Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Dacă vrei să îl cunoşti pe ipocriul perfect, citeşte mai jos.

Omul = ipocritul perfect. Aseară am văzut un film și este probabil singurul film care m-a mișcat (pe bune) în tot acest an. Este vorba despre un documentar care are ca și subiect viața scurtă dar tumultuoasă a cântăreței Amy Winehouse.

După ce s-a terminat filmul simțeam dezgust. Dezgust pentru om și toată specia pe care el o reprezintă.  Amy Winehouse a fost o cântăreață precum nu ne va mai fi dat să vedem prea curând, Ea s-a stins însă prea devreme din cauza abuzului de droguri, alcool și iubire neimplinta. Iubirea era pentru muzică și faptul că a ajuns o celebritate obligată să performeze pentru deliciul publicului, a omorât-o. Îmi aduc aminte o secvență din film când la ultimul ei concert un tip care filma cu telefonul s-a extaziat când Amy a urcat pe scenă, urmând că în fix 45 de secunde să trecă de la admirație și urale la înjurături deoarece Amy nu vroia să cânte. Fix ca băiatul acesta suntem și noi ca specie: ipocriți.

Ipocritul – Definiţie

Suntem abolut ok cu orice care ne provoacă plăcere însă în momentul în care acel ceva dispare devenim niște animale cărora le lipsește empatia. Putem să trecem de la o stare de extaz total la o stare de ură doar pentru că s-a schimbat ceva în perspectiva noastră. Dacă asta nu e ipocrizie, aș dori să știu ce e.

Să ne uităm puțin în grădina noastră….grădina românească. Cred cu tărie că românul este de departe cel mai ipocrit individ deoarece:
-schimbăm taberele politice mai repede decât se schimbă vremea (altfel nu s-ar justifica discrepanțele atât de mari în sondaje la un interval de timp atât de mic)
-suntem solidari și empatici doar dacă asta nu presupune nici măcar un efort din partea noastră (vezi toate campaniile la care dăm şer și laic pe feisbuc)
-erijăm în lideri de opinie doar că să putem conduce o mașină pe care altminteri nu ne-am permite-o (vezi Lucian Mîndruță al cărui singur scop în viață este să rămână ambasadorul Ţiriac Auto)
-ieșim în stradă pentru Arafat ca în momentul în care omul ia o decizie corectă pentru sistemul pe care el l-a creat să îl înjurăm și să îi cerem demisia.

Să mai continui? Nu cred că e cazul….ai prins ideea, Dacă și tu ești ipocrit, încetează te rog.
Ne petrecem viața printre citate din Osho și Dalai Lama însă hrănim zilnic drame precum cea a lui Amy Winehouse. Susținem “binele” și “dragostea mondială” însă ne schimbăm părerile mai repede decât o facem cu șosetele. Ăsta este motivul pentru care vom rămâne niște suspusi obedienți cu voce cât să se audă doar un țipăt scurt. Eu mă declar ipocrit însă am de gând să schimb asta la mine chiar de azi.