Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

ANAF: instituția care se visează mare bătăuș și se smardoieşte la copii de doi ani.

Serios acum. Numai mie mi se pare că ANAF-ul este ca un țigan din acela de 150 de kile care și-o arde cu injuraturi în stânga și în dreapta, că o să facă că o să dreagă și fix după ce a terminat cu garagața merge și îi dă o palmă unui puști de 2 ani?

Văd toată ziua pe net și la TV cum ANAF-ul mai închide un chioșc, sau un butic, sau un magazin de cartier, sau saltă de pe stradă o băbuță care vinde 3 frunze de urzică. Da’ pă aia de învârt j’ de mii de milioane de euroi nu-i vezi bă ANAFUle? Adică aia de au venit și și-au deschis magazine cu reduceri de au luat ochiu’ românașului de rând…îi știi tu.

Îmi vine extrem de greu să cred că dacă merg acuma în primul Mega Image pe care îl găsesc, tantile de acolo o să aibă banii la fix în casele de marcat. Pe ăia de pe la super-mega-hyper-market-uri nici măcar nu îi iau în considerare.
Și atunci se naște firească întrebare:

Ce ai cu românii băi ANAFule? Serios acu’!

Nu era vorba că noi te plătim să mergi la sală că să ai muşchiu’ încordat, noi suntem cei care îți facem o favoare și îți dăm bani de benzină și de țoale, toate în speranța că poate te smardoieşti și tu la cine trebuie și mai aduci niște bani la buget? Păi și tu ce faci băi? Te smardoieşti cu ăla de oricum nu are bani să-ți plătească amenda?

Nu ar fi mult mai simplu să te duci tu frumos la unu’ mare, ca și tine, și să-i arăți ce ancoră faină ai tu tatuată pe antebraț? Cred că dacă o să faci așa o să îți iei de la el bani cam câți ți-ai lua dacă ai amenda cam 1000 din ăștia mici… Dar stai! Eu cred că așa pe combinație cum ești tu tocmai asta e vrăjeala: nu ai cum să te duci la aia mari că poate îi încurci combinațiile lu şefu’to. Sau lucrează mă-ta casieră pe la Cora și îți e să nu cumva să îi dea ăia viteză și să rămână fără minumul pe economie?

Oricum ar fi, ia aminte ANAFule: ăștia micii de îți bați tu joc de ei doar pentru că așa vrea muşchiu’ tău vor face front comun. Și să nu te miri dacă într-o zi când o să te duci iarăși la smardoială cu unul dintre ei să te trezești că la ușă te așteaptă câțiva prieteni de ai lui. Poate după ce ți-o iei pe cocoașă o să îți revii la realitate și o să știi ce ai de făcut.

Până atunci, să te umplem de flegme (virtuale) zic. O să te cred că ești smardoi când o să te dai la unul de dimensiunile tale.
Roviniete.ro