Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Avortu’ și popa…de Mihai Idioţescu.

Se dă următorul context (pe scurt):
Una bucată popă decide el și muşchiu’ lui pectoral că ar merge un documentar “educațional” despre un subiect foarte delicat pentru creştinopati: avortul. Se pune popa să facă pe VJ-ul și le prezintă unor semi pubertari de clasa a XI-a care știu mai multe poziții din kamasutra decât știe Laura Andreşan un video, care explică pe larg ce instrumente se introduc în vaginul unei femei ca ea să piardă sarcina pe care probabil nu o dorește. Toate bune și frumoase până când pe un pubertar din ăsta, neobișnuit cu asemenea imagini și prea exaltat pentru că își imagina că va privi la o producție marca YouPorn numa’ că varianta educativă, ii se face rău și aia e. Ambulanțe, interviuri, inspectorate școlare și posibil mustrări pentru domnu’ popă.

Avortu’ văzut din prisma lui nenea popă:

Pentru el matematica e relativ simplă:
Dacă îi convinge pe elevii lui să nu facă avort = mai mulți copii = mai multe botezuri = mai mulți cotizanți la cutia milei = SRL-ul B.O.R. funcționează pă’ profit = poate își ia și el bonus de performanță. Cu cât mai idioți, cu atât mai bine. Cu cât mai mulți, cu atât mai bine. E matematică simplă.

Pentru mine însă așa ce nu prea e de admis.
Aș dori pe această cale să le doresc tuturor care nu au trecut prin ipostaza de a lua o decizie care să se numească avort, să le stea în gât câte un instrument ca și alea de le foloseau băieții prin documentarul citat.
NU ai dreptul să judeci această decizie a altcuiva nici pe net, nici la cafea, nici pentru tine și nici măcar în glumă. Nu ai voie să înțelegi drama unui om care este nevoit să treacă printr-un proces de genul acesta nici măcar dacă o face din pură idioțenie. A face avort = crimă? Mi-aș dori să ajungă în situații în care să ia decizii de viață și de moarte toți ăia de susțin că avortul e crimă.

Noi nu deținem adevărul absolut chiar dacă în sinea noastră ne credem mici burice ale unor mici planete. Să milităm pentru a interzice sau a aproba ceva ce ține de identitatea individului în sine este mai grețos decât toată religia de pe planetă. Când tu, fără să fi avut o experiență similară cu avortul spui că avortul ar trebui interzis, ești mai prost decât prevede legea bunului simț.

Astea fiind spuse și asumate, mă întreb: oare popa ăla a trecut printr-un avort de e așa militant împotrivă? Dacă da, înseamnă că și-a spălat picioarele în toate directivele date de șefu lui și nu prea mai e popă (lipsă de conformitate). Dacă nu, înseamnă că manaca ciocolată cu polonicul și ar trebui să aibă clontu’ mai micuț…că-i pute a ciocolată.

Alegeri înțelepte să ai…tu pentru tine și cam atât.

PeSeu: Documentarul: