Viața fără muzică

Noutăți | 2022-11-04 10:22:21

De cele mai multe ori, luăm lucrurile din viața noastră ca și cum ni se cuvin, ca și cum le merităm și nu trebuie să le apreciem zi de zi. La fel și cu muzica, de cele mai multe ori faptul că o avem la îndemână nu reprezintă un privilegiu ci mai degrabă un lucru banal pe care îl merităm necondiționat.

"Without a song, the day would never end; without a song, a man ain't got a friend; without a song, the road would never bend - without a song." - Elvis Presley

Să pornim de la acest citat minunat și să despicăm firul în patru, în căutarea  teribilului sentimentul de NU a avea muzica în viaţa noastră.

Fără muzică ziua nu se va termina

E imposibil să avem o zi, bună sau rea, fără ca la un moment dat să se termine. Stă în firea lucrurilor să existe lumină și întuneric astfel că inevitabil acest moment va veni. Însă încearcă să îţi amintești vacanţele de vară la mare, în anii adolescenţei. În cazul în care erai o fire mai activă finalul zilei însemna începutul distracţie, discoteci și cluburi unde invariabil numitorul comun al miilor de oameni este muzica. Eu unul îmi aduc aminte de piesele lente ce ne ofereau prilejul să invităm o fată la dans ca fiind unica variantă pentru o persoană mai timidă să intre  în vorbă cu o fată.

"Nothing Compares 2 U" cântată de Sinéad O'Connor și compusă de genialul Price rămâne pentru mine partitura sentimentală în care visele puteau deveni realitate: Oare fata cu care dansez ar accepta să ieșim și mâine, pe lumină la un suc? Probabil că da. Și mai mult dacă ar face-o, cu siguranță s-ar îndrăgosti de mine. Finalul unei zile de vară, începutul unei nopţi romantice este însoţit mereu de muzică, iar fiecare dintre noi poate să își aleagă coloana sonoră.

Fără muzică omul nu ar avea prieteni

În clasa a 11a m-am transferat la alt liceu. Fără un motiv anume am trecut de la un liceu mai bun la altul mai slab și a trebuit să mă readaptez, să învăţ lucruri noi, să merg mai mult pe jos până la școală și cel mai important, să îmi găsesc prieteni noi. Iar din "grădina zoologică" a clasei mele am ales ce îmi era mai aproape de inima, mica gașcă de rockeri. La început au fost suspicioși cu mine, mi-au testat cunoștinţele muzicale și m-au acceptat destul de lent. Însă în momentul în care am primit confirmarea am devenit unul dintre ei ca spirit, gusturi și atitudine. Am trecut de la Europe la Metallica, de la Queen la Black Sabbath și de la Scorpions la Type O Negative sau Cannibal Corpse. Mai mult de atât, apartineam de cineva, eram sprijinit, aveam cu cine să râd și eram protejat. Aceste lucruri, la un copil de 16 ani sunt esenţiale. Mai mult de atât, viaţa m-a făcut să rămân prieten cu unul dintre rockeri până în ziua de azi, iar timp de 6 ani am fost și colegi la postul de radio local.

Fără un cântec, drumul ar fi mereu drept.

Ce poate fi mai plictisitor decât un drum perfect drept, fără curbe, fără păduri, fără suișuri și coborâșuri? Țin minte cum sute de mii de km, muzica mi-a fost cel mai bun companion pe meleagurile țării. Singur, când ascultam muzică în căști, dar    mai ales alături de prieteni când împărtășeam o nouă piesă, un nou album.

În 2010, de exempl, m-am întâlnit la Târgu Mureș cu prietenul meu Doru și de acolo urma să merg cu mașina lui la București. În momentul în care am ieșit din oraș i-am spus: Am primul album al unei trupe senzaționale, se numesc HURTS iar albumul... Happines. Și happines a fost. Fiecare curbă luată, fiecare colţ de pădure ruginie dintre Sighișoara și Brașov, munţii Făgăraș ce se înălțau semeţi în faţa noastră, TOATE aceste sentimente îmi rămân în suflet pentru eternitate.

Pentru că fără muzică nu ar exista nimic.

Vremea

Azi

Ashburn

0°C
sunny
79
2.06
1026

Curs Valutar

EUR EUR
4.92 RON
USD USD
4.11 RON
GBP GBP
5.66 RON
CHF CHF
4.47 RON
XAU XAU
233.83 RON
AED AED
1.12 RON
AUD AUD
3.19 RON
BGN BGN
2.52 RON
BRL BRL
0.73 RON
CAD CAD
3.29 RON
CNY CNY
0.63 RON
CZK CZK
0.19 RON
comentarii facebook