Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Raspunsul lui Lorand Soares Sasz

Te salut draga cititorule. Saptamana trecuta am scris acest articol despre Lorand Soares Sasz. M-am straduit sa raman echilibrat si impartial. Deasemenea, i-am cerut lui Lorand sa imi scrie daca considera ca exista inadvertente in articolul meu-lucru pe care Lorand l-a si facut.
Mai jos este raspunsul lui la articolul cu pricina. Remarcile cu bold sunt micile note personale pe care am tinut mortis sa le aduc raspunsului lui.
Pe aceasta cale doresc sa imi exprim admiratia pentru Lorand si sa le doresc tutror care se afla in postura lui (centru de influenta-formator de opinie) sa invete de la el si sa procedeze ca si el.
Acesta este raspunsul lui-copy/paste direct din email:

__________________________________________________________________________
Salut Marius,

iti scriu in legatura cu articolul scris.
Multumesc pentru neutralitatea cu care ai scris articolul.
Mi-ai zis sa iti scriu daca am ceva de completat. :)
Mai jos cateva aspecte:
Punctul 2.
Nu am publicat niciodata cifrele firmelor mele, pentru ca nu trebuie sa dau socoteala nimanui, decat finantelor si lui Dumnezeu. De aceea nu am raspuns niciodata la provocarile celor care imi spuneau sa spun ce firme am si ce vanzari.
Adevarul este ca firma principala Coaching4you (Soares Consulting) si-a dublat vanzarile in fiecare an (mai putin 2011, cand a crescut doar 38%) si a doua firma Business Mastery (in spate BM Coaching SRL) in doar 2 ani a ajuns la vanzarile la care a ajuns Coaching4you in 5 ani. Acest lucru s-a intamplat din mai multe motive. In primul rand, pentru ca am avut un partener bun si o echipa excelenta si in al doilea rand pentru ca este o afacere on-line, unde limitele sunt mai mici. :)
Mai am alte firme in care sunt asociat sau investitor, dar sunt start-up-uri, deci vanzarile (in acest moment) sunt irelevante.
Este absolut normal sa nu am cifra de afaceri de milioane de euro, avand in vedere ca am inceput doar de 6 ani sa fac afaceri. Cand m-am intors in Romania mi-am stabilit ca si tinta sa ajung milionar in 3 ani, dupa primul an, m-am razgandit. :)) Am realizat, ca acest lucru este posibil doar daca dai tunuri sau ai unele abilitati speciale (ex. sa inventezi ceva, sa faci un soft/aplicatie/etc…). Iar eu sunt un om simplu care nu am astfel de abilitati si cu siguranta nu o sa ma vezi dand tunuri. :) – Nota personala: Subscriu la tot ceea ce ai spus mai sus si rezonez cu argumentele aduse de tine.
Ai scris ca “nu rezulta ca ar fi un om de mare succes”. Marius draga, succesul nu inseamna cifra de afaceri mare. Inseamna sa iti propui idealuri marete si sa le realizezi, iar din acest punct de vedere, sunt un om de succes. Mi-am propus sa educ piata si o fac. Mi-am propus sa am o viata de casnicie frumoasa si o am. Mi-am propus sa plec doua luni in concediu pe an si o fac. E posibil ca dupa criterile altor persoane sa nu fiu un om de succes, dar eu nu lucrez ca sa ma incadrez in asteptarile celor din jur. :) Nota personala: Subscriu, insa “om de mare succes” era in contextul finaciar (punct). Din pacate, ca ne place sau nu, in Romania “succesul” se masoara si prin prisma cifrei de afaceri generata sau nu de o companie. Oamenii care te judecau in articolul la care am facut eu referire o faceau strict din prisma cifrei de afaceri.
Ps. la punctul 2: Nu cifra de afaceri conteaza intr-o afacere, ci profitul. – Nota personala: Corect!
Punctul 3.
Sunt absolut convins ca intr-un seminar de 3 ore nu acopar toate aspectele de care are nevoie o firma ca sa aibe succes. De aceea e normal sa existe lacune. :) De aceea am programe mai complexe ca si Business Mastery sau cursurile avansate.
Dar chiar si asa punctele scoase in evidenta de tine, nu sunt adevarate.
De aproximativ 6 luni, la fiecare seminar amintesc de importanta unui site mobile responsiv. Inclusiv noi lucram intens la un astfel de site pentru coaching4you. O perioada de timp nu am considerat important acest lucru, dar de anul trecut cand in mod oficial accesarile de pe terminale mobile au depasit accesarile de pe pc, am introdus in prezentare si acest punct. – Nota personala: Te contrazic! Am participat in luna Februarie a acestui an (banuiesc ca se incadreaza la cele 6 luni) in care nu se spunea nimic de acest aspect! 
Lumea se schimba de aceea si prezentarea mea se va adapta (mai repede sau mai tarziu) la aceste schimbari. :)
In acest moment avem peste 97.000 de fani pe facebook, iar cand spun ca te pot promova la aceste persoane stiu despre ce vorbesc. Oficial in Romania Facebook are o rata de engagement de 5%. Asta inseamna ca la 100.000 de fani, mesajul tau apare la 5.000 (deci, reach-ul de pe pagina este de 5.000).
In anexa ai cateva screen shot-uri de pe pagina mea de facebook.
De aici vei vedea ca reach-ul nostru este cu mult peste 5%, este defapt undeva la 99%. :) In mod normal (in medie), este undeva la 60-70%. :)
Practic in saptamana care a trecut postarile mele au fost vazute de peste 3 milioane de persoane.
Acest grad de interactivitate pozitioneaza pagina Lorand Soares Szasz printre cele mai active pagini din Romania. Vezi aici: http://likealyzer.com/statistics/facebook/likerank/country/Romania (cu siguranta nu sunt monitorizate toate paginile din Romania pe likealyzer, dar chiar si asa).
lorand soares sasz facebook

lorand soares sasz facebook

lorand soares sasz facebook

lorand soares sasz facebook

 

Nota personala:
1. Nu exista “reach oficial”. Exista un reach (grad de distribuire a informatiei catre cei care te urmaresc) mai mare sau mai mic in functie de o sumedenie de criterii. Intr-adevar, dupa update-ul din luna Ianuarie reach-ul organic a paginilor de FaceBook a scazut la undeva la 5%. Ceea ce vad eu din pozele trimise de tine este si traficul platit. Greseala imi apartine mie insa, deoarece nu am specificat ca “Nu ai cum sa te promovezi la 80.000 de oameni ORGANIC” si pentru asta imi fac mea culpa :).
Punctul 4.
Cred ca firmele amintite de tine iti sunt concurent si de aceea ai introdus punctul 4. :) Nota personala: Nu au cum sa imi fie toate acele firme concurente, pur si simplu am avut o experienta negativa cu una dintre ele si in acest sens voi scrie si un articol in viitorul apropriat. (este o parere personala)
ListaFirme.ro, are o activitate mai mult decat legala. Este legal sa vinzi baza de date care contin informatii publice, ce faci cu aceea baza de date, poate sa fie ilegal. :) – Nota personala: Am scris de ei intr-un alt articol, insa tot sunt convins ca ceea ce fac este in zona gri a legalitatii. In acest sens, poate ar fi bine  sa studiem urmatoarele legi (asa de curiozitate): 677/2001, 365/2002 si poate HG1308 din 11/20/2002. Eu NU am afirmat ca ar fi sau nu legal, ci pur si simplu am ridicat un semn de intrebare.
Voi promova intotdeauna firme care imi plac mie personal si de la care am invatat. Evident acest lucru nu inseamna ca trebuie sa le placa tuturor si nici nu inseamna ca sunt cele mai bune firme din lume sau din Romania. Pentru mine sunt, dar eu nu cunosc toate firmele din lume sau Romania. :) – Nota personala: Absolut corect.
Nu tin neaparat sa publici aceste informatii, dar mi-as dori sa informam corect lumea.
Eu nu am nici o problema cu cei care nu ma plac. Sunt constient ca pentru fiecare fan pe care-l am, castig un inamic. E normal in domeniul in care activez… dar daca informam lumea, ar fi bine sa o facem corect. :)
Iti multumesc ca ai citit mesajul si iti doresc mult succes in tot ce faci! :)
Lorand
Ps. Raspund la articole (chiar si negative) pentru ca este un semn de respect.
Sa raspund cu minciuni sau injuraturi, asta ar insemna sa ma injoesc la nivelul lor. :)
_____________________________________________________________________
Acesta a fost raspunsul lui Lorand. Eu personal ii multumesc pentru ca si-a rupt din programul incarcat pentru a-mi raspunde. Apreciez acest lucru si cum am spus si la inceputul articolului: mi-ar placea ca mai multa lume sa trateze lucrurile in acest fel.PS: Am urmarit astazi un webinar de al lui focusat pe partea de vanzari. Mi-a placut foarte mult ce am vazut/auzit si pentru mine personal a mai crescut cu 10 puncte in ierarhie. :)PPS: Daca ai ceva sa-mi comunici te rog sa folosesti cu incredere: marius {@} te-ajut.ro