Numără până la unu

Articolele Cititorilor | 2021-07-20 10:17:53

Sâmbătă a murit un prieten. Îl chema Dan Udrea. A murit intr-un mod tâmpit, cretin, stupid. A căzut un copac peste mașina pe care el o conducea înspre serviciu și în care se afla și soția lui Irina.

Pe Dan și pe Irina îi stiu de peste 20 de ani. M-am văzut ultima oară cu ei la Bistrița acum cativa ani. De atunci viața, drumurile și distanța ne-au despărțit însă cumva ma mai gândeam la ei din când în când.

Dan era un tip contagios. Zâmbea din orice, oricând, indiferent de cât de mult ploua pe strada lui. Și nici nu ai habar cât  a plouat pe strada lui.

Acum însă Dan nu mai e. A lăsat în urma lui o soție împreună de care a crescut și doi copii nevinovați care nu vor avea cum sa il mai aștepte pe tati acasă. Tati nu se mai întoarce niciodată. Tati are grijă de ei din ceruri.

Nu pot sa concep cum familia lui o sa iasă  întreagă din situația asta la fel cum nu pot sa inteleg absurdul situației. Nu pot înțelege cum sa cadă un copac peste tine si să mori. Nu pot.

Ma tot întreb de sâmbătă incoace cum ar fi fost daca pentru o secundă ar fi gonit cu 10 km la ora mai repede sau mai încet. L-ar fi salvat o secundă. Atât a lipsit: o secundă cretină, fără noimâ, fără logică ….o secundă. Numără până la unu și spune-ti după ca acum ai fi putut să mori. E chiar atat de stupid.

Dan a murit în Malta. Statul Român a spus că se ocupă de repatriere însă e nevoie de fonduri enorme și familia, sau ce a mai ramas din ea, are nevoie de noi.

Stiu ca romanii nu donează, ca e plin de cazuri care au nevoie de ajutor, că și că ….. știu.

Irina însă are nevoie sa treacă peste secunda absurdă și are nevoie să își îngroape soțul. Pentru asta ea are nevoie de tine. Oameni din Malta și din România s-au unit pentru a face suferința ei cât mai mică desi nici o sumă de bani nu o să poată să îi ia absurditatea acelei secunde.

O poți ajuta și tu.

Poti dona cativa lei în conturile de mai jos. Cea care strânge banii este nasa copiilor lui Dan și ai lui Irina. Știu că ai înțeles ce am vrut sa îti spun mai sus. Îți multumesc ca esti om.

Redau integral textul Veronicăi care se ocupă de strâns banii în țară și care se regăsește pe Facebook

Dan Udrea s-a stins ieri din viata după ce un copac smuls din rădăcină din cauza furtunii din Malta a căzut pe mașină lui. În mașină se afla și soția lui Irina Udrea, aceasta este internata în spital. Aceștia au împreună doi baieti unul de 3 ani și al doilea de 5 luni. Rog toți cunoscuți și nu numai cei care au suflet mare sa ajute aceasta familie pentru repatrierea trupului neînsuflețit a lui Dan Udrea . În situații de genul orice este bine venit… Pun la dispoziție contul meu pentru ca Irina nu are cont numai Dan…
RO72BTRL01301201C96859XX – lei
RO82BTRLEURCRT00C9685901 – euro

Titular Sângeorzan Veronica

Vremea

Azi

Ashburn

0°C
sunny
78
2.06
1025

Curs Valutar

EUR EUR
4.92 RON
USD USD
4.11 RON
GBP GBP
5.66 RON
CHF CHF
4.47 RON
XAU XAU
233.83 RON
AED AED
1.12 RON
AUD AUD
3.19 RON
BGN BGN
2.52 RON
BRL BRL
0.73 RON
CAD CAD
3.29 RON
CNY CNY
0.63 RON
CZK CZK
0.19 RON
comentarii facebook