Te-Ajut.ro | Articole de ajutor în afaceri
  • Acasă
  • Afaceri
  • Social
  • Educație
  • Cultură
  • Home & Deco
  • Lifestyle & Travel
  • Contact
  • Publică conținutul tău
Cum să tunzi părul copilului tău acasă. Ghid complet și util.
Înapoi

Cum să tunzi părul copilului tău acasă. Ghid complet și util.

16.02.2023

Autor: LAURA ONOFREI

Timp de citire: 4 minute

Distribuie

Link-ul a fost copiat!

Este adevărat, de multe ori, timpul și programul de lucru nu ne permit să ne petrecem timpul pe care ni l-am dori cu familia. De aceea, cele 30-40 de minute de tuns s-ar putea să fie mai prețioase decât crezi pentru că toată atenția ta va fi îndreptată spre cel mic, iar conversația va fi una productivă.

Acest articol cuprinde informații utile despre cum să-ți tunzi copilul într-un mod corect, astfel încât rezultatul să fie unul încântător, iar relația părinte-copil să fie una sănătoasă.

De ce ustensile ai nevoie?

Pentru ca o tunsoare să fie una reușită, cel mai corect este să nu improvizezi și să ai, de fiecare dată, instrumentele necesare care să te ajute pe parcursul execuției tunsorii. Prin urmare, voi enumera o listă de ustensile care vor fi utile.

Mașină de tuns

Mașină de contur

Pieptene

Foarfece (este utilă și o foarfecă de filat pentru o pierdere cât mai naturală)

Guler pentru frizerie

Pelerină frizerie

Un scaun mai înalt (în funcție de înălțimea copilului)

Pulverizator de apă

Pămătuf frizerie

Uscător de păr

Mătură

Aspirator

Pentru copiii cu o vârstă cuprinsă între 2-6 ani, se recomandă o mașină de tuns care să nu fie prea zgomotoasă, ca de exemplu Wahl Legend cu fir. De altfel, tot pentru cei din această categorie de vârstă, se recomandă a se avea și un televizor sau dispozitiv care să le capteze atenția. Nu de alta, dar nu ai vrea să se miște și să-l tunzi ca pe Ronaldo (și nu mă refer la Cristiano Ronaldo).

 

ronaldo haircut

PS: lumina din încăpere este un alt aspect esențial pentru că îți oferă o mai bună vizualizare a detaliilor.

Etapele tunsorii

Așază-l pe micuț pe scaun, fixează-i gulerul din hârtie pentru frizerie după care acoperă-l cu pelerina de tuns pentru a împiedica fiere de păr tăiate să pătrundă în textura îmbrăcămintei, dar și pentru a nu-l stânjeni pe parcursul tunsorii.

Folosește pulverizatorul de apă pentru a umezi firele de păr și pentru a le așeza în poziția dorită pentru o mai bună organizare a întregului proces.

Poți începe prin a crea o secțiune uniformă pe partea laterală a capului, folosindu-te de pieptene, astfel încât să îndepărtezi tot surplusul de păr și să ai o viziune mai clară asupra tunsorii. După acest pas, folosește numere în ordine descrescătoare pentru a obține efectul de pierdut dorit.

După asta, folosește-te de foarfece pentru a elimina surplusul de păr rămas în partea de sus. Pentru o tranziție cât mai naturală, utilizează o farfecă de filat.

tunsoare din masina si din foarfeca

Cum tunzi partea de sus?

Dacă dorești ca părul de sus să fie mai lung, folosirea unui număr al mașinii nu este o soluție. În acest caz, se execută tunsul din foarfecă.

tuns din foarfeca

Umezește firele de păr folosind pulverizatorul de apă și orientează-le spre frunte. Ridică bretonul și stabilește dimensiunea pe care dorești să o aibă părul. În continuare, taie firele de păr spre spate  folosind „tăietura ghid”, precum în acest videoclip.

După ce ai terminat cu acest pas, poți usca și modela părul în poziția dorită, urmând să execuți detaliile cu mașina de contur, detalii precum: îndepărtarea firelor de păr rămase pe ceafă și în jurul urechilor, dar și conturul perciunilor și zonei din spate a capului.

Înainte de a coborî de pe scaun, asigură-te că folosești peria de frizerie pentru a elimina surplusul de păr de pe cel mic și folosește mătura și aspiratorul pentru curățarea ”mediului de lucru”.

Dacă dorești să vizualizezi în detaliu execuția unei astfel de tunsori, poți urmări acest material video cu o tunsoare completă.

Vezi articolul anteriorVezi următorul articol

Mai multe articole

1 lună Citește articolul Ce să faci după un accident de mașină și ce să nu faci

Ce să faci după un accident de mașină și ce să nu faci

Neatenția, oboseala, consumul de alcool sau al altor produse cu efect psihoactiv pot fi principalele cauza ale accidentelor rutiere ce se pot solda cu victime sau decese.

Autor:Cristian Daniel

6 zile Citește articolul 10 resurse gratuite pentru a învăța mai multe lucuri despre antreprenoriat și management

10 resurse gratuite pentru a învăța mai multe lucuri despre antreprenoriat și management

Indiferent că ești un antreprenor aflat la început de drum, un manager experimentat sau doar un curios în căutarea unor informații interesante, resurse prezentate te vor ajuta să-ți îmbunătățești cunoștințele.

Autor:Dinu Ileana

22 zile Citește articolul Copacul din cer

Copacul din cer

Autor:LAURA ONOFREI

12 zile Citește articolul Vei rămâne fără loc de muncă în viitorul apropiat? Află cine te va înlocui!

Vei rămâne fără loc de muncă în viitorul apropiat? Află cine te va înlocui!

Viitorul muncii e în schimbare! Inteligența artificială și automatizarea pun în pericol anumite meserii, dar crează și noi oportunități! Descoperă în acest articol inedit care sunt profesii care s-ar putea să dispară în viitorul apropiat și de ce, dar și cum ne putem pregăti pentru provocările și oportunitățile care vin odată cu aceste transformări! Nu rata șansa de a afla cum să te adaptezi în această nouă eră!

Autor:Marian Pop

Urmărește-ne și pe

Cele mai citite articole

21 zile Citește articolul Cum să vinzi servicii de web design

Cum să vinzi servicii de web design

Pentru a vinde serviciile de web design, este important să îți construiești o reputație puternică și să faci o oferta clară și atractivă pentru potențialii clienți.

Autor:Vasile Marza

21 zile Citește articolul Realități inspirăționale - Episodul 1

Realități inspirăționale - Episodul 1

''Pe vreme mea'' exista o expresie: povești de adormit copiii. Acest clișeu venea ca replică mereu când cineva încerca să îți povestească ceva aiuristic, ceva ce nu putea fi crezut sau de ce nu, vândut.

Autor:LAURA ONOFREI

21 zile Citește articolul Procrastinarea în business e în regulă

Procrastinarea în business e în regulă

Când conduci un business participi la un maraton, nu la o probă de viteză. Ai nevoie de rezistență, de tactică și de dozarea efortului într-un mod inteligent. Atât timp cât îți conduci afacerile haotic, pierzând energie 24 din 24, vei ajunge la un punct în care vei eșua.

Autor:LAURA ONOFREI

21 zile Citește articolul În 2023 fă o revoluție în relația cu angajații

În 2023 fă o revoluție în relația cu angajații

Care variantă de manager este mai bună? Cel dur și strict ce nu ascultă de nimeni din jurul lui și face totul după cum îl taie capul sau unul care are ușa deschisă mereu angajaților și colaboratorilor?

Autor:LAURA ONOFREI

22 zile Citește articolul Actori celebrii ce au început ca muzicieni

Actori celebrii ce au început ca muzicieni

Acum câteva săptămâni, am văzut la ''Vocea României'' un concurent ce nu auzise de Robbie Williams. După câteva minute în aceeași ediție altă concurentă nu auzise de Bjork și asta m-a surprins foarte tare.

Autor:LAURA ONOFREI

1 lună Citește articolul Șapte idei de afaceri pentru succesul tău din 2023

Șapte idei de afaceri pentru succesul tău din 2023

Să nu ne păcălim, fiecare generație a avut un moment sau mai multe în care a spus:

Autor:LAURA ONOFREI

22 zile Citește articolul Este influențată fericirea de rețelele sociale?

Este influențată fericirea de rețelele sociale?

''Rețelele de socializare oferă legiunilor de idioți dreptul de a vorbi oricând, când înainte vorbeau doar o dată la un bar după un pahar de vin, fără a dăuna comunității. Apoi erau rapid reduși la tăcere, dar acum au același drept de a vorbi ca un laureat al Premiului Nobel.

Autor:LAURA ONOFREI

22 zile Citește articolul Rolul unui Web Designer și poziția lui într-o companie de Web Design

Rolul unui Web Designer și poziția lui într-o companie de Web Design

Cel mai probabil, din cauză că industria IT este foarte ramificată, apar anumite neînțelegeri când ne raportăm la diferitele ramuri ale acesteia. De exemplu, se face destul de des confuzia între Web Designer și Frontend Developer.

Autor:LAURA ONOFREI

22 zile Citește articolul OAMENI și ne-oameni (sau the Final Countdown)

OAMENI și ne-oameni (sau the Final Countdown)

Cum ți-a fost dimineața? În trafic, ca și mine? Ți s-a arătat degetul mijlociu de câteva ori? Sau ai scăpat ca printre urechile acului de malacul ce se îndrepta cu bâta de baseball către tine?

Autor:LAURA ONOFREI

22 zile Citește articolul Muzica este viață

Muzica este viață

Imaginează-ți dimineața primei zile pe pământ. Totul e la locul lui iar perfecțiunea are nevoie doar de ochii primilor oameni pentru a privi și a se îndrăgosti iremediabil. Însă totul se desfășoară într-o liniște deplină, nimeni nu poate auzi nimic. Nu mai sună a paradis deloc, nu e așa?

Autor:LAURA ONOFREI

Logo-te-ajut.svg
i-icon.svg
t-icon.svg
f-icon.svg

Categorii

  • Afaceri
  • Social
  • Educație
  • Cultură
  • Home & Deco
  • Lifestyle & Travel

Parteneri

  • Kity.ro
  • Gagagugu.ro
  • Magic5.ro
  • Imobflux.ro
  • Eduedu.ro
  • Hidrostore.ro

Informații legale

  • Termeni și condiții
  • Politică de confidențialitate
  • Politică cookie
  • SOL
  • ANPC

Utile

  • Acasă
  • Contact
  • office[at]te-ajut.ro
  • 0734 014 327
  • Hartă website
SAL.webp
SOL.webp

Te-ajut.ro este un portal web plin de informații utile și interesante pentru mai multe domenii, inclusiv afaceri, educație, cultură, social și Lifestyle&Travel. Găsește inspirație și sfaturi dintr-o varietate de surse și descoperă cele mai noi tendințe din diferite domenii. De la idei de afaceri până la destinații de călătorie exotice, te-ajut.ro este aici pentru a te îndruma să-ți dezvolți cunoștințele și să-ți îmbunătățești viața.

© 2023 Te-ajut.ro. Toate drepturile rezervate. Website dezvoltat de Magic 5 si gazduit de HOSTICO

Acest site folosește "cookies". Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii acestora. Vezi politica cookie.