Școala-Închisoarea fără gratii

Social | 2021-07-21 12:13:55

Școala,un loc care omoară tot ce este mai bun dintr-o persoană.

Cel mai bun și cel mai ușor mod de a-i omorî valorile unui copil e să-l trimiți la școală

Nu există loc mai frumos și mai mirobolant decît acea instituție,numită școală,pe care toți o venerează. Sinceri să fim,școala omoară valori si desigur,voi da și exemple,dar mai întîi să vă împărtășesc cîte ceva.

Primul contact cu școala a fost destul de plăcut,dar cu trecerea timplului am realizat că lumea pune accent pe “șoarecii de laborator” și nu pe copii talentați care pot dărui ceva acestei țări.Odata ce am realizat cum merge treaba,am devenit unul din mulțime ignorand tot ce mă făcea să fiu eu.

Desigur că toți apreciază un “șoricel de laborator” dar totuși,let’s think.Ce este mai frumos și mai plăcut decît un copil cu niște valori atît de rîvnite de unii,și totuși atît de urîte de altii.De mici am fost invățați să fim cei mai buni.Astfel toată lumea crede că un copil care are note foarte mari este unul foarte bun.TOTAL GREȘIT,un copil foarte bun este unul care nu va renunța la valorile sale.

Acum că mi-am exprimat ideea,să vă spun o mică intîmplare: Se făcea că eram in clasa a 8-a,toți eram speriați de bombe si niciunul nu avea chef de nimic.Unul dintre colegii mei a preferat să se bucure de ceea ce i-a oferit Dumnezeu și nu s-a ocupat de invățat,iar eu,in schimb,am tocit tot ce era posibil. Rezultatul? Note asemănătoare.

In opinia mea,ar trebuii să ne educăm părinții să știe să aleagă ce este mai bun,nu ce face toată lumea.

 

 ” Savurează lucrurile mărunte, căci odată te vei întoarce şi vei exclama: Acelea au fost cu adevărat lucrurile importante din viaţa mea! “

Vremea

Azi

Ashburn

19°C
sunny
37
1.79
1014
Mâine
6°C
16°C
Miercuri
10°C
13°C
Joi
11°C
15°C
Vineri
13°C
19°C
Sâmbătă
10°C
15°C

Curs Valutar

EUR EUR
4.92 RON
USD USD
4.11 RON
GBP GBP
5.66 RON
CHF CHF
4.47 RON
XAU XAU
233.83 RON
AED AED
1.12 RON
AUD AUD
3.19 RON
BGN BGN
2.52 RON
BRL BRL
0.73 RON
CAD CAD
3.29 RON
CNY CNY
0.63 RON
CZK CZK
0.19 RON
comentarii facebook