dăuna comunității. Apoi erau rapid reduși la tăcere, dar acum au același drept de a vorbi ca un laureat al Premiului Nobel.

Autor:LAURA ONOFREI

2 ani Citește articolul Rolul unui Web Designer și poziția lui într-o companie de Web Design

Rolul unui Web Designer și poziția lui într-o companie de Web Design

Cel mai probabil, din cauză că industria IT este foarte ramificată, apar anumite neînțelegeri când ne raportăm la diferitele ramuri ale acesteia. De exemplu, se face destul de des confuzia între Web Designer și Frontend Developer.

Autor:LAURA ONOFREI

4 luni Citește articolul OAMENI și ne-oameni (sau the Final Countdown)

OAMENI și ne-oameni (sau the Final Countdown)

Cum ți-a fost dimineața? În trafic, ca și mine? Ți s-a arătat degetul mijlociu de câteva ori? Sau ai scăpat ca printre urechile acului de malacul ce se îndrepta cu bâta de baseball către tine?

Autor:LAURA ONOFREI

2 ani Citește articolul Muzica este viață

Muzica este viață

Imaginează-ți dimineața primei zile pe pământ. Totul e la locul lui iar perfecțiunea are nevoie doar de ochii primilor oameni pentru a privi și a se îndrăgosti iremediabil. Însă totul se desfășoară într-o liniște deplină, nimeni nu poate auzi nimic. Nu mai sună a paradis deloc, nu e așa?

Autor:LAURA ONOFREI

Logo-te-ajut.svg
i-icon.svg
t-icon.svg
f-icon.svg

Categorii

  • Afaceri
  • Social
  • Educație
  • Cultură
  • Home & Deco
  • Lifestyle & Travel

Parteneri

  • Kity.ro
  • Gagagugu.ro
  • Magic5.ro
  • Imobflux.ro
  • Prima Casino
  • Hidrostore.ro
  • 2lafel.ro
  • Stoneguru.ro

Informații legale

  • Termeni și condiții
  • Politică de confidențialitate
  • Politică cookie
  • SOL
  • ANPC

Utile

  • Acasă
  • Contact
  • Hartă website
SAL.webp
SOL.webp

Te-ajut.ro este un portal web plin de informații utile și interesante pentru mai multe domenii, inclusiv afaceri, educație, cultură, social și Lifestyle&Travel. Găsește inspirație și sfaturi dintr-o varietate de surse și descoperă cele mai noi tendințe din diferite domenii. De la idei de afaceri până la destinații de călătorie exotice, te-ajut.ro este aici pentru a te îndruma să-ți dezvolți cunoștințele și să-ți îmbunătățești viața.

© 2025 Te-ajut.ro. Toate drepturile rezervate. Website dezvoltat de Magic 5 si gazduit de HOSTICO