Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Băi medicilor: băgați-vă protestu’-n gât!

Am auzit zilele astea pe la radio că medicii protestează…iarăși. O fac pentru că “sistemul e nasol”. Ies în stradă, pichetează sedii de ministere, poartă banderole. Foarte frumos din partea lor că își exprimă nemulțumirile. Da’ cu noi pacienții cum rămâne trăi-v-ar?

Am fost astăzi cu copilul la doctor. Deși aveam o urgență, deși copilul era suspect de o boală contagioasă, deși am chemat doctorul acasă pentru că avea în orar prevăzut acest lucru și nu am vrut să risc să îmbolnăvesc alți copii când am cerut o vizită la domiciul mi s-a replicat că “am prea mulți copii de văzut la cabinet”. Bun…mă duc la cabinet cu copilul. Când ajung acolo melteni peste țărănci, pițipoance și țigani. Care mai de care să tăie rândul să intre primul că “am o urgență”, care mai de care cu mai puțini ani de acasă. Nu-i bai…mă pun și aștept. Timpul meu este mai puțin prețios și răbdarea copilului meu mai mare…așa suntem noi, avem genă bună. Nu-i panică că nu există un sistem de programare ca să apuci să vezi zeitatea de medic. Sisteme de genul ăsta sunt pentru idioți și noi nu suntem. Noi însă trebuie să fim solidari cu medicul nostru pentru că sistemul e nasol.

 

Zăcea lipit pe un perete mesajul de mai sus. L-am citit și parcă pentru o clipă mi-a venit să fac cumva să-mi dea o lacrimă pe obrazul stâng. După care m-am uitat în jur și mi-a trecut.

Băi medicule: cum să fiu eu solidar cu tine când sistemul pe care-l reclami că te plătește puțin e de cacao pentru că tu ești de ciocolată?

Medicule, cum mă faci pe mine pacient care cotizez (și nu știu pe ce cotizez) ca să mă raliez problemei tale? Cum, prin bătaia de joc pe care mi-o oferi ori de câte ori te văd? Prin soluțiile evazive pe care ești capabil să le emiți sau prin băgarea pe gât de produse prin tot felul de reclame?

Așa arată un hol de medic de familie. A se număra reclamele lipite peste tot. Cabinista care se aude în fundal este doamna asistent care habar nu avea cine trebuia să intre primul da’ avea vreme să-și planifice concediul.

Domnule medic, să-ți mai zic și cum e cu făcutul de politică la locul de muncă? Ce ficații mei vrea să însemne această notificare?

Da’ faza cu PDL și PNL care e? Ai decis tu că așa ar trebui să arate un hol de medic de familie? Ți se pare ok?

(*Urăsc toate partidele dar mai tare îi urăsc pe ăia care încearcă să mă convingă că unii sau alții sunt răi sau buni. Sunteți idioți toți voi ăștia care aveți impresia că partidele fac ceva bun pentru voi.)

Și acum te mai întreb: de ce protestezi tu? Mai ai tupeul ordinar să spui că sistemul e nasol când chiar TU medicule ești sistemul? Nu mai ai cum să faci combinații și nu îți mai bagă lumea plicu-n buzunar și ți s-au redus drastic averile. Luă-v-aș protestu’n să vi-l iau. Jegurilor de oameni care sunteți. Faceți ce faceți doar pentru bani și atât. Or mai există printre voi doi sau trei care fac medicină din chemare însă marea voastră majoritate sunteți niște jeguri ordinare. O să mă duc la privat să vă plătesc (că sunteți tot voi jegurilor) numai că acolo după ce vă dau banii și îmi dați bon fiscal pot să mă plâng de actul vostru medical de doi lei.
Înainte să va apuce flama că tocmai v-am făcut jeguri vă spun doar atât: sunt oameni care au copii mici și se mută din țară pentru că aici riscă să li se îmbolnăvească copilul și voi să nu aveți habar ce să îi faceți. Tot respectul pentru medicii care au plecat din țară și câștigă pe cât le este valoarea. Voi ăștia de ați rămas pe aici cam atât faceți: fix două parale.