Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Școala,un loc care omoară tot ce este mai bun dintr-o persoană.

Cel mai bun și cel mai ușor mod de a-i omorî valorile unui copil e să-l trimiți la școală

Nu există loc mai frumos și mai mirobolant decît acea instituție,numită școală,pe care toți o venerează. Sinceri să fim,școala omoară valori si desigur,voi da și exemple,dar mai întîi să vă împărtășesc cîte ceva.

Primul contact cu școala a fost destul de plăcut,dar cu trecerea timplului am realizat că lumea pune accent pe “șoarecii de laborator” și nu pe copii talentați care pot dărui ceva acestei țări.Odata ce am realizat cum merge treaba,am devenit unul din mulțime ignorand tot ce mă făcea să fiu eu.

Desigur că toți apreciază un “șoricel de laborator” dar totuși,let’s think.Ce este mai frumos și mai plăcut decît un copil cu niște valori atît de rîvnite de unii,și totuși atît de urîte de altii.De mici am fost invățați să fim cei mai buni.Astfel toată lumea crede că un copil care are note foarte mari este unul foarte bun.TOTAL GREȘIT,un copil foarte bun este unul care nu va renunța la valorile sale.

Acum că mi-am exprimat ideea,să vă spun o mică intîmplare: Se făcea că eram in clasa a 8-a,toți eram speriați de bombe si niciunul nu avea chef de nimic.Unul dintre colegii mei a preferat să se bucure de ceea ce i-a oferit Dumnezeu și nu s-a ocupat de invățat,iar eu,in schimb,am tocit tot ce era posibil. Rezultatul? Note asemănătoare.

In opinia mea,ar trebuii să ne educăm părinții să știe să aleagă ce este mai bun,nu ce face toată lumea.

 

 ” Savurează lucrurile mărunte, căci odată te vei întoarce şi vei exclama: Acelea au fost cu adevărat lucrurile importante din viaţa mea! “