Te gândești să-ți cumperi o mașină electrică?

Social | 2021-11-16 17:50:07

Păreri cu privire la achiziționarea unei mașini electrice

Pe zi ce trece, întâlnim tot mai multe mașini electrice, iar, odată cu înmulțirea lor pe piața autovehiculelor, au apărut și numeroase dispute cu privire la eficiența acestora. Deci, când vine vorba de acest subiect, părerile oamenilor sunt împărțite.

Pe de o parte, există acea categorie de indivizi care nu tolerează nici măcar mașinile care au cutie de viteze automată. Principalul lor argument este acela că un „șofer adevărat” trebuie să schimbe manual vitezele. De obicei, persoanele mai în vârsta susțin această teorie. 

Pe de altă parte, generația tânără pare să fie deschisă la tot ceea ce este nou, silențios și comod, mai ales în acest domeniu. Observăm, astfel, un interes deosebit pe care aceștia îl acordă viitorului electric al automobilelor.

Mai mult, ecologiștii, prietenii mediului înconjurător, susțin mașinile electrice pentru simplul fapt că nu poluează atmosfera. Este adevărat, alte persoane sunt de părere că fabricarea unui automobil electric poluează mai mult decât fabricarea unuia pe combustibil.

Avantajele unei mașini electrice:

  • Costul unei încărcări complete este mult mai mic în comparație cu plinul unei mașini pe carburant
  • Mașinile electrice sunt foarte silențioase și puternice
  • Motorul nu poluează
  • În multe state dezvoltate, se acordă o sumă importantă de bani celui care dorește să-și achiziționeze o mașină electrică.
  • Economisire a banilor pe termen lung și crearea unui mediu cu aer curat.

Dezavantajele:

  • Costul unei mașini electrice este relativ mare în comparație cu cel al unui automobil pe carburant
  • Durata de încărcare este destul de mare
  • Autonomia bateriei scade la temperaturi scăzute

Este adevărat, durata de încărcare este mai mare decât realizarea unui plin, timpul de încărcare al bateriei unei mașini electrice ajungând până la 8 ore. Dar, să privim altfel lucrurile. Un plin durează aproximativ 10-15 minute, aici fiind inclus și timpul în care ajungem la benzinărie. Să presupunem că în 15 minute facem plinul care ne costă 300 de lei. Ceea ce nu conștientizăm este faptul că, pentru acei 300 de lei, un om obișnuit lucrează în jur de două zile. Asta înseamnă că un plin este echivalentul a 16 ore de muncă.

În schimb, o încărcare completă a bateriei unui autovehicul electric, făcută acasă, poate costa cel mult 70 de lei. Matematic vorbind, nu trebuie să lucrezi decât o jumătate de zi pentru acea încărcare.

Concluzie

Dacă stăm să analizăm puțin situația actuală, realizăm că un viitor al autovehiculelor electrice este oarecum inevitabil. Rămâne de văzut dacă furnizorii de electricitate vor crește sau nu prețul energiei electrice. Dacă vor face acest lucru, este posibil să nu ne mai bucurăm decât de faptul că mașinile electrice sunt prietenoase cu mediul. Oricum, după cum am menționat și mai sus, mașinile electrice au numeroase avantaje: sunt silențioase, confortabile, puternice, nu poluează etc.

 

Dacă ești de altă părere sau pur și simplu vrei să ne lași un feedback, ne poți scrie mesajul tău aici, iar, în caz că dorești să citești câte ceva despre cum se întreține o mașină electrică, citește și acest articol.

Vremea

Azi

Ashburn

0°C
sunny
80
2.06
1026

Curs Valutar

EUR EUR
4.92 RON
USD USD
4.11 RON
GBP GBP
5.66 RON
CHF CHF
4.47 RON
XAU XAU
233.83 RON
AED AED
1.12 RON
AUD AUD
3.19 RON
BGN BGN
2.52 RON
BRL BRL
0.73 RON
CAD CAD
3.29 RON
CNY CNY
0.63 RON
CZK CZK
0.19 RON
comentarii facebook