Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Serios acum:  Mai este cineva care nu vinde publicitate?

Zilele trecute am dat nas în nas cu un televizor. Așteptam la dentist iar în sala de așteptare era pornit televizorul…și era setat pe un canal de muzică românesc.

În timp ce priveam (fără să ascult) cum o divă își flutură nurii iar altele două pe lângă ea își legănau suav posterioarele observ în prim plan o sticlă de bere. Cu eticheta la vedere. Știam berea și nu înțelegeam conexiunea dintre nurii doamnei și berea frumos băgată sub nas…și iată că am avut o revelație:

Totul în jurul nostru este construit pentru a face publicitate. Absolut totul.

Iată de ce spun asta:

– Când cauți ceva pe internet folosești Google. Google este în fapt o mașină de făcut bani din publicitate dincolo de utilitatea lui că și motor de căutare.

– Când ești pe FaceBook cineva îți aruncă publictate în ochi. Deși ai crede că rețeaua de socializare a fost creată ca oamenii să interacționeze în mediul virtual de fapt a fost creată pentru a strânge mulți oameni în același loc pentru a li se putea servi foarte multă publicitate.

– Când stai la taclale cu un prieten care este și MLM-ist. Din două în două propoziții îți va spune cât de mișto este produsul lui, cât de natural, cât de bla bla bla (asta bineînțeles dacă este “ultras”-dacă nu este îți va spune doar din trei în trei propoziții).

– Când te uiți la postul tău preferat de știri ca să vezi ce popă și-a mai luat Mercedes. Ăia de la canalele de știri în fapt vând multă publicitate. Nu știrea în sine este valoroasă pentru ei ci faptul că tu stai și te uiți iar ei îți livrează publicitate.

– Când mergi la școală, la liceu sau la facultate. Profesorii de acolo îți vor servi și ei publicitate. Fie îți vor indica ce carte “trebuie” să îți cumperi ca să promovezi la cursurile lor, fie îți vor indica măcar un copy center unde să îți xeroxezi viitorul.

– Când te uiți la videoclipuri muzicale. Pe asta am tratat-o mai sus însă merită menționat faptul că dacă Smiley nu ar fi câștigat bani din reclama de la Cosmote, reparațiile mașinii (pe care a bușit-o de nu știu câte ori până acum) ar fi fost mai greu de suportat pentru buzunarul lui.

– Când te duci la doctorul de familie. Ăla de ar fi trebuit să aibă bunăstarea ta ca prioritate. Fie îți va indica cu exactitate ce medicamente și de la ce producător să cumperi, fie îți va indica până și farmacia de unde să le cumperi.

Lista asta poate să continue la nesfârșit. Sunt curios însă cum ar arăta o lume în care nimeni nu ar vinde publicitate. Dacă te duce imaginația până acolo te rog să-mi lași un comentariu că tare m-ar bucura să aud de o astfel de perspectivă.