Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Da, te-ai prins: și eu ca și restul lumii am să tratez problema emigranților.

A scris ceva Andrei Crivăț și a început bine…însă mi se pare că s-a terminat mai precoce decât era necesar, fapt pentru care am să dezvolt și eu nițel subiectul.

Să preluăm zic ideea de neutralitate în cazul emigranților. Subscriu total la ce a afirmat Andrei Crivăț (și încă câțiva care au capul pe umeri) și anume că toată povestea asta cu ăia amărâții sau ăia periculoșii care toți ne invadează e ca un pahar cu apă pe jumătate plin iar fiecare dintre noi decide ce vrea să vadă în acel pahar: apa sau aerul. În ceea ce mă privește vreau să văd paharul. Iată cam cum arată paharul tradus în poze (care mai de care mai bine plasate în spațiul public).

Copilul înecat în Turcia.

Mi s-a zburlit părul când am văzut poza. Am înjurat în sec de tot ceea ce puteam înjura. Am reacționat așa cum ar trebui să reacționeze un om normal: dezgust și dezamăgire vis-a-vis de rasa umană.
După ce mi-au trecut toate reacțiile astea am privit-o în sens invers (mă refer la poza cu puiul de refugiat). Mie personal mi se pare poza extrem de bine aranjată. Cadrul este excepțional, culorile respectă orice regulă de marketing posibilă, identitatea mititlelului este cumva protejată însă ipostaza în care se află bietul de el îți lasă loc de foarte multe interpretări. Nu contest sub nici o formă veridicitatea cazului însă poza în sine mi se
pare că “vinde” iar cel care a aranjat-o a făcut-o bine.

Emigranții “all inclusive”.

Iarăși mi-am dat filme nasoale când am văzut poze cu ăștia de mai jos. Acum, nu mă înțelege greșit însă băieții ăștia și pițipoancele de pe lângă ei numa’ a emigranți care fug de război nu par. Aduc mai mult cu niște petrecăreți de carieră despre care citești în Vice că și-au spart nările prin Mamaia. Băiețeii ăștia mult fie ceva
trăgători la decât oameni care fug din unui război.

Emigranti!

Mitul conform căruia emigranții vor într-o de pelerinaj pentru toți musulmanii.

E un mit . pe internet niște filmulețe făcute de niște extremiști din UK care subit au uitat de , aka acum își concentrează energiile naționaliste înspre stârpirea musulmanilor. Au ei dreptatea lor, exagerările precum cea 2030 fi un continent predominant musulman este o idioțenie de afirmație care are doar la de retardați încât nu cum
apese un enter Google.

Ești de căcat nu vrei emigranți , ești de căcat vrei.

Sunt emigranți!! Nu mi-aș putea imagina ce aș face dacă aș fi în locul lor. Există însă o seamă de românași (cu precădere domiciliați prin țări străine) care ne judecă pe noi ăștia rămăși la coada vacii pentru ca suntem inumani că nu acceptăm emigranți la noi.
Nu avem cum să acceptăm emigranți în condițiile în care nu avem noi ce mânca. E pe sistemul: “murim de foame da’ îi dăm și altuia să manace?”. Mesaj pentru criticii de pe afară: i-am lua pe emigranți la noi în țară dacă s-ar îndeplini cumulativ câteva condiții:
-Ei ar vrea să vină la noi în țară.
-Nu am avea experiența țiganilor care trăiesc bine merci pe spatele nostru.
-Am avea suficiente resurse încât să trăim măcar decent.
-Ne-ar explica și nouă în sula calului de ce emigranții fug înspre Europa și nu înspre țări arabe care dețin resurse (n.r. UAE)

Ultima afirmație ne duce la un alt mit popular (mit deoarece nu este încă dovedit)

Masa mare de emigranți ascunde defapt un număr mare de teroriști care dau năvală în Europa să ne căsăpească.

Probabil că așa este însă nu există dovezi clare în acest sens. Din păcate singura variantă în care vom putea infirma sau nu afirmația de mai sus este să avem răbdare și să vedem cum se vor dezvolta lucrurile. Până atunci eu zic să plecăm de la prezumția de nevinovăție și să spunem că toți sunt doar emigranți și atât.

Am să încerc să concluzionez deși ar mai fi foarte multe de spus despre subiect.
1. Când te uiți la emigranții ăștia încearcă să admiți faptul că ceea ce ți se spune la știri, pe net, tv este un produs fabricat pornind de la o poveste mai puțin bombastică.

  1. Ai dreptul să fi accepți sau nu prezența emigranților la tine în țară. Este dreptul tău indiferent de cine ți-ar spune altceva. Din păcate însă decizia de a găzdui sau nu migranți nu o iei tu…însă tu ai dreptul să ai ce părere vrei despre această speță.
  2. Scriitorii de scrisori deschise își mușca degetele că nu preau au cui să scrie zilele astea. I-ar scrie lui Merkel însă nu prea o ard în nemțește, așa că așteaptă să dea Ponta sau Iohannis chix pe la TV ca să aibă cui să îi scrie scrisori….deschise.
  3. Nu e o glumă emigrația. Nu ți-ai dori să fi în locul lor și să fi nevoit să fugi de la tine din țară.
  4. Suntem un popor de oameni duri și este bine că suntem așa…însă în această circumstanță faptul că niște emigranți nu vor să vină la noi în țară ar trebui să ne dea de gândit atât de mult încât să avem decența să
    recunoaștem faptul că suntem mai jos decât limita legală admisă și să tăcem din gură când vine vorba despre spețe mai mari decât noi.

Dacă te-am supărat și te-ai simțit nasol din cauza celor spuse de mine pot doar să te invit să mă contrazici într-un comentariu însă nu sunt foarte sigur că vei avea cum să-mi schimbi opinia.

PS: Dacă ai ajuns să tratezi oamenii din jurul tău bazându-te pe religia pe care o au și atât, ești mai dubios decât ei.

Zile bune.