Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Îmi aduc aminte când te-am cunoscut Papiotă. Era o seară de Decembrie friguros și două doamne frumoase mi-au spus că ești cea mai frumoasă din București și că ne-ar sta bine împreună.

Prima dată te-am curtat cu un ceai de ghimbir. Din câteva propoziții am aflat multe despre tine. Am aflat cine îți sunt prietenii și că erai deja un mix perfect de fată bună în imaginația unei fete petrecărețe.

Erai foarte tânără când te-am cunoscut. Aveai doar un an și câteva luni. După doar câteva zile împreună cu tine m-am îndrăgostit iremediabil. Idila noastră a durat până când misteriosul Monteoru a venit și mi te-a furat dar nu îmi pare rău. Am trăit cel mai frumos an și jumătate din viața mea împreună cu tine.

Nu erau două zile la fel. Te reinventai în fiecare zi Papiotă și o făceai atât pentru mine cât și pentru toți prietenii tăi nebuni de frumoși.

 

Ai rusit să dai cele mai frumoase petreceri acolo la tine acasă pe Lipscani 43 la etaj. Când organizai tu o petrecere toți oamenii frumoși ai Bucureștiului veneau să se simtă ca acasă….la tine acasă…la noi acasă.

Îți mai aduci aminte când ți-am organizat petrecerea aceea de doi ani? Erai deja mare. Îmi aduc aminte cum am petrecut până dimineață (înspre prânz) și cum zâmbeau cele două ursitoare ale tale Andreea și Monica. A fost magic.
Dar când am făcut prima petrecere duminică de la prânz și am demontat toate geamurile?
Încă pot să miros pepenele roșu pe care îl împărțea Dani oamenilor veniți să danseze cu tine.
Încă simt gustul shoturilor roz făcute de Laur. Ce zile…..

Mai știi când a venit tipul ăla și a comandat 100 de shoturi? Țin minte că Roberto turna în pahare cu ambele mâini și era atât de plin la tine Papioto încât nu aveai unde să arunci un ac.

Acum ești mare însă. Te-ai maturizat și te-ai făcut fată frumoasă. Toți prietenii tăi văd asta și până și eu am ajuns să te văd de la distanță.

Nu voi uita niciodată diminețile când te lăsăm să dormi după o petrecere cu Charlie, Emi sau Stancov și plecam țintă la shaormerie să mănânc ceva pentru că mă lăsai fără energie. Încă mai simt soarele pe buze în timp ce te lăsăm te să pregătești pentru încă o petrecere epică.

Ai strâns oameni împreună și ai legat oameni împreună. Toți acei oameni te iubesc și vor păstra mereu un loc în inima lor pentru tine. Unii dintre acei oameni au semnele tale pe piele și le vor purta o viață…pentru că meriți.

Ești unică Papiotă. Deși știu că te vei muta la o casă mai mare și mai primitoare tot vremurile în care oamenii te vizitau pentru că știau că acolo este “acasă” vor rămâne în istoria acestui oraș.

Rămâi cu bine dragoste. Ne va fi dor de tine. Să bem încă o dată în cinstea ta Papiotă.

PS: Când mă gândesc la tine și la toți oamenii faini pe care i-ai adunat împreună, piesa asta îmi vine în minte: