Răspunsul lui Lornad Soares Sasz

Social | 2021-07-21 14:58:01

Te salut,dragă cititorule. Săptămâna trecută am scris acest articol despre Lorand Soares Sasz. M-am străduit să rămân echilibrat și imparțial. Deasemenea, i-am cerut lui Lorand să îmi scrie dacă consideră că există inadvertențe în articolul meu-lucru pe care Lorand l-a și făcut.
Mai jos este răspunsul lui la articolul cu pricina. Remarcile cu bold sunt micile note personale pe care am ținut morțiș să le aduc răspunsului lui.
Pe această cale doresc să îmi exprim admirația pentru Lorand și să le doresc tutror care se află în postura lui (centru de influență-formator de opinie) să învețe de la el și să procedeze că și el.
Acesta este răspunsul lui-copy/paște direct din email:

__________________________________________________________________________
Salut Marius,

îți scriu în legătură cu articolul scris.

Mulțumesc pentru neutralitatea cu care ai scris articolul.

Mi-ai zis să îți scriu dacă am ceva de completat. :)

Mai jos câteva aspecte:

Punctul 2.

Nu am publicat niciodată cifrele firmelor mele, pentru că nu trebuie să dau socoteală nimănui, decât finanțelor și lui Dumnezeu. De aceea nu am răspuns niciodată la provocările celor care îmi spuneau să spun ce firme am și ce vânzări.

Adevărul este că firma principala Coaching4you (Soares Consulting) și-a dublat vânzările în fiecare an (mai puțîn 2011, când a crescut doar 38%) și a două firma Business Mastery (în spate BM Coaching SRL) în doar 2 ani a ajuns la vânzările la care a ajuns Coaching4you în 5 ani. Acest lucru s-a întâmplat din mai multe motive. În primul rând, pentru că am avut un partener bun și o echipa excelență și în al doilea rând pentru că este o afacere on-line, unde limitele sunt mai mici. :)

Mai am alte firme în care sunt asociat sau investitor, dar sunt start-up-uri, deci vânzările (în acest moment) sunt irelevante.

Este absolut normal să nu am cifra de afaceri de milioane de euro, având în vedere că am început doar de 6 ani să fac afaceri. Când m-am întors în România mi-am stabilit că și țintă să ajung milionar în 3 ani, după primul an, m-am răzgândit. :)) Am realizat, că acest lucru este posibil doar dacă dai tunuri sau ai unele abilități speciale (ex. să inventezi ceva, să faci un soft/aplicație/etc…). Iar eu sunt un om simplu care nu am astfel de abilități și cu siguranță nu o să mă vezi dând tunuri. :) – Notă personală: Subscriu la tot ceea ce ai spus mai sus și rezonez cu argumentele aduse de ține.

Ai scris că “nu rezultă că ar fi un om de mare succes”. Marius dragă, succesul nu înseamnă cifra de afaceri mare. Înseamnă să îți propui idealuri mărețe și să le realizezi, iar din acest punct de vedere, sunt un om de succes. Mi-am propus să educ piață și o fac. Mi-am propus să am o viață de căsnicie frumoasă și o am. Mi-am propus să plec două luni în concediu pe an și o fac. E posibil că după criterile altor persoane să nu fiu un om de succes, dar eu nu lucrez că să mă încadrez în așteptările celor din jur. :) Notă personală: Subscriu, însă “om de mare succes” era în contextul finaciar (punct). Din păcate, că ne place sau nu, în România “succesul” se măsoară și prin prisma cifrei de afaceri generată sau nu de o companie. Oamenii care te judecau în articolul la care am făcut eu referire o făceau strict din prisma cifrei de afaceri.

Ps. la punctul 2: Nu cifra de afaceri contează într-o afacere, ci profitul. – Notă personală: Corect!

Punctul 3.

Sunt absolut convins că într-un seminar de 3 ore nu acopăr toate aspectele de care are nevoie o firma că să aibe succes. De aceea e normal să existe lacune. :) De aceea am programe mai complexe că și Business Mastery sau cursurile avansate.

Dar chiar și așa punctele scoase în evidență de ține, nu sunt adevărate.

De aproximativ 6 luni, la fiecare seminar amintesc de importantă unui site mobile responsiv. Inclusiv noi lucrăm intens la un astfel de site pentru coaching4you. O perioada de timp nu am considerat important acest lucru, dar de anul trecut când în mod oficial accesarile de pe terminale mobile au depășit accesarile de pe pc, am introdus în prezentare și acest punct. – Notă personală: Te contrazic! Am participat în luna Februarie a acestui an (bănuiesc că se încadrează la cele 6 luni) în care nu se spunea nimic de acest aspect! 

Lumea se schimbă de aceea și prezentarea mea se va adapta (mai repede sau mai târziu) la aceste schimbări. :)

În acest moment avem peste 97.000 de fani pe facebook, iar când spun că te pot promova la aceste persoane știu despre ce vorbesc. Oficial în România Facebook are o rată de engagement de 5%. Asta înseamnă că la 100.000 de fani, mesajul tău apare la 5.000 (deci, reach-ul de pe pagină este de 5.000).

În anexă ai câteva screen shot-uri de pe pagină mea de facebook.

De aici vei vedea că reach-ul nostru este cu mult peste 5%, este defapt undeva la 99%. :) În mod normal (în medie), este undeva la 60-70%. :)

Practic în săptămâna care a trecut postările mele au fost văzute de peste 3 milioane de persoane.

Acest grad de interactivitate poziționează pagină Lorand Soares Szasz printre cele mai active pagini din România. Vezi aici: http://likealyzer.com/statistics/facebook/likerank/country/România (cu siguranță nu sunt monitorizate toate paginile din România pe likealyzer, dar chiar și așa).

lorand soares sasz facebook

lorand soares sasz facebook

lorand soares sasz facebook

 

Notă personală:
1. Nu există “reach oficial”. Există un reach (grad de distribuire a informației către cei care te urmăresc) mai mare sau mai mic în funcție de o sumedenie de criterii. Într-adevăr, după update-ul din luna Ianuarie reach-ul organic a paginilor de FaceBook a scăzut la undeva la 5%. Ceea ce văd eu din pozele trimise de ține este și traficul plătit. Greșeală îmi aparține mie însă, deoarece nu am specificat că “Nu ai cum să te promovezi la 80.000 de oameni ORGANIC” și pentru asta îmi fac mea culpă :).

Punctul 4.

Cred că firmele amintite de ține îți sunt concurent și de aceea ai introdus punctul 4. :) Notă personală: Nu au cum să îmi fie toate acele firme concurente, pur și simplu am avut o experiență negativă cu una dintre ele și în acest sens voi scrie și un articol în viitorul apropriat. (este o părere personală)

ListaFirme.ro, are o activitate mai mult decât legală. Este legal să vinzi baza de date care conțîn informațîi publice, ce faci cu aceea baza de date, poate să fie ilegal. :) – Notă personală: Am scris de ei într-un alt articol, însă tot sunt convins că ceea ce fac este în zona gri a legalității. În acest sens, poate ar fi bine  să studiem următoarele legi (așa de curiozitate): 677/2001, 365/2002 și poate HG1308 din 11/20/2002. Eu NU am afirmat că ar fi sau nu legal, ci pur și simplu am ridicat un semn de întrebare.

Voi promova întotdeauna firme care îmi plac mie personal și de la care am învățat. Evident acest lucru nu înseamnă că trebuie să le placă tuturor și nici nu înseamnă că sunt cele mai bune firme din lume sau din România. Pentru mine sunt, dar eu nu cunosc toate firmele din lume sau România. :) – Notă personală: Absolut corect.

Nu țîn neapărat să publici aceste informațîi, dar mi-aș dori să informăm corect lumea.

Eu nu am nici o problema cu cei care nu mă plac. Sunt conștient că pentru fiecare fan pe care-l am, câștig un inamic. E normal în domeniul în care activez… dar dacă informăm lumea, ar fi bine să o facem corect. :)

Îți mulțumesc că ai citit mesajul și îți doresc mult succes în tot ce faci! :)

Lorand

Ps. Răspund la articole (chiar și negative) pentru că este un semn de respect.

Să răspund cu minciuni sau înjurături, asta ar însemna să mă injoesc la nivelul lor. :)

_____________________________________________________________________

Acesta a fost răspunsul lui Lorand. Eu personal îi mulțumesc pentru că și-a rupt din programul încărcat pentru a-mi răspunde. Apreciez acest lucru și cum am spus și la începutul articolului: mi-ar plăcea că mai multă lume să trateze lucrurile în acest fel.PS: Am urmărit astăzi un webinar de al lui focusat pe partea de vânzări. Mi-a plăcut foarte mult ce am văzut/auzit și pentru mine personal a mai crescut cu 10 puncte în ierarhie. :)PPS: Dacă ai ceva să-mi comunici te rog să folosești cu încredere: marius {@} te-ajut.ro

Vremea

Azi

Ashburn

19°C
sunny
40
0.45
1014
Mâine
6°C
14°C
Miercuri
10°C
13°C
Joi
11°C
15°C
Vineri
13°C
19°C
Sâmbătă
10°C
15°C

Curs Valutar

EUR EUR
4.92 RON
USD USD
4.11 RON
GBP GBP
5.66 RON
CHF CHF
4.47 RON
XAU XAU
233.83 RON
AED AED
1.12 RON
AUD AUD
3.19 RON
BGN BGN
2.52 RON
BRL BRL
0.73 RON
CAD CAD
3.29 RON
CNY CNY
0.63 RON
CZK CZK
0.19 RON
comentarii facebook