Te-Ajut.ro | Articole de ajutor în afaceri
  • Acasă
  • Afaceri
  • Social
  • Educație
  • Cultură
  • Home & Deco
  • Lifestyle & Travel
  • Contact
  • Publică conținutul tău
Cel mai important articol social
Înapoi

Cel mai important articol social

17.02.2023

Autor: LAURA ONOFREI

Timp de citire: 5 minute

Distribuie

Link-ul a fost copiat!

Da! Ai citit foarte bine. Acesta ar trebui să fie cel mai important articol social scris vreodată în România!

Acest articol ar trebui să nu lipsească de pe nici un perete virtual, de pe nici o pagină de Google. Dacă ceea ce scrie mai jos ar deveni realitate, țara noastră ar fi un exemplu de dezvoltare pentru întreaga planetă.

Context: Trăim în țara “Lucrului bine făcut”. Maximă vrăjeală. Trăim în țara în care nu există nici un fel de responsabilitate.
Ieri, în timp ce conduceam în București am văzut o mașină de școală de șoferi care avea folii pe geamuri atât pe spate cât și pe față – lucru absolut ilegal. M-am întrebat ce oare l-a făcut pe acel instructor auto să încalce legea atât de flagrant în condițiile în care tocmai el ar fi trebuit să fie un real exemplu de șofer imaculat pentru elevii lui?
Răspuns: nu există consecințe pentru faptele lui, de ce să își asume responsabilitatea? Vei spune acum că dacă îl va opri poliția își va lua amendă. Corect. însă cu atât se alege…cu o amendă pe care dacă vrea mușchiu’ lui o plătește sau ba.
Dar dacă (zic) am avea o lege care ar spune următorul lucru:
“[…] Instructorul auto este responsabil pentru acțiunile penale ale elevului lui pentru o perioadă de cinci ani de la momentul în care acesta din urmă a dobândit permisul de a pune în circulație autovehicule […]”?
Traducere: Instructorul să facă pârnaie dacă gibonul pe care l-a școlit a ajuns beat la volan și a călcat pe cineva.
Corect? Eu zic că da. Și mai mult, îmi vine să cred că permisele auto nu s-ar mai elibera decât pe bază de inteligență plus aptitudini dovedite.

Acum să extrapolăm ceea ce am scris mai sus și în alte domenii:

Justiție: Dacă un judecător trimite la inchisoare pe cineva care ulterior se dovedește nevinovat, să servească și domnul judecător jumătate din anii pe care nevinovatul i-a executat deja.

Politică: Dacă nu ești capabil să scrii și să citești fluent în limba ta maternă (vezi Vanghelie), în momentul în care se dovedește că ești un idiot să fii dat afară din parlament/senat fără drept de a mai candida vreodată la o funcție publică.

Administrație publică: Ești primar și ai dat un contract de salubrizare pe nașpa unei firme cu care ești prieten? Bun. Atunci când se demonstrează că acest contract face rău comunității tale să ți se confiște toată averea pe care o ai iar banii să se ducă înapoi în comunitate. Plus ceva ani de pârnaie pentru că ai fost nasol și nu ai ținut cu aia de te-au votat.

Oameni de rând: Mergi pe stradă și ți se rupe unde îți arunci gunoiul….bun. Eu zic să mături tu cu mânuța ta toată strada aceea de cinci ori că să nu îți mai vină să arunci pe jos.

Poliție: M-ai oprit în trafic pentru că așa a vrut mușchiul tău și te crezi Dumnezeu. Nu ai nici cel mai mic motiv să mă oprești, și în timp ce mă interoghezi pe mine tras pe dreapta trec pe lângă noi toate cocioabele de mașini producătoare de valuri de noxe și cu proiectoarele de ceață aprinse deși este vară și soare? Beton. Eu zic că te pot reclama împreună cu încă un martor astfel încât tu să fii retrogradat la nivel de paznic. Ce zici? Te-aș responsabiliza suficient de mult încât să nu mai abuzezi?

Exemplele acestea pot continua la infinit, și te invit să îmi spui în comentarii tu cum ai aborda subiectul responsabilizarii. 

Concluzia este una simplă și banală dacă vrei:
Avem legi mult prea blânde care nu pedepsesc pe nimeni. Avem legi atât de alambicate încât lasă loc prea mult de interpretări și nu pot fi aplicate  majorității.
Nene președinte….zici că la noi o să fie ca în Germania? Dacă vrei așa, atunci de la responsabilizare trebuie să pornim, însă din păcate va trebui să încerci să îi faci să fie responsabili pe o mână de oameni care scriu scrisori deschise ori de câte ori văd câte o fufă pe la TV care spune ceva ce nu le convine.


Scrie-mi pe FaceBook!

Vezi articolul anteriorVezi următorul articol

Mai multe articole

1 lună Citește articolul Cum sa (nu) vinzi in prima intalnire

Cum sa (nu) vinzi in prima intalnire

Cum să (nu) vinzi în prima întâlnire, sau cum să ajungi că potențialul tău client să îți ceară să îi vinzi ceva pentru că te vede exact cum eșți: un profesionist.

Autor:LAURA ONOFREI

20 zile Citește articolul Sfaturi pentru a-ți menține echipa motivată și productivă

Sfaturi pentru a-ți menține echipa motivată și productivă

Un studiu realizat de Gallup arată că doar 33% din angajații din SUA se consideră motivați la locul de muncă.

Autor:Ahum Dranoel

1 lună Citește articolul 5 Masuri pentru gestionarea crizei Covid-19 in industria HoReCa

5 Masuri pentru gestionarea crizei Covid-19 in industria HoReCa

5 Masuri pentru gestionarea crizei Covid-19. Am enumerat 5 modalitati pentru prevenirea si atenuarea infectiei Covid-19 in industria HoReCa.

Autor:LAURA ONOFREI

1 lună Citește articolul Socrate: despre bine și rău

Socrate: despre bine și rău

Socrate este unul dintre cei mai cunoscuți filosofi greci ai lumii, care a influențat considerabil gandirea europeană de astăzi.

Autor:Cristi Daniel

Urmărește-ne și pe

Cele mai citite articole

21 zile Citește articolul Cum să vinzi servicii de web design

Cum să vinzi servicii de web design

Pentru a vinde serviciile de web design, este important să îți construiești o reputație puternică și să faci o oferta clară și atractivă pentru potențialii clienți.

Autor:Vasile Marza

21 zile Citește articolul Realități inspirăționale - Episodul 1

Realități inspirăționale - Episodul 1

''Pe vreme mea'' exista o expresie: povești de adormit copiii. Acest clișeu venea ca replică mereu când cineva încerca să îți povestească ceva aiuristic, ceva ce nu putea fi crezut sau de ce nu, vândut.

Autor:LAURA ONOFREI

21 zile Citește articolul Procrastinarea în business e în regulă

Procrastinarea în business e în regulă

Când conduci un business participi la un maraton, nu la o probă de viteză. Ai nevoie de rezistență, de tactică și de dozarea efortului într-un mod inteligent. Atât timp cât îți conduci afacerile haotic, pierzând energie 24 din 24, vei ajunge la un punct în care vei eșua.

Autor:LAURA ONOFREI

21 zile Citește articolul În 2023 fă o revoluție în relația cu angajații

În 2023 fă o revoluție în relația cu angajații

Care variantă de manager este mai bună? Cel dur și strict ce nu ascultă de nimeni din jurul lui și face totul după cum îl taie capul sau unul care are ușa deschisă mereu angajaților și colaboratorilor?

Autor:LAURA ONOFREI

22 zile Citește articolul Actori celebrii ce au început ca muzicieni

Actori celebrii ce au început ca muzicieni

Acum câteva săptămâni, am văzut la ''Vocea României'' un concurent ce nu auzise de Robbie Williams. După câteva minute în aceeași ediție altă concurentă nu auzise de Bjork și asta m-a surprins foarte tare.

Autor:LAURA ONOFREI

1 lună Citește articolul Șapte idei de afaceri pentru succesul tău din 2023

Șapte idei de afaceri pentru succesul tău din 2023

Să nu ne păcălim, fiecare generație a avut un moment sau mai multe în care a spus:

Autor:LAURA ONOFREI

22 zile Citește articolul Este influențată fericirea de rețelele sociale?

Este influențată fericirea de rețelele sociale?

''Rețelele de socializare oferă legiunilor de idioți dreptul de a vorbi oricând, când înainte vorbeau doar o dată la un bar după un pahar de vin, fără a dăuna comunității. Apoi erau rapid reduși la tăcere, dar acum au același drept de a vorbi ca un laureat al Premiului Nobel.

Autor:LAURA ONOFREI

22 zile Citește articolul Rolul unui Web Designer și poziția lui într-o companie de Web Design

Rolul unui Web Designer și poziția lui într-o companie de Web Design

Cel mai probabil, din cauză că industria IT este foarte ramificată, apar anumite neînțelegeri când ne raportăm la diferitele ramuri ale acesteia. De exemplu, se face destul de des confuzia între Web Designer și Frontend Developer.

Autor:LAURA ONOFREI

22 zile Citește articolul OAMENI și ne-oameni (sau the Final Countdown)

OAMENI și ne-oameni (sau the Final Countdown)

Cum ți-a fost dimineața? În trafic, ca și mine? Ți s-a arătat degetul mijlociu de câteva ori? Sau ai scăpat ca printre urechile acului de malacul ce se îndrepta cu bâta de baseball către tine?

Autor:LAURA ONOFREI

22 zile Citește articolul Muzica este viață

Muzica este viață

Imaginează-ți dimineața primei zile pe pământ. Totul e la locul lui iar perfecțiunea are nevoie doar de ochii primilor oameni pentru a privi și a se îndrăgosti iremediabil. Însă totul se desfășoară într-o liniște deplină, nimeni nu poate auzi nimic. Nu mai sună a paradis deloc, nu e așa?

Autor:LAURA ONOFREI

Logo-te-ajut.svg
i-icon.svg
t-icon.svg
f-icon.svg

Categorii

  • Afaceri
  • Social
  • Educație
  • Cultură
  • Home & Deco
  • Lifestyle & Travel

Parteneri

  • Kity.ro
  • Gagagugu.ro
  • Magic5.ro
  • Imobflux.ro
  • Eduedu.ro
  • Hidrostore.ro

Informații legale

  • Termeni și condiții
  • Politică de confidențialitate
  • Politică cookie
  • SOL
  • ANPC

Utile

  • Acasă
  • Contact
  • office[at]te-ajut.ro
  • 0734 014 327
  • Hartă website
SAL.webp
SOL.webp

Te-ajut.ro este un portal web plin de informații utile și interesante pentru mai multe domenii, inclusiv afaceri, educație, cultură, social și Lifestyle&Travel. Găsește inspirație și sfaturi dintr-o varietate de surse și descoperă cele mai noi tendințe din diferite domenii. De la idei de afaceri până la destinații de călătorie exotice, te-ajut.ro este aici pentru a te îndruma să-ți dezvolți cunoștințele și să-ți îmbunătățești viața.

© 2023 Te-ajut.ro. Toate drepturile rezervate. Website dezvoltat de Magic 5 si gazduit de HOSTICO

Acest site folosește "cookies". Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora. Vezi politica cookie.