Succesul poate veni de oriunde, inclusiv din suferință

Afaceri | 2022-11-04 10:18:37

Fără îndoială, traumele copilăriei ne pot ține viața sau cariera în loc și de cele mai multe ori se întâmplă acest fenomen, fără să știm sau fără să înțelegem în detaliu ce anume ne ține pe loc. Însă din când în când aflăm de oameni incredibili ce dovedesc nu doar că pot să treacă peste greutățile vieții ci și să ajungă la un nivel incredibil, reușind nu doar să aibă o carieră ieșită din comun ci si o viață exemplară.

Oprah Gail Winfrey s-a născut în Mississippi (SUA) în 29 ianuarie 1954. Să te naști în acea perioadă într-o asemenea zonă însemna aproape o condamnare la sărăcie. Mai ales că a crescut la ţară, în condiţii de sărăcie extremă. În copilărie, părinţii s-au despărţit și a fost lăsată în grijă bunicii, care nu avea bani să-i cumpere haine și o îmbracă în haine făcute din material de sac. În plus, rasismul  și discriminarea erau la niște cote inimaginabile astăzi.

Mai mult de atât, copilăria i-a fost dominată de niște evenimente pe care pe cei mai mulţi dintre noi ne-ar marca pe viaţă: când avea doar 9 ani, a fost violată în mod repetat de membrii ai familiei și amici de-ai  acestora. Ca o consecinţă a acestor episoade oribile, ea a rămas însărcinată la vârsta de 14 ani și la scurt timp după aceea a suferit un avort spontan. Remarcabil, în ciuda celor de mai sus, ca adolescenţă și apoi ca tânăr adult a absolvit cu note mari și a fost votată cea mai populară fată a liceului "East Nashville".

Ambiție și perseverență

Puţini oameni se mobilizează atât de timpuriu și reușesc să treacă peste șoc. Cel mai probabil, unul dintre "secretele" lui Oprah a fost faptul că nu s-a oprit niciodată din a face lucruri, din a schimba, din a deveni tot mai bună și complexă. Astfel, a muncit la un magazin alimentar, a câștigat un concurs de frumuseţe, a avut o jumătate de normă la radioul local și a primit o bursă completă la Universitatea de Stat din Tennessee, unde a studiat comunicarea.

De la victimă la icoană

Winfrey, este fără doar și poate cea mai cunoscută femeie de televiziune din America de Nord. S-a remarcat încă de la începuturi prin empatie, sensibilitate și forţă interioară. Pe lângă faptul că este prezentatoare TV și câștigătoare a unui Emmy, ea este femeie de afaceri și filantrop.

În prezent, este una dintre cele mai puternice și influente femei de pe planetă. Dar cand ne gândim la ea avem tendinţa de a ne referi la ea ca o persoană bogată, realizată și celebră, fără a ţine cont de faptul că biografia ei este teribilă, fiind una dintre cele mai triste povești de viaţă. Ne gandim doar că are în cont 2,6 miliarde dolari.

Construiește pe ce fundament ai

Poate părea absurd, însă Oprah, a costruit pe frustrări, lipsuri și durere. În loc să  devină victimă eternă și să petreacă timpul dintr-o metodă de reabilitare în alta a pus cărămidă cu cărămidă și și-a clădit un nume, un statut și o nouă personalitate, mai dură, mai puternică și cu adevărat inspiraţională. Astfel, foarte multe femei aflate în aceeași situaţie au luat-o ca model și au reușit să se rupă din relaţii total nesănătoase sau din amintiri traumatizante.

Suntem ceea ce ne spunem că suntem

Fără discuţie, nu toată lumea poate deveni Oprah, însă fiecare dintre noi poate lua  câte ceva pozitiv din această poveste reală incredibilă. Dincolo de zecile de premii de televiziune, dincolo de rolurile din filme și seriale sau cărţile scrise, Oprah este un om ce și-a depășit condiţia făcând în fiecare zi un pas înainte, clădind zi de zi, cărămidă cu cărămidă.

Vremea

Azi

Ashburn

0°C
sunny
80
2.24
1026

Curs Valutar

EUR EUR
4.92 RON
USD USD
4.11 RON
GBP GBP
5.66 RON
CHF CHF
4.47 RON
XAU XAU
233.83 RON
AED AED
1.12 RON
AUD AUD
3.19 RON
BGN BGN
2.52 RON
BRL BRL
0.73 RON
CAD CAD
3.29 RON
CNY CNY
0.63 RON
CZK CZK
0.19 RON
comentarii facebook