Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Ce te faci când iubirea moare?

 

Vine un moment de grea încercare în fiecare cuplu…este momentul când iubirea moare. Dacă în locul iubirii nu s-a dezvoltat altceva, o relație matură atunci apar problemele. Situații precum cea pe care o voi descrie mai jos sunt situații care au creat mediul pentru divorțuri, scandaluri publice și nu numai, (chiar dacă îți va fi greu să crezi) au provocat inclusiv războaie.

Hai să îți spun cum iubirea moare.

Context: Un prieten bun de al meu, căsătorit, cu copii, tocmai și-a găsit iubirea vieții lui. Surpriză: nu este soția lui.
În acest moment se întreabă ce este de făcut.
Acasă nu mai este acasă, soția nu mai vorbește aceeași limbă că și el, copiii sunt afectați de situația matrimonială, iar noua lui iubită este cel care îi aduce un zâmbet pe buze.
Este de condamnat ceea ce simte el sau situația în care se află? Probabil.
Există oare o soultie în care toată lumea implicată în această situație telenovelistică să iasă fără a suferi? Sub nici o formă.

Un exemplu despre cum se simte o femeie într-o situație de acest gen poți citi aici: Viața de-a v-ați ascunselea
Iubirea este ceea ce simțim în momentul în care o altă persoană se conectează la existența noastră. Când se creează această simbioză simțim cum lumea din jurul nostru are altă culoare, se simte altfel, facem lucrurile mai armonios.
Deși pare frumoasă povestea din paragraful de mai sus mai există un efect al iubirii: ea este ceva efemer…moare. Da! Pot să afirm acest lucru în cunoștință de cauză. Pentru mine a murit iubirea de câteva ori până când am învățat ce trebuie să fac în momentul în care decesul se întâmplă. De abia după multe experiențe neplăcute am ajuns să știu cum să transform moartea iubirii într-un început de relație matură și sănătoasă.

Dacă te afli într-o asemenea situație, nu reacționa în acord cu ce îți dictează inima, ci încearcă să gândești rațional (chiar dacă este greu).
Sub nici o formă nu merită nici o familie (nici măcar rămășița unei familii) să fie destrămată pentru un fapt care…va trece cu timpul. Alegerile pe care le facem sunt cele care ne definesc ca și indivizi, însă în momentul în care deciziile noastre afectează viitorul celor care nu au nici o unealata pentru a se apăra (copiii noștri), atunci devenim fără voie agresori.
În această notă, singurul sfat pe care îl pot da este:
Iubește pasional, însă în timp ce o faci pregătește-te pentru ceea ce va urma după ce iubirea nu va mai fi. Alege să o iei pe alt drum decât cel pe care ai pornit deja, însă doar dacă decizia te va afecta doar pe tine.

Elefant.ro
______________________________________________________________________
Citește si:  Tratează-ţi femeia ca pe o regină