Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

De ce nu va salva nici naiba Cumințenia Pământului

1. Pentru că nimeni nu are încredere în statul Român. Statul nostru este o glumă proastă la care nu mai râde nici măcar ultimul analfabet. Cumințenia Pământului ar trebui salvată de unii care s-au îmbogățit pe spatele prostimii iar acum tot ei, bogății, ne cer nouă ăștia care abia avem ce băga în gură să ne rupem de la gură să salvăm această operă de artă pentru că ei în mintea lor îngustă nu au găsit un alt plan mai bun.

2. Pentru că ne-ați furat atâția ani. De ce nu vin ăștia de sunt chemați în justiție cu j’d’mii de euroi prejudiciu să arunce măcar o firimitură către salvarea operei lui Brâncuși?

3. Pentru că statul Român e atât de impotent încât nici măcar o campanie de strângere de fonduri nu e în stare să organizeze. Dacă nu mă mai dădeam pe emag din când în când habar nu aveam că s-a organizat așa operă filantropică comună. Noroc că plătim din bani grei departamente de comunicare, studii și alte ciocolăți.

4. Pentru că tanti care este în vârful Ministerului Culturii este o cabinistă. A spus azi că ea donează mai încolo…când donația ei o să fie “simbolică”. Adică tanti cabinistă, zici că vrei să îți dau eu câțiva Pampersi de la fiu’miu ca tu să poți să stai să numeri câți Pampersi se adună ca să arunci și tu un șervețel umed mai pe la final așa? Pe bune? Spune “zău” cu limba scoasă că asta vrei tu? Dintre noi doi eu am câțiva neuroni pe care îi și folosesc. Apropos, cum ziceai că te cheamă?

5. Pentru că nimănui nu-i păsa de Cumințenia Pământului sau de Brâncuși. Nici ea și nici el nu au fost invitate la Capatos, la Măruță sau pe la Radio Zu. N-au scandal cu Guță și nici nu au făcut vreo piesă cu Minune. Și dacă cu ăștia nu e, cine e Cumințenia Pământului?

6. Pentru că suntem prea săraci ca să donăm ceva. Am rate la bancă, chiar mi se rupe în zece de o operă de artă pe care niște idioți au făcut-o pierdută.

7. Pentru că nu există un plan asumat și declarat. De exemplu: ce se întâmplă dacă suma necesară nu se strânge? Cei care au donat vor primi banii înapoi?

8. Pentru că seamănă mai mult a Caritas decât a strângere de fonduri. Cumințenia Pământului merită salvată însă exact cum am spus și la punctul 7: faceți-mă să vă dau banii…nu-i cerșiți. Nu mă puneți în postura în care să mă simt tras în piept.

9. Pentru că ăia care se uită la Antenă 3 sunt săraci lipiți pământului. (that sums it)

10. Pentru că nu e nimeni în stare să vină cu un plan palpabil. Uite nenea Ciolos, dacă îți dorești să salvezi Cumințenia Pământului eu zic să faci așa: O lună toate impozitele pe combustibil, țigări, alcool și cafea să se ducă înspre salvarea Cumințeniei. Promit solemn că voi abuza de corpul meu și de mașina mea doar ca să salvez Cumințenia Pământului. Problema e că n-ai nici sânge în instalație să propui o așa măsură și nici suficientă imaginație să aduci un plan similar la masă.

Brâncuși nu ne merită ca neam. Suntem atât de proști încât ne lăsăm conduși de ăștia…Îmi doresc ca minunata operă de artă cunoscută sub numele de Cumințenia Pământului să ajungă la un popor mai puțin idiot.

Somn ușor.