Autor: LAURA ONOFREI
Timp de citire: 4 minute
În afară de cei mici care așteaptă cu nerăbdare cadourile de Crăciun, pentru majoritatea oamenilor, sărbătorile înseamnă și multe cheltuieli ce pot dezechilibra bugetul familiei. Însă, cu puțină ambiție și imaginație, puteți să întoarceți lucrurile în favoarea voastră și să acumulați mai mulți bani decât cheltuiți. Am adunat pentru voi câteva idei care poate vă vor ajuta să vă faceți Crăciunul mai vesel și sărbătorile mai prospere.
Sezonul Crăciunului este o mare oportunitate și, cine știe, cu puțină atenție, poate fi începutul unei mici afaceri pentru anul viitor, asta pe lângă cele 7 idei de afaceri prezentate în articolul precedent. Dacă ai ceva timp și ai nevoie de un venit suplimentar, aceste idei s-ar putea să îți fie de folos.
Vinde hainele pe care nu le mai porți
Singur sau cu prietenii, organizează o vânzare de haine pe care nu le mai porți. O poți face acasă, online sau, dacă ți se permite, poți organiza alături de colegi un "târg" la locul tău de muncă.
O altă varianta sunt grupurile de Facebook sau Facebook Market.
Ai grijă de animalele de companie
Mulți profită de ocazie pentru a pleca în vacanță și, evident, este foarte dificil să plece cu "cățel și cu purcel". Dacă ai suficient spațiu acolo unde locuiești, găzduiește unul sau două animale de companie. Ia în calcul cât costă o noapte la un hotel de specialitate și stabilește un preţ mai bun sau unul similar, însă cu servicii suplimentare, pe care aceste centre nu le oferă.
Pregătiți mesele de Crăciun
Dacă ești foarte bun la gătit, aceasta este o oportunitate grozavă pentru tine. Mulți oameni nu au timp sau nu știu să gătească. În schimb, le place o cină tradițională de Crăciun, cu mâncare tradițională precum: sarmale, cârnați, salată de boeuf sau variante alternative din bucătăria internațională.
Construiește meniul, calculează costurile pentru a stabili prețurile și oferă pachetele online. Mulți dintre cunoscuții tăi îl vor aprecia.
În plus oferă cel puțin un meniu vegan, pentru că tot mai mulți oameni optează pentru acest tip de dietă.
Vânzarea de coșuri de Crăciun
Aceasta este o opțiune excelentă pentru vânătorii de chilipiruri. În magazine de tip Plafar sau la târguri specializate puteți obține produse precum semințe, gem, brânzeturi, dulciuri și vin la un preț mai mic. Decorează-le și vinde-le la un preţ competitiv. Precum în cazul meniului vegan, îţi sugerez să vii cu un coș de produse bio și unul exclusiv vegan.
Prăjituri, pâine, deserturi și dulciuri de Crăciun
Acesta este cel mai bun moment pentru a profita de abilităţile tale de patiserie. Sunt un cadou grozav, se consumă pe nesăturate și nu costă mult să le faci. Le puteţi promova în reţele sociale sau le puteţi vinde colegilor de servici și cunoscuţilor.
Evident, acestea sunt doar câteva idei. Dacă ești bun la arte și meșteșuguri, există și multe variante de câștig. De fiecare dată, lucrurile făcute de mână, artizanatul, au fost mai apreciate și au avut un preţ mai mare. În cazul în care acum timpul ţi se pare scurt, te poţi pregăti temeinic pentru sărbătorile Pascale sau pentru sărbătorile de iarnă din anul ce vine. Internetul este plin de cursuri de arte și meșteșuguri gratuite sau la prețuri mici.
Totodată, în cazul în care câștigul nu este neapărat obiectivul principal al tău, poţi oricând să faci voluntariat. Sunt o mulţime de familii, centre de refugiaţi sau centre de vârstnici ce au nevoie de ajutor în această periodă mai mult decât niciodată. E posibil ca prăjiturile pe care le faci cu plăcere să fie mult mai apreciate într-un astfel de loc, mai mult decât oriunde.
Sărbători fericite, prieteni!
Cele mai citite articole
Cum să vinzi servicii de web design
Pentru a vinde serviciile de web design, este important să îți construiești o reputație puternică și să faci o oferta clară și atractivă pentru potențialii clienți.
Autor:Vasile Marza
Realități inspirăționale - Episodul 1
''Pe vreme mea'' exista o expresie: povești de adormit copiii. Acest clișeu venea ca replică mereu când cineva încerca să îți povestească ceva aiuristic, ceva ce nu putea fi crezut sau de ce nu, vândut.
Autor:LAURA ONOFREI
Procrastinarea în business e în regulă
Când conduci un business participi la un maraton, nu la o probă de viteză. Ai nevoie de rezistență, de tactică și de dozarea efortului într-un mod inteligent. Atât timp cât îți conduci afacerile haotic, pierzând energie 24 din 24, vei ajunge la un punct în care vei eșua.
Autor:LAURA ONOFREI
În 2023 fă o revoluție în relația cu angajații
Care variantă de manager este mai bună? Cel dur și strict ce nu ascultă de nimeni din jurul lui și face totul după cum îl taie capul sau unul care are ușa deschisă mereu angajaților și colaboratorilor?
Autor:LAURA ONOFREI
Actori celebrii ce au început ca muzicieni
Acum câteva săptămâni, am văzut la ''Vocea României'' un concurent ce nu auzise de Robbie Williams. După câteva minute în aceeași ediție altă concurentă nu auzise de Bjork și asta m-a surprins foarte tare.
Autor:LAURA ONOFREI
Șapte idei de afaceri pentru succesul tău din 2023
Să nu ne păcălim, fiecare generație a avut un moment sau mai multe în care a spus:
Autor:LAURA ONOFREI
Este influențată fericirea de rețelele sociale?
''Rețelele de socializare oferă legiunilor de idioți dreptul de a vorbi oricând, când înainte vorbeau doar o dată la un bar după un pahar de vin, fără a dăuna comunității. Apoi erau rapid reduși la tăcere, dar acum au același drept de a vorbi ca un laureat al Premiului Nobel.
Autor:LAURA ONOFREI
Rolul unui Web Designer și poziția lui într-o companie de Web Design
Cel mai probabil, din cauză că industria IT este foarte ramificată, apar anumite neînțelegeri când ne raportăm la diferitele ramuri ale acesteia. De exemplu, se face destul de des confuzia între Web Designer și Frontend Developer.
Autor:LAURA ONOFREI
OAMENI și ne-oameni (sau the Final Countdown)
Cum ți-a fost dimineața? În trafic, ca și mine? Ți s-a arătat degetul mijlociu de câteva ori? Sau ai scăpat ca printre urechile acului de malacul ce se îndrepta cu bâta de baseball către tine?
Autor:LAURA ONOFREI
Muzica este viață
Imaginează-ți dimineața primei zile pe pământ. Totul e la locul lui iar perfecțiunea are nevoie doar de ochii primilor oameni pentru a privi și a se îndrăgosti iremediabil. Însă totul se desfășoară într-o liniște deplină, nimeni nu poate auzi nimic. Nu mai sună a paradis deloc, nu e așa?
Autor:LAURA ONOFREI