Covid-19 azi, dar nu si maine

Noutăți | 2021-07-19 10:57:56

Panică, șoc și groază.
Daca scriam cu litere mai mari era probabil mai de impact.

Toată lumea vorbește zilele astea despre Coronavirus sau Covid-19, despre spălat pe mâini sau despre cate sute de cazuri noi apar in fiecare zi.

Nimeni nu vorbește despre excluziunea socială a celor suspecți că ar putea avea ceva doar pentru că s-au întors dintr-o țară afectată.

Toată lumea face glume și caterincă despre virus și îl pun in balanța cu toate neajunsurile sistemului medical românesc.

Nimeni nu vorbește despre paranoia, prieteni și familii care au încetat să mai vorbească între ei, despre relații construite in ani și distruse în câteva zile de marketing de calitate.

Toată lumea vorbește despre teorii ale conspirației, de mișcări controlate de piețe financiare și trupe americane nu știu pe unde.

Nimeni nu vorbește despre banii aruncați pe geam de statul român, de un sistem ineficient, de incompetenta celor pe care îi plătim sa fie competenți și care sunt atât de pe lângă subiect încât un băiat care e infectat cu Covid-19 practic a trebuit să fugă el după o ambulanță deși statul se lauda prin presă că știe despre el.

Toată lumea vorbește despre astăzi, despre panică, despre provizii și știri de ultimă oră.

Nimeni nu vorbește despre mâine, despre ce va lasa în urmă aceasta pandemie, despre cum nu ne vom reveni ca societate și despre cum globalizarea și tot ceea ce însemna ea a luat sfârșit în ziua în care a izbucnit nebunia in China.

Somn ușor nație. Țineți-va bine.

Vremea

Azi

Ashburn

0°C
sunny
80
2.24
1026

Curs Valutar

EUR EUR
4.92 RON
USD USD
4.11 RON
GBP GBP
5.66 RON
CHF CHF
4.47 RON
XAU XAU
233.83 RON
AED AED
1.12 RON
AUD AUD
3.19 RON
BGN BGN
2.52 RON
BRL BRL
0.73 RON
CAD CAD
3.29 RON
CNY CNY
0.63 RON
CZK CZK
0.19 RON
comentarii facebook