Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Mărturii de la Incendiul din Colectiv

“Suntem o nație de homsexuali inapți care stau cu Iphone-ul musai 6S să facă poze la cadavre.

Mi-a venit să-l plezenesc pe unul din ăsta azi dimineață în timp ce eu și cu Adi Despot mutam efectiv cadavre de la intrarea din club pe niște europaleti. Doar pompierii ce erau cât de cât organizați, milițienii de la secția 14 stăteau cu mâinile în sân și se uitau la noi.
Dar terminații ăia frate, ăia în colanți….cum stăteau ei și făceau poze cadavrelor sau amărâților ălora în timp ce ăia de la Ambulanță se chinuiau să-i resuciteze…incredibil. Dacă vine un cutremur ăștia mor în prima oră.”

Asta îmi povestea Ştefan acum câteva ore cu privire la ce s-a întâmplat aseară în Colectiv.

Pe scurt (deși sunt sigur că ai deja toate datele astea):
Aseară în Colectiv a avut loc un concert. La acest concert trupa a cerut să aibă focuri de artificii. Din cauza artificiilor clubul a luat foc. Astăzi numărăm așa: 27 de morți, 184 de răniți, 3 zile de doliu național, nici un responsabil (încă).

Despre faptul că la noi în țară fiecare face fix ce vrea muschiu’ lui de vită furajată am mai scris aici.
Despre faptul că în București funcționează cel puțin jumătate din cluburi fără a avea minimum de autorizații urma să scriu, însă acum e tardiv deoarece (sper) că anchetele vor scoate la lumină aceste fapte.
Despre faptul că ISU te anunță în prealabil că vine în control ca să pregatești șpaga la fel urma să scriu….dar se va afla cu această ocazie.

Să ne întoarcem la homosexuali.
Vă știți voi ăia care sunteți. Voi ăia de o ardeți numai pe grupuri de FaceBook gen Groapa sau Autobaza, sunteți abonați doar la Vice (pentru că se mai înjură pe acolo) și ieșitul în club înseamnă două boabe și o apă plată. Da mă, voi ăia cu colanți și tricouri xxxxl care arătaţi ca niște centuriste. Nu ai cum să fii mai abject decât să faci o poză că să ți-o pui pe FaceBook în asemenea circumstanțe. Bine că nu v-ați pus și statusuri din alea: “Safe at Colectiv”.

Trăim într-o lume bolnavă unde spitalele private azi noapte nu și-au deschis porțile, unde un eveniment cu 27 de morți și 184 de răniți a dat peste cap un întreg sistem de intervenție rapidă. Nu vă mai întrebați ce s-ar întâmpla dacă ar veni un cutremur deoarece am certitudinea că numărul victimelor ar fi mult mai mare decât orice statistică indiferent de cât de pesimistă ar fi ea.
Între timp eu zic să investim în Catedrala Neamului, să lăsăm băieții deștepți de prin Centru Vechi al Bucureștiului la fel de necontrolați ca și până acum, să nu facem nimic deoarece nu ne pasă. Dacă ne pasă, ne pasă doar pe FaceBook și pentru o perioadă foarte scurtă de timp.
Sunt aproape convins că: fie toată povestea asta se va stinge în maxim două luni cu probabil o schimbare de lege și unu’ doi inși băgați la facultate, fie se va lăsa iarăși cu meeting-uri pe la Universitate însă cu același rezultat ca anteriorul singura diferență va fi perioada de timp mai mare în acest caz până când se va stinge totul.

De asemenea, țineți-vă deoarece urmează scrisori deschise, articole care mai de care mai pertinente de la oameni care habar nu au cu ce se mănâncă un club sau activitatea din el și nici nu sunt capabili să înțelegea imensitatea celor întâmplate azi noapte.  Bineînțeles urmează şi un set de video-uri “virale” care acuză sistemul.. Şi să nu uitam de ipotezele care afirmă că era mâna diavolului…se va discuta intens pe acest subiect. După ce toate astea vor trece, problemele vor reveni la același loc la care erau ieri și șmenarii tot șmenari vor rămâne, ăia de la ISU tot o să ia spăgi peste spăgi, şefu’ de la Secția 14 București tot unu’ cu două clase va rămâne.

Păcat că noi nu ieşim in stradă pentru a schimba sistemul…ieşim să rezolvăm probleme…când apar.

______________________________________________________________________

 Citește și “Eroii din Colectiv”