Cum să ajungi pe prima pagină pe Google

Afaceri | 2021-08-10 14:26:00

Dacă ai ajuns pe acest articol, cel mai probabil ești un posesor al unui domeniu online, fie că este vorba de un site de prezentare pentru afacerea ta sau un magazin online cu activitate bazată cel mai mult pe mediul online, interesul tău este acela de a fi cât mai vizibil pentru potențialii clienți din online.

Așadar, ești curios cum anume poți dobândi aceasta vizibilitate în căutările Google. În urmatoarele rânduri voi scrie, pe scurt, ce anume trebuie să faci pentru atingerea acestui obiectiv.

Cu ce mă afișez în mediul online?

Pornind de la premisa că dețin un website, îl am de ceva timp și parcă nu se întâmplă lucrurile pe care mă așteptam să le îndeplineasă afacerea mea de când dețin și un site web pentru aceasta. Se simte cum nu și-a atins potențialul maxim toată această poveste, așa că sunt decis să investesc în aducerea plusului de valoare afacerii mele, prin intermediul online, respectiv website-ul dedicat afacerii mele. O primă greșeală este subestimarea website-urilor și a mediului online, așa că nu am făcut o căutare amplă când m-am decis sa construiesc website-ul. Când apărut această idee, nu m-am interesat să știu ce înseamnă un website bun vs un website mediocru, am crezut că toate sunt la fel și nu sunt diferite între ele, înafara de cateva poze și doua, trei culori. Acum regret acest “confort” pe care mi l-am însușit la momentul respectiv, deoarece, acum, după ceva timp, am făcut căutări și am văzut de ce este foarte important să oferi foarte multă atenție și resurse afacerii tale online.

Întâi de toate, la primul impact cu utilizatorul care accesează un website, este designul, care, la fel ca în realitate, îți atrage atenția un design frumos și bine pus la punct. Dacă cineva mi-ar propune să îmi aleg să fac o tură cu o rablă de mașină și un Rolls Royce, aș allege sa ma urc in Rolls, așa și cu website-urile, un utilizator va alege să cumpere sau sa colaboreze cu afacerea care arată mai frumos, deoarece investiția din online, iși spune cuvântul, iar antreprenorul care a făcut această investiție și efort, oferă o încredere potențialului client, încă de la prima interacțiune. Ca idee, poți vizita un portofoliu online și să îți faci o idee cum arată un design de website bun pe Awwwards.

Alegând să ai un website arătos, Google funcționează ca un om care navighează pe web și face aceeași alegere pe care un om ar face-o, s-ar urca în Rolls Royce, la fel ca mine, la fel ca tine. Dar Google este cel care face cărțile, așa că website-ul care i-a plăcut, acum are un scor ridicat de SEO (Search Engine Optimization) și va fi poziționat mai sus în căutările Google.

Desigur, un website mai arătos presupune o investiție mai mare, dar din toate punctele de vedere, această investiție își merită efortul financiar, care mai târziu devine un profit pentru afacerea ta. Așa că trebuie să alegem cu mare atenție firma de web design cu care lucrăm pentru website-ul nostru. O alegere pe care o pot recomanda este Magic 5, pentru servicii complete de web design.

Pași de urmat pentru a ajunge pe prima pagină Google

Acum că avem un website plăcut potențialui client și plăcut de Google, urmează să ne asigurăm că website-ul nu arată bine doar din punct de vedere vizual, urmează să urmăm o campanie de optimizare SEO (Search Engine Optimization, este optimizarea unui website pentru interpretarea acestora de către motoarele de căutare: Google, Bing, Yandex etc.)

Ce înseamnă optimizarea SEO

Un website este realizat cu ajutorul unui cod, un limbaj de programare. Acest cod trebuie și el la rândul lui pentru momentul când roboțelul Google vine și este citit pentru a-l poziționa în paginile acestuia. Așadar, un website trebuie să treacă prin câteva servicii de optimizare, acestea fiind SEO On page, SEO Off page și Technical SEO. Prin aceste optimizări ale website-ului, Google va înțelege mai bine cuvintele cheie pe care le folosim în afacerea noastră online și ne va poziționa cât mai bine în paginile de căutări pentru cuvintele cheie folosite de către noi în conținutul website-ului.

Scopul acestui proces de optimizare este pentru a oferi conținut cât mai relevant pentru potențialii utilizatori, iar Google apreciază acest lucru.

Rezultatele apar treptat, nu peste noapte, așa că trebuie sa avem răbdare. Timpul în care Google se decide ce poziție să ofere unui website în căutările lui este de aproximativ 6 luni, acest proces se numeste Google Dance, timp în care concurența ta este comparată cu website-ul tău, astfel unul dintre voi va fi poziționat mai bine.

Copywriting

Textul bine pus la punct, structurat corect și unic, ne place și nouă și lui Google!

Conținutul pe care îl scriem trebuie să fie cât mai bine elaborat și relevant pentru “mesajul” pe care vrem să îl transmitem.

Prin unicitate, ne referim atât la text, cât și la pozele pe care le încorporăm în website. Imaginile au nevoie de atenție maximă și optimizate pentru motoarele de căutare.

Am nevoie de Marketing?

Majoritatea persoanelor folosesc termenul de "marketing" ca fiind un sinonim pentru "vânzare". Da, vânzarea face parte din procesul de marketing, însă marketingul este mult mai complex de atât. Marketingul este un termen folosit pentru toate tipurile de promovare și publicitate.

O bună prezență pe rețelele de socializare este un plus pentru un site web, așa că este recomandată investiția în aceste servicii, Google vede acest lucru și punctează aceste eforturi.

Vremea

Azi

Ashburn

0°C
sunny
81
2.24
1026

Curs Valutar

EUR EUR
4.92 RON
USD USD
4.11 RON
GBP GBP
5.66 RON
CHF CHF
4.47 RON
XAU XAU
233.83 RON
AED AED
1.12 RON
AUD AUD
3.19 RON
BGN BGN
2.52 RON
BRL BRL
0.73 RON
CAD CAD
3.29 RON
CNY CNY
0.63 RON
CZK CZK
0.19 RON
comentarii facebook