Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Am fost la Taverna Dogarilor

La cea originală, din Bistrița. Sunt aproape sigur că nu mai există alta având în vedere că dogarii și ultimele lor rămășițe (Turnu’ Dogarilor) aparțin Bistriței.

Povestea pe repede înainte:
Ajung la Bistrița, treburi de rezolvat, lipsă timp, sunat prieteni, primu’ care răspunde îmi zice: “Sunt la Tavernă…hai să ne vedem aici.”

Știam unde este Taverna Dogarilor așa că m-am înființat. Locul se află pe unul dintre cele mai boeme bulevarde din Bistrița: Odobescu.

Ajung la tavernă. De cum fac primii păși pe terasă remarc ceva de neconceput pentru Bistrița: muzica. Din boxe răsună un jazz fin, suav, plăcut urechii mele și riscant pentru orașul în care mă aflam. Să pui jazz pe o terasă în Bistrița e cam ca și cum ai pune Paraziții la o întâlnire a martorilor lui Iehova.
Deja sunt fan locul ăsta.
Îmi aduc aminte totuși că sunt în Bistrița și că m-am mai întâlnit cu locuri care erau absolut demențiale însă care sug la capitolul servicii sau produse sau combinații dintre ele.

Mă așez la masă cu prietenul meu, începem o conversație, vine tanti și comand și eu o cafea lungă cu lapte. Trec fix 5 minute și vine cafeaua. Exact așa cum îmi place și servită corespunzător.

Mai stau și mă mai conversez cu omul, el așteptând mâncarea. După cam încă 15 minute aterizează la noi pe masă un platou cu ceva pește la grătar (nu știu numele, nu mă știu cu peștii). Mirosul, culorile, aranjamentul…totul aproape perfect. Instant mi-am adus aminte de Pescăria Dorobanților (singurul loc în care mănânc pește). Sunt invitat la masă, evident refuz politicos pentru că nu mănânc pește însă cer o recomandare de desert. Mi se spune că: “La Taverna Dogarilor avem cea mai bună Lava Cake din Bistrița”. În sinea mea râd, pentru că în Bistrița nu prea ai unde să mănânci așa ceva deoarece nu prea există bucătari patiseri care să o prepare. Comand.
Trece ceva vreme și ajunge sub nasul meu minunăția. Îmi înfig furculița și încep să se scurgă ciocolățile, să îmi invadeze nările mirosul de caramel. Gust. Aici pun punct deoarece oamenii sunt niște mincinoși și ar trebui să fie amendați pentru reclamă mincinoasă. Lava Cake-ul de la Taverna Dogarilor este cea mai bună din tot Ardealul (pe testate în Cluj Napoca, Brașov și Târgu Mureș).

Recomand măcar un drum până la Taverna Dogarilor.

Una peste alta, sunt surprins să găsesc un așa loc în Bistrița. Deși contrariat nu pot decât să salut atmosfera (care e “Cocalar free” apropos), mâncarea (cel puțin atât cât am gustat eu deși prietenii îmi spun că este genială toată), locul în sine…e retras, cochet, select. Îmi aduce aminte de Monteoru de pe Victoriei cu singura diferență că Taverna Dogarilor este mai “rustică”.

Așa că, dacă ai drum pe la Bistrița e musai să faci o vizită la Taverna Dogarilor. Le găsești datele de contact aici (click pe aici).

Disclaimer: În conformitate cu noile regulamente Goagal: Nu am primit bani sau alte foloase ca să scriu acest articol, nu sunt afiliat sau asociat cu Taverna Dogarilor, articolul în sine este o părere personală postată pe un blog personal și cam atât.