Rețetă: dulceața de lămâi

Lifestyle & Travel | 2021-07-21 13:38:11

Se spune că atunci când viața îți oferă lămâi tu ar trebui să faci limonadă. Mai era una în care alții luau lămâile și scoteau de undeva o tequila. Eu știu una mai bună, mai personală așa: “Când viața îți oferă lămâi, fă din ea dulceață”

Ştiu că ai fost acolo, în acel moment sumbru în care perspectiva s-a redus de la ani și luni la următoarele zece minute. Ştiu cât de tare doare să nu ai habar în ce direcție să o apuci. Ştiu și cum este să simți că ai pierdut totul…da’ chiar totul. Ştiu. Am trecut pe acolo de zeci de ori (din păcate).

Este o metodă foarte simplă prin care poți să treci prin momentele astea de cumpănă (n.r. “lămâi”). Uite cum fac eu…poate te ajută și pe tine:

1. Nu asculta muzică decât dacă este o muzică care te binedispune. Muzica are tendința de a săpa în sufletul tău după cele mai negre și idioate stări. Chiar dacă ai impresia că o piesa “dă’ suflet” o să îți facă bine, îți garantez că îți face mai mult rău.

2. Nu reacționa. Dacă nu ai cum să rezolvi problema printr-o acțiune concretă cu rezultat știut și probat deja: nu fă nimic. Așteaptă să treacă ceva timp. Cu cât te detașezi mai mult de ceea ce tu numești “problemă” cu atât îți va fi mai ușor să vezi rezolvarea. Cineva mi-a spus cândva că “Oamenii se împiedică de bolovani, nu de munți”. Eu aș răstălmăci puțin afirmația și aș spune că “Oamenii au impresia că se împiedică de munți când defapt se împiedică de bolovani”.

3. Vorbește. Ăsta e cel mai bun sfat din lume. Cu cât vorbești mai mult, cu atât descarci mai repede încărcătura negativă pe care o porți după tine. Dacă nu ai cu cine să vorbești încearcă în mediul online. Pe FaceBook sunt “n” grupuri de oameni nerăbdători să dea sfaturi și să asculte.

4. Pune zahăr peste lămâi. Îți mai aduci aminte de comedia aia de ai văzut-o acum “j” de ani? Ei bine e momentul să o revizionezi. Îl mai cunoști pe prietenul ăla de vroia să te ducă la un show de stand up comedy da’ tu nu ai avut nicicum timp? Ăsta e momentul să-i dai un telefon.
Ai prins ideea: dacă totul e fucked up atunci găsește motive să zâmbești.

5. Pune dulceaţa pe foc și uită-o acolo. Dulceața asta de lămâi este singura care trebuie uitată pe foc…pe bune. E nasol, doare, îți vine să urli? Fuck it! Adu-ți aminte de câte ori te-ai simțit așa. Acum adu-ți aminte ce părere ai astăzi despre problema care atunci părea de nerezolvat. Şi acum gândește-te că orice (da’ chiar orice) ai face, totul o să treacă. Timpul nu știe să meargă decât într-o singură direcție: înainte. E momentul să te reîntorci la viață ta fără probleme. Pe cât posibil lasă-le să curgă pe lângă tine și vei fi bine.

Ţi-a plăcut rețeta mea de dulceață de lămâi? Dacă da, poate ai habar de vreun grumand și îi faci o surpriză.

Zile liniștite.

Vremea

Azi

Ashburn

0°C
sunny
79
2.06
1026

Curs Valutar

EUR EUR
4.92 RON
USD USD
4.11 RON
GBP GBP
5.66 RON
CHF CHF
4.47 RON
XAU XAU
233.83 RON
AED AED
1.12 RON
AUD AUD
3.19 RON
BGN BGN
2.52 RON
BRL BRL
0.73 RON
CAD CAD
3.29 RON
CNY CNY
0.63 RON
CZK CZK
0.19 RON
comentarii facebook