Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Exista o mare dezbatere in piata despre a fi sau nu ok sa folosesti date publice in activitatea de prospectare. Personal consider ca atata timp cat aceste date sunt publice pot fi folosite. Mai mult, daca nu esti genul de “vanzator” care sa isi “atace” efectiv potentialul client in prima discutie telefonica cu un “script”, atunci vei avea surpriza ca la un anumit moment acel potential client chiar sa ajunga sa iti multumeasca ca l-ai prospectat.

Ok. De unde si cum ne luam date de contact?
Ei bine aici poti sa fi cat de creativ vrei. Eu am folosit pe vremuri si mai folosesc din cand in cand urmatoarele “unelte”:
GRATIS:

Bizzo.ro

Pagini Aurii

828 : aici de multe ori informatiile sunt vechi insa de regula afli usor cine este persoana de contact intr-o companie.

PLATIT:

Lista Firme
Aceasta ultima unealta am folosit-o pentru un an si si-a “facut treaba”. Este utila daca ai de prospectat masiv (ceea ce nu recomand indiferent de industrie sau domeniu de activitate).

 

Acum, ce trebuie sa iti intre foarte bine in cap:

1.Un telefon NESOLICITAT ramane nesolicitat chiar daca ai facut rost de datele de contact.

2.Prospecteaza corect si eficient. Mai bine te focusezi pe calitatea prospectilor si nu pe cantitatea acestora.

3.Cand vei forma acel numar pune-te in situatia celui care iti va raspunde (daca ai noroc) la telefon. Nu il agresa, nu incerca sa ii vinzi, fi sincer cu el si lasa-l pe el sa conduca discutia chiar daca initiativa ei a fost a ta. Nu uita ca in timp si propietarii de afaceri si-au dezvoltat “unelte” pentru a combate prospectarea la rece si telemarketing-ul.

4. Ramai sincer. Orice ti s-ar spune ramai sincer cu tine si procedeaza in asa fel incat sa nu ai ce sa iti reprosezi in momentul in care vei inchide apelul telefonic!

PS: Cea mai buna metoda de a prospecta ramane aceea de a cere ajutor colegilor si cunoscutilor tai, implicit clientilor/partenerilor pe care deja ii ai (daca ii ai).
PPS: Astept din partea ta sa-mi spui daca tu procedezi altfel si daca ai cunstinta de locuri mai proactive din care se pot obtine acest gen de informatii….ii vei ajuta pe toti cei care vor vizualiza acest articol.

Cold Calling

Prospectare din baze de date publice