Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Copii de azi sunt oligofrenii de maine. Pe pariu.

Daca vei merge maine intr-un loc de joaca din Romania, vei auzi numai nume gen: Yannis, Pedro, Agnes sau Deborah. Nu-i nici o problema ca nu mai exista copii in Romania care sa aiba nume romanesti, ca doar Matei sau Ana “nu e trendy”…plm.
Problema apare insa in momentul in care o strigi pe fiica-ta “fata”. Fiica-ta de 2-3 ani, nu aia de 14 ani care deja se holbeaza toata ziua la Kanal D si alte canale.

Eram ieri la Sinaia. In centru la rasini. Am inceput sa mergem cu asta micu’ in locuri de rasinosi ca ne-am gandit ca poate mergand pe acolo si platind un ban in plus scapam de toti semintarii care fumeaza in locurile de joaca si isi alinta consoartele cu “fa, treci in cacat aici”. Fals! Cum spuneam, ieri – Sinaia centru – loc de joaca in care arunci cu banii de zici ca esti un cocalar in extaz. Langa noi un cuplu simpatic. Ea vreo 25-26, el vreo 30, aia mica vreo 2-3. Toate bune si frumoase pana cand “duamna” a strigat-o pe aia mica: “Fata, hai fata sa mergem si la tobogan ca m-ai spart de bani”. Instantaneu m-am gandit cum ar suna daca as vorbi cu juniorul meu la fel. Ar suna ceva de genul: “Coae, hai sa nu mai tot sarim in trambulina. Hai si tu pe o hinta ceva ca aia-i moca!”. Nu?

Din ce in ce mai des aud astfel de vocabular. Mai tot timpul ma lovesc de copii cu nume mai exotice decat “cuba libre”. Partea nasoala este ca nimanui nu ii se pare ca fiind o problema. Am ajuns sa traim intr-o societate in care principalele griji ale noastre sunt darea de seama daca e ok sau nu ca niste poponari au manifestat nu stiu unde si niste labari au manifestat si ei impotriva poponarilor insa in alta parte, politica ca doar asta ne tine mega ocupati si emiterea de opinii si pareri chiar daca nu avem habar sa articulam doua cuvinte in limba materna, In rest ne doare-n bascheti de ce se intampla.

Viitorul suna bine. Geana la oligofreni ca o sa fie extrem de multi…acum sunt educati.