Eforie Colorat - Proiectul cultural care va transforma o stațiune

Cultură | 2021-07-16 16:13:09

Eforie Colorat -  Culoare în jurul culturii

Recent am vizitat Eforie Sud -  prima stațiune de pe litoralul românesc și în același timp una dintre cele mai liniștite dintre ele.
Comparativ cu vacarmul din Mamaia, Eforie Sud se remarcă prin calmitatea aerului care te îmbie la o plimbare pe faleză sau la o baie în marea caldă.

Printre eternele tarabe cu kitch-uri omniprezente în toată România (nu doar pe litoral), am remarăcat câteva afișe viu colorate pe care scria mare "Eforie Colorat"
Am înțeles că este vorba despre un eveniment cultural și am zis să îmi satisfac curiozitatea.

 

Cinemascop Eforie Sud - Cinematograf în aer liber

 


Urmând calea afișelor am ajuns la Cinemascop -  singurul cinematograf în aer liber din Eforie Sud - parte a proiectului Eforie Colorat.
Aici am discutat cu organizatorii și am înțeles că acest proiect se desfășoară pe o perioadă mai mare de timp și din el fac parte atât proiecții de film în aer liber cât și diverse expoziții sau chiar realizarea unui film documentar care să fie centrat pe istoria minunatei stațiuni din sudul litoralului.

 

 

Mi-a plăcut ce am văzut și am rămas impresionat. Explozia de culoare, civilizația, normalitatea în marea de kitch mă fac să cred că în mai puțin de 5 ani Eforie Sud o să devină un pol important al culturii contemporane tocmai datorită acestui demers numit Eforie Colorat.

Despre tot proiectul poți citi mai multe accesând:  EforieColorat.ro

Felicitări organizatorilor

Vremea

Azi

Ashburn

0°C
sunny
79
2.06
1026

Curs Valutar

EUR EUR
4.92 RON
USD USD
4.11 RON
GBP GBP
5.66 RON
CHF CHF
4.47 RON
XAU XAU
233.83 RON
AED AED
1.12 RON
AUD AUD
3.19 RON
BGN BGN
2.52 RON
BRL BRL
0.73 RON
CAD CAD
3.29 RON
CNY CNY
0.63 RON
CZK CZK
0.19 RON
comentarii facebook