Vacanța perfectă

Sănătate | 2022-08-29 23:33:44

Vacanța perfectă

 

Încercăm în fiecare vară să găsim acel loc, acea experiență care să fie frumoasă și completă pentru familia noastră. Și, astfel, ne împărțim în două categorii: clasici și aventuroși.

 

Este clasic deja ca pentru marea majoritate a românilor să aleagă să meargă pe litoralul românesc, iar când este vorba de familii cu copii să aleagă Bulgaria, Grecia și Turcia. Nici una din cele trei țări ce se află la o distanță relativ mică față de România nu oferă nimic special ca și experiență ci sunt mai degrabă alese pentru că oferă servicii complete pentru tine și familie, în special copii. Așa că astăzi nu o să discutăm despre aceste destinații, cei ce merg acolo au argumentele lor și sunt convins că o fac alegând cel mai bine pentru bugetul și familia lor.

 

Cum ieși din tipare în următoarea ta vacanță?

 

În primul rând, stabilește ce fel de vacanță dorești, ce vrei să faci mai exact în zilele alocate concediului. Vrei o vacanță în care să vezi cât mai multe obiective culturale, vrei plajă, la munte sau vrei să fie o combinație?

 

Vacanță culturală

 

Spania, Franța și Italia sunt printre cele mai bune destinații când vorbim de muzee, orașe-cetăți, teatre și alte obiective culturale. Încearcă să eviți cele mai populare destinații: Paris, Madrid&Barcelona sau Roma și concentrează-te pe orașe mai mici, cu siguranță poți găsi lucruri interesante în Marsilia, Palermo sau Cadiz. Consultă online programul de festivaluri și concerte și alege să îmbini vizitele la muzee cu concerte memorabile. În plus, toate cele trei destinații sunt situate în sud, ceea ce înseamnă că aproape în orice anotimp poți să le vizitezi, nu doar vara când este foarte cald. Imaginează-ți că după ce ți-ai petrecut de mai multe ori Crăciunul la Vienna sau Budapesta alegi să ți-l petreci la Malaga! Dacă ești norocos poți prinde și cateve ore de plajă.

 

Plajă în locuri diferite

 

Am stabilit că nu ne adresăm cu acest articol iubitorilor Greciei sau Turciei așa că pentru următoarea vacanță îți dăm câteva idei de destinații diferite:

 

Ischia-Italia

 

Această insulă aflată la doar 50 de km de Napoli oferă mai multe argumente excelente când e vorba de vacanță. Poți zbura direct la Roma de pe majoritatea aeroporturilor din România, iar de acolo să închiriezi o mașină. Fă o pauză de 1-2 zile la Napoli și când te plictisești de pizza naopletana ia un ferryboat și începe partea a doua a vacanței în minunată Ischia. Ai de unde alege, sunt o mulțime de plaje accesibile ușor, cu mașină sau unele mai deosebite la care ajungi după un drum de mai bine de 20 de minute pe jos.

 

Apropo de plaje superbe și mers pe jos: Menorca și Formentera sunt două paradisuri pe care trebuie să le bifezi.

 

Menorca este o insula mai puțin populară în rândul turiștilor români aflată în arhipelagul Balearic. Este ușor accesibilă cu avionul via Madrid sau Barcelona și față de mai celebra Mallorca vine cu mai multă vegetație și plaje incredibile. Singurul "dezavantaj" este că aceste plaje cu nisip alb și cu apă albastru-coral sunt accesibile doar la pas, cu distanțe de 20-40 de minute pe jos după ce lăsăți mașina în parcare.

 

Formentera este sora mai mică a celebrei Ibiza ce se află la un drum de 30-40 de minute cu ferryboatul din portul Ibiza. Față de Menorca, insulă de 700 de km2, Formentera are doar 83 de km2 ceea ce face ca orice distanță să poată să fie accesibilă cu bicicleta sau scuterul. Din punct de vedere al plajelor și apei Formentera rivalizează cu destinații exotice, întreaga insulă fiind o rezervație naturală unică în Europa.

 

Ce facem iarna?

 

Iarnă nu e musai să fie la munte cu zăpadă, poți alege orice insula din arhipelagul  Canariot și ai plaja și oceanul la picioare, temperaturi de peste 24 de grade și mâncare excelență. Iar dacă doreșți și plajă și mare poți să îți încerci norocul cu o vacanță în sudul Spaniei (Sierra Nevada-Granada) unde poți să faci ski după masă sau seara în nocturnă, iar dimineața să îți bei cafeaua la 20 de grade într-unul din orașele de pe coasta provinciei Granada.

 

Orice ai alege, oriunde ai merge fii deschis la noile experiențe culturale sau culinare și cu siguranță o să ai o vacanță minunată.

Vremea

Azi

Ashburn

1°C
rain
53
7.72
1027

Curs Valutar

EUR EUR
4.92 RON
USD USD
4.11 RON
GBP GBP
5.66 RON
CHF CHF
4.47 RON
XAU XAU
233.83 RON
AED AED
1.12 RON
AUD AUD
3.19 RON
BGN BGN
2.52 RON
BRL BRL
0.73 RON
CAD CAD
3.29 RON
CNY CNY
0.63 RON
CZK CZK
0.19 RON
comentarii facebook