Băi medicilor: băgați-vă protestu’-n gât!

Sănătate | 2021-07-21 13:29:14

Am auzit zilele astea pe la radio că medicii protestează…iarăși. O fac pentru că “sistemul e nasol”. Ies în stradă, pichetează sedii de ministere, poartă banderole. Foarte frumos din partea lor că își exprimă nemulțumirile. Da’ cu noi pacienții cum rămâne trăi-v-ar?

Am fost astăzi cu copilul la doctor. Deși aveam o urgență, deși copilul era suspect de o boală contagioasă, deși am chemat doctorul acasă pentru că avea în orar prevăzut acest lucru și nu am vrut să risc să îmbolnăvesc alți copii când am cerut o vizită la domiciul mi s-a replicat că “am prea mulți copii de văzut la cabinet”. Bun…mă duc la cabinet cu copilul. Când ajung acolo melteni peste țărănci, pițipoance și țigani. Care mai de care să tăie rândul să intre primul că “am o urgență”, care mai de care cu mai puțini ani de acasă. Nu-i bai…mă pun și aștept. Timpul meu este mai puțin prețios și răbdarea copilului meu mai mare…așa suntem noi, avem genă bună. Nu-i panică că nu există un sistem de programare ca să apuci să vezi zeitatea de medic. Sisteme de genul ăsta sunt pentru idioți și noi nu suntem. Noi însă trebuie să fim solidari cu medicul nostru pentru că sistemul e nasol.

Zăcea lipit pe un perete mesajul de mai sus. L-am citit și parcă pentru o clipă mi-a venit să fac cumva să-mi dea o lacrimă pe obrazul stâng. După care m-am uitat în jur și mi-a trecut.

Băi medicule: cum să fiu eu solidar cu tine când sistemul pe care-l reclami că te plătește puțin e de cacao pentru că tu ești de ciocolată?

Medicule, cum mă faci pe mine pacient care cotizez (și nu știu pe ce cotizez) ca să mă raliez problemei tale? Cum, prin bătaia de joc pe care mi-o oferi ori de câte ori te văd? Prin soluțiile evazive pe care ești capabil să le emiți sau prin băgarea pe gât de produse prin tot felul de reclame?

Așa arată un hol de medic de familie. A se număra reclamele lipite peste tot. Cabinista care se aude în fundal este doamna asistent care habar nu avea cine trebuia să intre primul da’ avea vreme să-și planifice concediul.

Vremea

Azi

Ashburn

19°C
sunny
39
0.45
1014
Mâine
6°C
14°C
Miercuri
10°C
13°C
Joi
11°C
15°C
Vineri
13°C
19°C
Sâmbătă
10°C
15°C

Curs Valutar

EUR EUR
4.92 RON
USD USD
4.11 RON
GBP GBP
5.66 RON
CHF CHF
4.47 RON
XAU XAU
233.83 RON
AED AED
1.12 RON
AUD AUD
3.19 RON
BGN BGN
2.52 RON
BRL BRL
0.73 RON
CAD CAD
3.29 RON
CNY CNY
0.63 RON
CZK CZK
0.19 RON
comentarii facebook