Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

 10 motive pentru care nu mă uit la Românii au talent …  și nici tu nu ar trebui să o (mai) faci!

 Notă: Acest articol conține o părere proprie cu care ai putea sau nu să rezonezi. Indiferent de părerea/opțiunea ta, eu am să o respect, lucru pe care te rog să-l faci și tu.

10 motive:

1. Este o emisiune de televiziune. Nu glumesc. Dacă ești un om sănătos și activ social, o perioadă mai mare de 10-20 de minute săptămânal pe care să o aloci privitului în gol la TV este cel puțin dăunător pentru neuronii tăi.

2. Oamenii care jurizează nu au nici un fel de pregătire pentru a juriza, mai mult, deciziile lor sunt unele bazate pe ideologii și comportamente pe care noi ca și societate ne străduim să le înlăturăm. De exemplu: Aseară s-a prezentat un tânăr băiat, pe tocuri, care interpreta dans contemporan. Tot juriul a suspinat la vederea exemplarului (a nu se uita de “cui-ul” pe care îl are madam Rădulescu împotriva comunității Gay). Evident că nu a trecut mai departe deoarece nu prea se descurca cu dansul, pe tocuri. Imediat după apariția exemplarului au apărut alte trei exemplare. De această dată două gazele plus un banel care ce să vezi: dansau, iar el era pe….(ai ghicit): tocuri. Evident că jurații s-au arătat dezgustați efectiv de această mirobolantă priveliște. Traducere: e ok dacă ești pe tocuri și dansezi ca o fătuca în călduri deși ești băiat, însă nu mai e ok dacă ești pe tocuri și dansezi ca o fătucă în călduri însă mai ai lângă tine alte două fătuci care chiar sunt în călduri. Does it make any sense?

3. În această emisiune sunt batjocoriți oameni. Am asistat cum oameni cu deficiențe mentale (o tanti încerca să facă tablouri din prăjitură) sunt efectiv aruncați pe scena aceea ca ceilalți să se râdă de ei. Dacă ne-am comporta în acest fel pe stradă (am râde de cei mai puțin norocoși decât noi), cu siguranţă cineva ne-ar atrage atenția de cât de penibili suntem, dar dacă e la Românii au talent (#romaniiautalent)…de ce nu? Doar e la TV și se poate.

4. Ești penibil dacă te uiți la Românii au talent. Pe bune. Încearcă să povestești de emisiunea de săptămâna trecută într-un cerc de oameni care știu să numere mai mult de zece și nu scriu cu “k” în loc de “ca”. Sunt ferm convins că îți vei atrage niște priviri de compasiune foarte simpatice.

5. Ți se bagă pe gât reclamă. Să zicem că ai ignorat total ce am scris mai sus și continui să te uiți la Românii au talent. Ei bine, această emisiune este o reclamă ambulantă de la un cap la altul, iar tu ești genul de om care consideră că are liberul arbitru….nu? Ai vrea tu!

6. Andi Moisescu nu mai este Andi Moisescu. Urmăream cu mare interes ApropoTV, însă asocierea cu o asemenea emisiune de o asemenea speță anulează orice gând bun pe care l-ar putea împărtăși.

7. Este o emisiune homofobă, rasistă și denigratoare pentru o mare categorie de oameni. Cum spuneam și mai sus, în această emisiune se promovează absolut toate defectele societății în care trăim iar promovarea vine într-un pachet frumos ambalat de emisiunea TV strălucitoare.

8. Românii au talent nu promovează talentul românilor. Nu am auzit de cineva care să fii participat la această emisiune, să fi câștigat această emisiune și să fii ajuns să trăiască din talentul pe care l-a făcut cunoscut lumii prin intermediul acestei emisiuni Românii au talent. (Dacă cineva are altă părere aici chiar îl rog să mă contrazică).

9. Este un nene chel acolo în juriu care jurizează însă nimeni nu știe cine este. Am auzit că îl cheamă Bebe Cotimanis?!? Cine este nenea acesta și ce a făcut el în viață asta de a ajuns să decidă cât de valoros este talentul unui om?

10. Se promovează telenovele reale la pachet cu suferința oamenilor. După ce infama “Dansez pentru Pâine” a fost întreruptă grație cerințelor salariale exagerate ale lui Elvis de Românica, a rămas loc în grilă pentru o altă emisiune în care să exploatăm poveștile (de cele mai multe ori) tragice ale unor oameni prea necăjiți să se opună și (unii dintre ei) prea precar educați ca să înțeleagă ce li se întâmplă. Dacă “făcutul de mișto de ăla mai sărac ca mine” trebuie să devină sport național, atunci cineva să mă anunțe că poate găsesc pe undeva resursele să fac o vizită prelungită pe un  alt continent.

De Pavel Bartoș și Smiley (The Bărbie Guy) nici nu are rost să menționez la fel cum nu nimeni nu ia în considerare brăduţii parfumați când își vinde mașina. În acest format așa sunt și cei doi: atârnători, arată bine însă nu au nici un rol efectiv.

Nu uita: De câte ori te uiți la Românii au talent un olimpic la matematică se apucă de balet.


Cred ca ți-ar plăcea și: Cel mai important articol social
Mă gășesti la marius{@}te-ajut.ro