Suplimentează-ți veniturile de Crăciun

Afaceri | 2022-12-07 14:44:47

În afară de cei mici care așteaptă cu nerăbdare cadourile de Crăciun, pentru majoritatea oamenilor, sărbătorile înseamnă și multe cheltuieli ce pot dezechilibra bugetul familiei. Însă, cu puțină ambiție și imaginație, puteți să întoarceți lucrurile în favoarea voastră și să acumulați mai mulți bani decât cheltuiți. Am adunat pentru voi câteva idei care poate vă vor ajuta să vă faceți Crăciunul mai vesel și sărbătorile mai prospere.

Sezonul Crăciunului este o mare oportunitate și, cine știe, cu puțină atenție, poate fi începutul unei mici afaceri pentru anul viitor, asta pe lângă cele 7 idei de afaceri prezentate în articolul precedent. Dacă ai ceva timp și ai nevoie de un venit suplimentar, aceste idei s-ar putea să îți fie de folos.

Vinde hainele pe care nu le mai porți

Singur sau cu prietenii, organizează o vânzare de haine pe care nu le mai porți. O poți face acasă, online sau, dacă ți se permite, poți organiza alături de colegi un "târg" la locul tău de muncă.

O altă varianta sunt grupurile de Facebook sau Facebook Market.

Ai grijă de animalele de companie

Mulți profită de ocazie pentru a pleca în vacanță și, evident, este foarte dificil să plece cu "cățel și cu purcel". Dacă ai suficient spațiu acolo unde locuiești, găzduiește unul sau două animale de companie. Ia în calcul cât costă o noapte la un hotel de specialitate și stabilește un preţ mai bun sau unul similar, însă cu servicii suplimentare, pe care aceste centre nu le oferă.

Pregătiți mesele de Crăciun

Dacă ești foarte bun la gătit, aceasta este o oportunitate grozavă pentru tine. Mulți oameni nu au timp sau nu știu să gătească. În schimb, le place o cină tradițională de Crăciun, cu mâncare tradițională precum: sarmale, cârnați, salată de boeuf sau variante alternative din bucătăria internațională.

Construiește meniul, calculează costurile pentru a stabili prețurile și oferă pachetele online. Mulți dintre cunoscuții tăi îl vor aprecia.

În plus oferă cel puțin un meniu vegan, pentru că tot mai mulți oameni optează pentru acest tip de dietă.

Vânzarea de coșuri de Crăciun

Aceasta este o opțiune excelentă pentru vânătorii de chilipiruri. În magazine de tip Plafar sau la târguri specializate puteți obține produse precum semințe, gem, brânzeturi, dulciuri și vin la un preț mai mic. Decorează-le și vinde-le la un preţ competitiv. Precum în cazul meniului vegan, îţi sugerez să vii cu un coș de produse bio și unul exclusiv vegan.

Prăjituri, pâine, deserturi și dulciuri de Crăciun

Acesta este cel mai bun moment pentru a profita de abilităţile tale de patiserie. Sunt un cadou grozav, se consumă pe nesăturate și nu costă mult să le faci. Le puteţi promova în reţele sociale sau le puteţi vinde colegilor de servici și cunoscuţilor.

Evident, acestea sunt doar câteva idei. Dacă ești bun la arte și meșteșuguri, există și multe variante de câștig. De fiecare dată, lucrurile făcute de mână, artizanatul, au fost mai apreciate și au avut un preţ mai mare. În cazul în care acum timpul ţi se pare scurt, te poţi pregăti temeinic pentru sărbătorile Pascale sau pentru sărbătorile de iarnă din anul ce vine. Internetul este plin de cursuri de arte și meșteșuguri gratuite sau la prețuri mici.

Totodată, în cazul în care câștigul nu este neapărat obiectivul principal al tău, poţi oricând să faci voluntariat. Sunt o mulţime de familii, centre de refugiaţi sau centre de vârstnici ce au nevoie de ajutor în această periodă mai mult decât niciodată. E posibil ca prăjiturile pe care le faci cu plăcere să fie mult mai apreciate într-un astfel de loc, mai mult decât oriunde.

Sărbători fericite, prieteni!

Vremea

Azi

Ashburn

0°C
sunny
64
5.36
1027

Curs Valutar

EUR EUR
4.92 RON
USD USD
4.11 RON
GBP GBP
5.66 RON
CHF CHF
4.47 RON
XAU XAU
233.83 RON
AED AED
1.12 RON
AUD AUD
3.19 RON
BGN BGN
2.52 RON
BRL BRL
0.73 RON
CAD CAD
3.29 RON
CNY CNY
0.63 RON
CZK CZK
0.19 RON
comentarii facebook