Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

 

Cum să îți menții gazonul verde vara?

Temperaturile de peste 30°C și seceta sunt extrem de dăunătoare pentru peluza ta. Îți oferim 3 trucuri cum să menții gazonul frumos pe perioada verii!

Udarea corectă

Vara când temperaturile sunt ridicate și ploaia cade mai rar de 3 zile, iarba trebuie obligatoriu udată. Ideal, udatul se face de 2-3 pe săptămâna, cu o cantitate de 20 de litri de apă pe metru pătrat, cantitate pe care iarba o va absorvi fără probleme. Cel mai bun moment al zilei pentru a uda este seara sau noaptea, după lăsarea întunericului.

Lungimea potrivită este cea mai bună protecție anti-ardere

Pentru a avea o peluză fără urme de arsură, trebuie să îți concentrezi atenția asupra lungimii la care o tunzi. Firele prea scurte se vor arde mai repede și vor permite soarelui să ajungă până la rădăcină, distrugând-o. Lungimea ideală pentru a avea un aspect fresh și a bloca razele soarelui este de 3 până la 4 cm.

Dacă iarba a crescut prea mult în concediu…

Atunci trebuie tunsă treptat, pe parcusul a mai multor zile, astfel încât să se taie maxim 1/3 din lungimea intiala. După fiecare tundere este necesară o pauză de 2-3 zile. Dacă iarba nu a fost udată în perioada concediului, la întoarcere, aceasta trebuie udată din abundență.

Pentru mai multe trucuri despre cum să-ți îngrijești grădina, casa sau mașina descoperă și restul articolelor publicate pe www.te-ajut.ro