Cum să tunzi părul copilului tău acasă. Ghid complet și util.

Cultură | 2022-08-22 13:13:18

Este adevărat, de multe ori, timpul și programul de lucru nu ne permit să ne petrecem timpul pe care ni l-am dori cu familia. De aceea, cele 30-40 de minute de tuns s-ar putea să fie mai prețioase decât crezi pentru că toată atenția ta va fi îndreptată spre cel mic, iar conversația va fi una productivă.

Acest articol cuprinde informații utile despre cum să-ți tunzi copilul într-un mod corect, astfel încât rezultatul să fie unul încântător, iar relația părinte-copil să fie una sănătoasă.

De ce ustensile ai nevoie?

Pentru ca o tunsoare să fie una reușită, cel mai corect este să nu improvizezi și să ai, de fiecare dată, instrumentele necesare care să te ajute pe parcursul execuției tunsorii. Prin urmare, voi enumera o listă de ustensile care vor fi utile.

Mașină de tuns

Mașină de contur

Pieptene

Foarfece (este utilă și o foarfecă de filat pentru o pierdere cât mai naturală)

Guler pentru frizerie

Pelerină frizerie

Un scaun mai înalt (în funcție de înălțimea copilului)

Pulverizator de apă

Pămătuf frizerie

Uscător de păr

Mătură

Aspirator

Pentru copiii cu o vârstă cuprinsă între 2-6 ani, se recomandă o mașină de tuns care să nu fie prea zgomotoasă, ca de exemplu Wahl Legend cu fir. De altfel, tot pentru cei din această categorie de vârstă, se recomandă a se avea și un televizor sau dispozitiv care să le capteze atenția. Nu de alta, dar nu ai vrea să se miște și să-l tunzi ca pe Ronaldo (și nu mă refer la Cristiano Ronaldo).

 

ronaldo haircut

PS: lumina din încăpere este un alt aspect esențial pentru că îți oferă o mai bună vizualizare a detaliilor.

Etapele tunsorii

Așază-l pe micuț pe scaun, fixează-i gulerul din hârtie pentru frizerie după care acoperă-l cu pelerina de tuns pentru a împiedica fiere de păr tăiate să pătrundă în textura îmbrăcămintei, dar și pentru a nu-l stânjeni pe parcursul tunsorii.

Folosește pulverizatorul de apă pentru a umezi firele de păr și pentru a le așeza în poziția dorită pentru o mai bună organizare a întregului proces.

Poți începe prin a crea o secțiune uniformă pe partea laterală a capului, folosindu-te de pieptene, astfel încât să îndepărtezi tot surplusul de păr și să ai o viziune mai clară asupra tunsorii. După acest pas, folosește numere în ordine descrescătoare pentru a obține efectul de pierdut dorit.

După asta, folosește-te de foarfece pentru a elimina surplusul de păr rămas în partea de sus. Pentru o tranziție cât mai naturală, utilizează o farfecă de filat.

tunsoare din masina si din foarfeca

Cum tunzi partea de sus?

Dacă dorești ca părul de sus să fie mai lung, folosirea unui număr al mașinii nu este o soluție. În acest caz, se execută tunsul din foarfecă.

tuns din foarfeca

Umezește firele de păr folosind pulverizatorul de apă și orientează-le spre frunte. Ridică bretonul și stabilește dimensiunea pe care dorești să o aibă părul. În continuare, taie firele de păr spre spate  folosind „tăietura ghid”, precum în acest videoclip.

După ce ai terminat cu acest pas, poți usca și modela părul în poziția dorită, urmând să execuți detaliile cu mașina de contur, detalii precum: îndepărtarea firelor de păr rămase pe ceafă și în jurul urechilor, dar și conturul perciunilor și zonei din spate a capului.

Înainte de a coborî de pe scaun, asigură-te că folosești peria de frizerie pentru a elimina surplusul de păr de pe cel mic și folosește mătura și aspiratorul pentru curățarea ”mediului de lucru”.

Dacă dorești să vizualizezi în detaliu execuția unei astfel de tunsori, poți urmări acest material video cu o tunsoare completă.

Vremea

Azi

Ashburn

0°C
sunny
80
2.24
1026

Curs Valutar

EUR EUR
4.92 RON
USD USD
4.11 RON
GBP GBP
5.66 RON
CHF CHF
4.47 RON
XAU XAU
233.83 RON
AED AED
1.12 RON
AUD AUD
3.19 RON
BGN BGN
2.52 RON
BRL BRL
0.73 RON
CAD CAD
3.29 RON
CNY CNY
0.63 RON
CZK CZK
0.19 RON
comentarii facebook