Cum să-ți optimizezi stilul de viață: Trucuri pentru o viață mai sănătoasă și fericită
07.04.2023Autor: Diana-Ileana Popescu
Timp de citire: 13 minute
Într-o lume atât de agitată și solicitantă, este important să îți rezervi ceva timp și pentru tine.
Da, știm, știm, rețelele sociale, presa sau alte canale pe care le folosești pentru a te informa promovează acel stil de viață toxic al oamenilor de succes.
O rețetă imposibilă, care cel mult te va duce la un burn-out, deoarece ea presupune ca tu să te axezi foarte mult pe îndeplinirea obiectivelor profesionale și obligațiilor zilnice, lucru pe care îl poți realiza doar dacă nu ții cont de nevoile tale emoționale, psihice și fizice.
Însă, trebuie să realizăm faptul că o viață de succes nu este una în care toată lumea te aplaudă și în care te îngropi în bani, ci una în care duci o viață liniștită și fără griji. Iar acest lucru este posibil doar dacă ai grijă de sănătatea ta fizică și psihică.
În cadrul acestui articol, îți vom oferi câteva sfaturi și trucuri menite să te facă să duci adevăratul stil de viață al oamenilor de succes, care să te ajute să te menții sănătos atât din punct de vedere fizic, cât și psihic. Știi cum e vorba aia „Sănatate, că-i mai bună decât toate.”
-
Rezervă-ți timp și pentru tine
Timpul este una dintre cele mai prețioase resurse pe care le avem. Însă, trebuie să ai grijă cum utilizezi această resursă.
De ce? Deoarece dacă timpul nu este valorificat corespunzător îți poate deveni cel mai mare dușman.
Așadar, atunci când te gândești la ce o să faci în luna sau săptămâna care urmează, nu uita să îți rezervi timp și pentru activitățile care te fac fericit.
Da, știm, și munca te face fericit. Însă, ea te face mai fericit decât o plimbare, o vacanță, o ieșire cu familia sau prietenii, meditatul și multe alte activități?
Nu, o spunem noi pentru tine. O minte care nu se relaxează este ineficientă în tot ceea ce face. Așa că, rezervă-ți ceva timp si pentru tine și o să vezi cum o să excelezi și în alte aspecte ale vieții.
Noi îți recomandăm să faci acest lucru chiar acum și să te gândești la activitățile care te fac fericit, și să începi să îți planifici în avans zilele în care le vei realiza.
-
Fii activ
Activitatea fizică este esențială pentru un stil de viață sănătos.
Însă, contrar trendurilor de pe Tik Tok sau Instagram, nu trebuie să te înscrii la sala de sport pentru a fi activ.
Poți face exerciții fizice în confortul casei tale sau în aer liber. Chiar și o plimbare de 30 de minute pe zi poate avea beneficii majore pentru sănătatea ta.
Iar dacă îți place să faci sport, încearcă să găsești o activitate sportivă care îți place, și fă-o în mod regulat.
-
Consumă alimente sănătoase
Suntem ceea ce mâncăm, nu-i așa?
Conform multor studii, consumul de alimente sănătoase poate reduce riscul de boli cronice, precum diabetul sau bolile de inimă.
Așadar, încearcă să consumi cât mai multe alimente bogate în nutrienți, cum sunt fructele și legumele, proteinele slabe, mai precis carnea de pui sau peștele, dar și carbohidrați complecși, adică orezul brun și făina integrală.
Încearcă să eviți alimentele procesate, bogate în zahăr, grăsimi saturate și cele zece „cheat day-uri” săptămânale, ok?
-
Ia o pauză
Stresul este unul dintre cei mai mari dușmani ai sănătății noastre. Știm, știm, nu ai buton de oprire pentru stres, însă ai putea totuși să găsești metode de relaxare care să funcționeze pentru tine, cum ar fi yoga, meditație sau simplele exerciții de respirație.
De asemenea, poți încerca să faci o plimbare în natură sau să îți rezervi timp pentru oamenii dragi ție.
Indiferent de ce te face să te relaxezi, ia o pauză, pentru că este sănătos.
Nu poți să le faci pe toate, ok? Și nu ar trebui să te simți prost că vrei și tu să stai și să te uiți la tavan zece minute.
-
Dormi suficient
După cum prea bine știm, în timp ce dormim, corpul nostru se regenerează și se pregătește pentru o nouă zi.
Așadar, încearcă să dormi între 7 și 9 ore pe noapte și să îți creezi un mediu confortabil pentru somnicul tău de frumusețe.
În acest sens, poți să te asiguri că dormitorul tău este întunecat, liniștit și răcoros și că ai un pat confortabil și perne care să îți susțină gâtul.
-
Îmbunătățește-ți relațiile
Suntem ființe sociale până la urmă, nu-i așa? Știm că în era în care trăim, individualismul a atins cote extreme. Nu spunem că nu e important să fii independent, să te iubești pe tine, etc., însă știi cum este vorba aia „Ce este prea mult strică”.
Noi credem cu tărie că o viață sănătoasă și împlinită este sinonimă cu echilibrul.
De aceea, nu uita să îți petreci timp cu oamenii dragi și să îți îmbunătățești relațiile cu cei din jur, pentru că astea sunt momentele cu care vei rămâne peste ani și ani.
Mai mult decât atât, poți încerca să faci voluntariat sau să te implici în comunitatea ta pentru a întâlni oameni noi și pentru a-ți dezvolta abilitățile sociale.
-
Dezvoltă-ți pasiunile
Indiferent de ceea ce îți place să faci, încearcă să îți dedici timp pentru acel lucru.
Și nu, nu trebuie să fii expert într-un anumit domeniu pentru ca el să poată fi numit pasiune, tot ceea ce este important este ca ție să îți facă plăcere și atât.
Ai la dispoziție o grămadă diversă de opțiuni de hobby-uri, așa că noi nu o să îți oferim niciun exemplu aici, pentru că răspunsul se află doar în inima ta!
-
Fii recunoscător
Cum ar fi să încerci să te trezești cu ceva gânduri pozitive în fiecare zi? Îți garatăm noi, o să îți schimbe modul în care o să te ducurgă ziua ta! (desigur, în bine)
Așadar, încearcă să fii recunoscător pentru ceea ce ai și încearcă să vezi partea pozitivă în orice situație.
Poate că ești mult prea obișnuit cu lucrurile pe care le ai, încât uiți cât de norocos ești să te bucuri de ele în fiecare zi.
Apă potabilă, aerul pe care îl respiri, oamenii din jurul tău, faptul că ai un acoperiș deasupra capului, și multe altele, sunt privilegii cu care ne-am obișnuit și pe care nu le apreciem la valoarea lor adevărată.
Crede-ne, cu cât o să le acorzi mai multă recunoștință, cu atât mai mult o să începi să te simți mai bine.
-
Învață ceva nou
Când a fost ultima dată când ai făcut ceva pentru prima dată?
Încearcă să îți dedici timp pentru a învăța ceva nou.
Poți încerca să citești cărți, să urmezi cursuri online sau să participi la ateliere și seminarii. Alegerea este a ta, important este să îți dezvolți cunoștințele și să îți pui mintea la treabă, căci și acest aspect, la fel ca toate celelalte de mai sus, contribuie la sănătatea ta fizică și psihică.
De ce?
Pentru că o să simți că existența ta e semnificativă și pentru că o să ieși din zona ta de confort! Simplu!
-
Fii deschis la schimbare
Nu putem evolua dacă ne limităm la zona noastră de confort.
Așadar, fii deschis la schimbare și la noi experiențe și încearcă să îți depășești limitele. Poți încerca să faci lucruri pe care nu le-ai făcut niciodată înainte, iar dacă simți că nu ai destul curaj, poți încerca să le faci împreună cu altcineva.
Gândește-te ce ți-ai dori să faci, însă nu ai curaj și gata! Te apuci materializezi acel plan!
În final, sperăm că ai putut realiza că o viața împlinită și de succes nu se concentrează doar în jurul veniturilor, obiectivelor tale profesionale și obligațiilor pe care le ai. Desigur, nu negăm că nu e important să fii disciplinat și dezvoltat din punct de vedere profesional, însă nu uita și că ești aici pe acest pământ să explorezi cât mai mult și să te bucuri de viață!
Așa că încearcă să fii echilibrat în tot ceea ce faci!
Sperăm că acest articol te-a ajutat!
Mai multe articole
Mărţişor la Bistriţa
Sunt în sudist prin adopție. Mi-am găsit familia la Ploiești și am decis să încerc să-mi înfig rădăcinile aici.
Autor:LAURA ONOFREI
Explorarea culturilor lumii: Tradiții și obiceiuri unice
Fiecare cultură are propriile valori, care sunt transmise de-a lungul generațiilor, iar acestea oglindesc identitatea și istoria comunităților respective.
Autor:Ana Ema
Este timpul să înlocuiești vechiul laptop
Pășește cu noi în universul Kuplio.ro, unde Black Friday nu este doar într-o zi de vineri, ci mereu. Kuplio.ro este cel mai mare motor de căutare pentru reduceri, iar cu ajutorul lui poți să economisești bani folosindu-te de oferte, cupoane şi coduri.
Autor:Mihai Dorian George
Cele mai citite articole
Cum să vinzi servicii de web design
Pentru a vinde serviciile de web design, este important să îți construiești o reputație puternică și să faci o oferta clară și atractivă pentru potențialii clienți.
Autor:Vasile Marza
Realități inspirăționale - Episodul 1
''Pe vreme mea'' exista o expresie: povești de adormit copiii. Acest clișeu venea ca replică mereu când cineva încerca să îți povestească ceva aiuristic, ceva ce nu putea fi crezut sau de ce nu, vândut.
Autor:LAURA ONOFREI
Procrastinarea în business e în regulă
Când conduci un business participi la un maraton, nu la o probă de viteză. Ai nevoie de rezistență, de tactică și de dozarea efortului într-un mod inteligent. Atât timp cât îți conduci afacerile haotic, pierzând energie 24 din 24, vei ajunge la un punct în care vei eșua.
Autor:LAURA ONOFREI
În 2023 fă o revoluție în relația cu angajații
Care variantă de manager este mai bună? Cel dur și strict ce nu ascultă de nimeni din jurul lui și face totul după cum îl taie capul sau unul care are ușa deschisă mereu angajaților și colaboratorilor?
Autor:LAURA ONOFREI
Actori celebrii ce au început ca muzicieni
Acum câteva săptămâni, am văzut la ''Vocea României'' un concurent ce nu auzise de Robbie Williams. După câteva minute în aceeași ediție altă concurentă nu auzise de Bjork și asta m-a surprins foarte tare.
Autor:LAURA ONOFREI
Șapte idei de afaceri pentru succesul tău din 2023
Să nu ne păcălim, fiecare generație a avut un moment sau mai multe în care a spus:
Autor:LAURA ONOFREI
Este influențată fericirea de rețelele sociale?
''Rețelele de socializare oferă legiunilor de idioți dreptul de a vorbi oricând, când înainte vorbeau doar o dată la un bar după un pahar de vin, fără a dăuna comunității. Apoi erau rapid reduși la tăcere, dar acum au același drept de a vorbi ca un laureat al Premiului Nobel.
Autor:LAURA ONOFREI
Rolul unui Web Designer și poziția lui într-o companie de Web Design
Cel mai probabil, din cauză că industria IT este foarte ramificată, apar anumite neînțelegeri când ne raportăm la diferitele ramuri ale acesteia. De exemplu, se face destul de des confuzia între Web Designer și Frontend Developer.
Autor:LAURA ONOFREI
OAMENI și ne-oameni (sau the Final Countdown)
Cum ți-a fost dimineața? În trafic, ca și mine? Ți s-a arătat degetul mijlociu de câteva ori? Sau ai scăpat ca printre urechile acului de malacul ce se îndrepta cu bâta de baseball către tine?
Autor:LAURA ONOFREI
Muzica este viață
Imaginează-ți dimineața primei zile pe pământ. Totul e la locul lui iar perfecțiunea are nevoie doar de ochii primilor oameni pentru a privi și a se îndrăgosti iremediabil. Însă totul se desfășoară într-o liniște deplină, nimeni nu poate auzi nimic. Nu mai sună a paradis deloc, nu e așa?
Autor:LAURA ONOFREI