Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

 Networking de calitate: Seara oamenilor de afaceri XBS de la București

 

Trebuia să scriu cândva și despre newtworking. Iată că am ajus să o fac, însă doar după ce am experimentat mai multe modele. Dintre toate doar într-un singur format mă simt eu confortabil deși știu că și celelalte modele sunt la fel de bune.

Hai să elaborez. Ce înseamnă networking?

Networking-ul este o acțiune. Atunci când te vei regăsi într-un cadru compus din oameni care au în principiu cam aceleași îndeleniciri ca și tine și ajungeți să interacționați pornind de la îndeletnicirea voastră se numește că faceți networking. De exemplu: Ești doctor. Ajungi într-o cameră în care se mai află zece doctori pe care nu-i cunoști. Începeți să vorbiți între voi, să vă împrieteniți plecând de la faptul că sunteți doctori: se numește că faceți networking.

Networking-ul de regulă se face între oameni de afaceri care își doresc fie să descopere noi oportunităţi, fie să ajungă la mai mulți oameni cu produsele/serviciile pe care le promovează, fie doar să cunoască oameni. Prin urmare, dacă ești un om de vânzări sau un antrepenor te rog să citești mai departe.

Am început să fac networking acum câțiva ani însă în ultimul an am făcut-o mai intens. Am încercat atât varianta BNI în care te prezinți, stai la o masă, asculți prezentări ale unor firme, precum și varianta mai deschisă ca și a celor de la XBS despre care am să-ți vorbesc. Când spun variantă mai deschisă mă refer la faptul că te duci la un eveniment de networking la care toți oamenii sunt acolo pentru a cunoaște alți oameni și pur și simplu interacționezi. Nu există nimeni care să te ajute cu acest lucru iar mie mi se pare fascinant…deoarece marea majoritate a oamenilor fug de acest tip de interacțiune directă.

Networking deshis: între oameni și atât.

La Serile oamenilor de afaceri vin tot soiul de personaje. De la oameni cu afaceri de milioane de euro ridicate în timp și cu multă trudă, la diplomați de la diverse ambasade, investitori străini și până la simpli oameni de vânzări în căutare de noi oportunități. Și crede-mă că oportunitățile sunt multe, doar trebuie să ai curajul să întinzi mâna înspre ele.

Merg la Seara oamenilor de afaceri de ceva vreme….cred că am fost cam a 7-a oară deja. Se ține o singură dată pe lună, în aceeași locație: La Bordei. Ca să te poți înscrie trebuie să iei legătura cu domnul Adrian Mihailovici sau să te invite cineva.
La fiecare ediție sunt alți oameni și alte oportunități. Nu de puține ori m-am trezit într-o conversație de afaceri sau marketing cu niște oameni mult mai “realizați” decât mine, însă care stăteau și ascultau cu interes tot ceea ce aveam de zis. Mi-am făcut și foarte mulți prieteni și am și încheiat afaceri cu oameni pe care i-am cunoscut acolo.

Astea fiind spuse, ne vedem în Septembrie la Seara oamenilor de afaceri?(VIDEO)