Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Dacă ești român cu siguranță ai auzit de Ploiești. Este orașul care deține cel mai mare cartier al României: București.

Mai în glumă, mai în serios Ploiești este de departe cel mai dezorganizat, fad, fără identitate oraș al României. De ce spun asta? Ei bine pentru că locuiesc în Ploiești după ce mulți ani am locuit în alte orașe ale României și am termen de comparație.

Astăzi în Ploiești există gropi în asfalt, oameni care aleargă doar și doar după bani, nesimțiți, opulență.
Nu am văzut în viața mea un oraș în care oamenii să ignore regulile de circulație rutieră așa cum o fac în Ploiești. Deși există marcaje rutiere eu tind să cred că sunt singurul nebun care le vede. Dacă am de condus 5 km prin Ploiești sunt aproape sigur că risc să fac minim 3 accidente din cauza ălora care întorc pe liniile continue, ies de pe străduțe fără să se asigure, virează fără să semnalizeze, întorc în intersecții sau trec pe culoarea roșie a semaforului. Nu-i mai amintesc pe cei care blochează căi de acces în curți sau pe cei care parchează pe câte 3 locuri de parcare (ăștia-s bonus). Se zice că mama proștilor este mereu gravidă….ei bine se pare că ea e ploieșteancă.

În Ploiești nu vor exista lumini de crăciun anul acesta. De ce? Deoarece administrația locală este o mare varză după ce primarul a intrat la facultate. Se pare că ăia pe care îi conducea erau angajați doar să semneze condica deoarece de făcut nu sunt capabili să facă nimic.

Ploieștiul este un șantier de la un cap la altul.

Pe bune acum…de 3 ani incoa’ se sapă și se toarnă asfalt: peste tot! Sunt șantiere peste șantiere rutiere fără ca însă unul dintre ele să se apropie de vreo finalitate. Unde mai pui că nu cred că există metru pătrat în Ploiești de asfalt care să fie perfect plan. Dacă ai de gând să-ți testezi telescoapele mașinii o poți face gratis doar în Ploiești.

La Ploiești s-au născut toți interlopii din țara asta. Am realizat după ceva timp de locuit mirificul oraș că dacă nu cunoști un interlop cu siguranţă cineva din anturajul tău fie cunoaşte unul fie este înrudit cu unul. În topul preferințelor sunt aceia care fac afaceri cu statul. Îi poți admira pe când conduc mașini mai scumpe decât o garsonieră în Piaţa Victoriei din București şi/sau îşi etalează plozii de sub 25 de ani din ele. Ăştia au început să toarne plozi fix după ce s-au trezit liberi şi democraţi. Just sayin’. Titlul de “Patria Hoților” este pe drept meritat.

Ploiești: oraș frumos dar care este locuit de unii. Chiar aş da bani să vad cum ar arăta Ploieștiul locuit şi administrat de alţi oameni decât cei care o fac acum…

Poți găsi în Ploiești oameni foarte faini. Din păcate ei nu formează o majoritate își petrec zilele încercând să se ferească de toate cele enumerate anterior. Cum ar spune Van Damme de Românica: “Trăiesc în Ploiești şi asta îmi ocupă tot timpul!”.

PS: Dacă ai drum duminica prin Ploieşti sa nu te sperii că nu este nimeni pe drum. Toată lumea este fie la Mall, fie la McDonald’s. E un soi de ritual local sa te îngramadeşti in aceste locuri la sfârşit de săptămână.